Jälkeen Rafale ja Caesar, Scorpene from Naval Group voisi olla Ranskan puolustusviennin tähti vuonna 2023

Ranskan puolustustarvikkeiden viennissä on yleistä viitata tiettyihin etuoikeutettuihin alueisiin, kuten taistelulentokoneisiin, joilla on valtava menestys Mirage-hävittäjäkoneperheessä, Alouette-, Dauphin- ja Super-helikopterit, Puma tai jopa panssaroituja ajoneuvoja. kuten AMX-13 tai VAB.

Viime vuosina metsästäjä Rafale Dassault Aviation, joka on nykyään sukupolvensa eniten viety eurooppalainen hävittäjä, ja Nexterin CAESAR-tykki, josta on tullut yksi eurooppalaisen puolustuksen pilareista ja joka osoittaa suurta tehokkuuttaan joka päivä Ukrainassa, nousivat otsikoihin. laitteet. Ranskan puolustusteollisuudessa on kuitenkin toinen huippuosaamisalue, sukellusveneet.

Näin ollen vuodesta 1958 Daphne-luokan sukellusveneitä vietiin 15 esimerkissä Portugalin, Etelä-Afrikan, Espanjan ja Pakistanin laivastoille, kun taas sen seuraajaa, Agostaa, vietiin 9 esimerkissä Pakistanin ja Espanjan laivastot, jotka kaikki olivat edelleen käytössä.

Huolimatta Australian jaksosta 12 Attack-luokan sukellusveneestä ja sen peruuttaminen vuonna 2021 Aukus-allianssin alaisuudessa suunnitellun ydinkäyttöisen mallin hyväksi, Naval Group on edelleen merkittävä toimija tavanomaisten moottorikäyttöisten hyökkäyssukellusveneiden alalla kansainvälisellä näyttämöllä.

Itse asiassa Agostan seuraaja Scorpene on viety tähän mennessä 14 yksikköä neljään laivastoon maailmassa: Chilen laivasto kahdella yksiköllä, jotka otettiin käyttöön vuosina 4 ja 2005, Malesian laivasto kahdella aluksella otettiin käyttöön vuonna 2006. , Intian laivasto kuudelle sukellusveneelle, jotka otettiin käyttöön vuosina 2009–6, ja Brasilia 2017 sukellusveneen osalta, jotka on otettava käyttöön vuoteen 2023 mennessä.

Itse asiassa Scorpene tänään on epäilemättä suuri menestys Naval Groupille, sillä se on lähes yhtä suuri kuin Daphnén vientiennätys, vaikka toisin kuin kaksi edellistä mallia, tätä ei ole hankittu eikä otettu käyttöön. joka siirtyi kokonaan ydinsukellusvenelaivastoon 90-luvun lopulla, kun viimeinen ranskalainen Agosta vetäytyi.

Ennen Scorpenea Daphne-sukellusvene oli Ranskan viennin ennätys
Daphne oli sekä suuri teknologinen menestys että Ranskan laivaston rakentamisen ensimmäinen vientimenestys sodanjälkeisten sukellusveneiden osalta.

Menestyksestään huolimatta Naval Groupia pidetään nykyään joskus ulkopuolisena suurissa kansainvälisissä kilpailuissa, ja se kohtaa alan kaksi jättiläistä, saksalaisen TKMS:n ja sen 61 Type 209 -konetta, jotka vietiin vuosina 1971-2021 13 laivastolle, ja sitä seuraa vuonna 214 viety Type 24. 4 esimerkkiä 2007 merijalkaväelle vuodesta 877; ja venäläistä Rubiinia 636.3/40 kilon luokassa vietiin lähes 8 kappaletta XNUMX laivastossa.

Lisäksi, kuten aiemmin todettiin, SEA1000-supersopimuksen purkaminen 12 tavanomaisen, Suffren-ydinkäyttöisestä sukellusveneestä johdetun Shortfin Barracuda -sukellusveneen rakentamiseksi on vahingoittanut vakavasti ranskalaisen laivanrakentajan imagoa yleisessä mielipiteessä. mukaan lukien Ranskassa. Mutta asiat voivat muuttua nopeasti vuonna 2023, jolloin 3, ehkä 4 merijalkaväen sotilasta voisi hankkia Scorpenen, niin että se ylittää saksalaisen Type 214:n viennin!

Tilattuaan vuonna 2019 Naval Groupilta 4 Gowind 2500 -tyyppistä korvettia, Bukarest todellakin allekirjoitti viime heinäkuussa yhteisymmärryspöytäkirjan kahden Scorpene-tyyppisen sukellusveneen hankkimisesta Ranskan kanssa. Romania näyttää myös riittävän päättäväiseltä saattaakseen tätä asiaa koskevat neuvottelut nopeasti päätökseen, sillä maan viranomaiset olivat viime joulukuussa avoimesti pyytäneet Pariisia nopeuttamaan asiaa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Asevienti | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit