Yhdysvallat voisi toimittaa M1 Abrams -tankkeja Ukrainaan paljon odotettua nopeammin

24. tammikuuta Washington ilmoitti lähettävänsä 30–50 M1 Abramsin raskaita tankkeja Ukrainaan, suurelta osin vapauttaakseen tilanteen Euroopassa Leopard 2 saksalaista, Berliini kieltäytyy toimittamasta tankkejaan tai antamasta lupaa niiden toimittamiseen ilman, että Yhdysvallat olisi aiemmin antanut saman ilmoituksen. Kuitenkin nopeasti ilmoitettiin, että Ukrainaan toimitettavaa 31 tankkia ei oteta Yhdysvaltain armeijan varastoista, kuten Leopard 2 Saksan, portugalilaisen, suomalaisen tai puolalaisen, mutta se olisi erikoisvalmistuksen kohteena, erityisesti tiettyjen kriittisiksi katsottujen komponenttien poistamiseksi, jos ne joutuisivat Venäjän armeijan käsiin. Itse asiassa amerikkalaisten Abramien ei odotettu saapuvan Ukrainaan ennen vuotta 2024 tai parhaassa tapauksessa vuoden 2023 lopussa, kun tiedettiin, että muut maat, kuten Taiwan ja Puola, odottavat myös heidän M1A2-raskaita tankkejaan.

Kun Joe Biden päättää yllätysvierailunsa Kiovaan, jossa hän ilmoitti 5 miljardin dollarin uudesta sotilasvarusteavusta Ukrainalle sekä Yhdysvaltojen horjumattomasta tuesta Ukrainan asialle, puheet näyttävät siirtyneen Valkoiseen taloon asiasta. Itse asiassa poliittisten ja sotilaallisten asioiden toimiston pääapulaissihteerin Stanley Brownin luottamuksen mukaan, amerikkalaiselle puolustustietosivustolle breakingdefense.com, nyt on tarkoitus lähettää Ukrainaan Abrams, joka ei ole erityisesti valmistettu, vaan otettu USA:n armeijan varastoista, mikä mahdollistaisi tankkien toimituksen paljon nopeammin, varsinkin kun jälkimmäisissä käytetään edelleen useita malleja. viimeinen ja erittäin luottamuksellinen versio M1A2 SEPv3, mikä mahdollistaa osan amerikkalaisten armeijan ja teollisuusmiesten tätä aihetta koskevista huolenaiheista kumoamisen.

M1A2 abrams Sotilasliitot | Puolustusanalyysi | MBT-panssarivaunut
Yhdysvaltain armeija ei todellakaan ole valmis siirtämään M1A2-koneitaan Ukrainalle, mutta sillä on yli 300 M1A1-konetta, jotka US Marines Corps on siirtänyt vuonna 2020 (pääkuvassa)

Ilmoitus otetaan todennäköisesti erittäin myönteisesti vastaan ​​Kiovassa. Itse asiassa Ukrainan armeijat olisivat kenraaliesikunnan myöntämän mukaan menettäneet puolet tuhannesta T-64M:stä, joka muodosti suurimman osan sen taistelujoukoista ennen vähän, sekä suuren osan T-72:sta ja toimitetuista. Itä-Euroopan liittolaistensa toimesta. Samaan aikaan EU:n apu raskaille panssarivaunuille huolimatta Varsovan tästä aiheesta kuukausi sitten järjestämästä psykodraamasta, lupaa olla rajoitettu lyhyellä tai keskipitkällä aikavälillä, ja suurin osa puistosta koostuu Leopard 2A4 on paljon vanhempi ja vähemmän tehokas kuin viisitoista A6:ta, jotka Berliini toimittaa Lissabonin avulla. Itse asiassa, ja huolimatta Ukrainan joukkojen vielä tänäkin päivänä vastustuksesta Venäjän toistuvien hyökkäysten edessä, tarve vahvistaa niiden puolustuskykyä mutta myös ohjauskykyä on nyt erittäin tärkeä ja ennen kaikkea erittäin kiireellinen. Todennäköisesti Washington harkitsee nyt omien Abramsiensa toimittamista vastatakseen tähän ilmeisen kriittiseen tilanteeseen.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sotilasliittoumat | Puolustusanalyysi | MBT-panssarivaunut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit