Voiko Ranska lisätä puolustusinvestointejaan LPM:n 2024-2030 rajojen yli?

Muutama päivä ennen sen virallista esittelyä tulevan Ranskan sotilasohjelmointilain sisältö, joka kehystää valtion investointeja näihin armeijoihin seuraavien 7 vuoden aikana, alkaa selkiytyä koko ajan. Kuitenkin seuraavien 400 vuoden aikana suunniteltujen noin 7 miljardin euron investointien ja tälle ajanjaksolle suunniteltujen 13 miljardin euron poikkeuksellisten lainojen lisäksi, ja vaikka tämä kehityssuunta merkitsee 100 miljardin euron kasvua edelliseen LPM:ään verrattuna. Muutaman päivän ajan on esitetty monia ääniä välimiesmenettelyjen pahoittelemiseksi ja joskus tuomitun määrän kritisoimiseksi, ei turhaan, koska se on riittämätön armeijoiden tarpeisiin, kun otetaan huomioon välimiesmenettelyjen nopea kehitys. uhkia Euroopassa ja maailmanlaajuisesti. Jos nämä äänet ovat samaa mieltä havainnosta, nimittäin siitä, että tästä LPM:stä puuttuu useita kymmeniä miljardeja euroja, jotta se vastaisi tehokkaasti armeijoiden tarpeita, ja ilman keskustelua siitä, tarvitaanko lisää tankkeja, ei enää ilmatorjuntajärjestelmiä, ei enää sukellusveneitä tai droneja, mutta näyttää kuitenkin siltä, ​​että kukaan ei ota riskiä antaa edes vihjeitä näiden kriittisten tarpeiden rahoittamiseksi.

Muistutuksena, jos seuraava LPM noudattaa asevoimien budjetin lineaarista kasvukaaria suunnitellun 413 miljardin euron saavuttamiseksi, asevoimien vuotuinen budjetti on vuonna 2030 68 miljardia euroa, mikä on 2,25–2,3 % maan BKT:sta sinä päivänä. Tämä tavoite merkitsee lähes 55 prosentin kasvua LPM:n vuosibudjetissa, eli noin 40 prosentilla euromääräisinä ja 112 prosentilla vuoden 2016 talousarvioon verrattuna. koska monet muut aiheet painavat yleistä mielipidettä, joka on enemmän huolissaan terveydenhuoltopalvelujen kehityksestä tai koulutuksen tarjonnasta riippumatta siitä, onko Ranskan armeijoilla 200 vai 400 raskasta panssarivaunua. Toisin sanoen, lukuun ottamatta maan suhteellisen pientä puolustusasioista herkkiä ihmisiä, kysymys LPM:stä ja armeijoista ei ole monille ranskalaisille prioriteetti, ja puolustuksen huikea kasvu viimeisen 6 vuoden aikana, mm. Seuraavan ajanjakson 2024–3030 tutkimus ei sinänsä ole aihe, jolla olisi paljon poliittista tyydytystä. On myös huomattava, että 413 miljardin euron ennuste on paljon lähempänä puolustusministeriön vaatimaa 420 miljardia euroa kuin valtiovarainministeriön ehdottamaa 370 miljardia euroa.

istunto kansalliskokouksen kamarissa analysoi Défense | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Aseiden vienti

Huolimatta viranomaisten ilmeisistä poliittisista ja budjettiponnisteluista tässä asiassa, useiden kommentoijien viime päivinä havaitsemat heikkoudet eivät kuitenkaan ole merkityksettömiä. Vaikka pelkästään Ranskan pelotteen nykyaikaistaminen kaappaa tästä uudesta LPM:stä lähes 100 miljardia euroa ja vaikka käyttökustannukset ja myynnin kasvu kaappaavat 45 % enemmän, joukkojen nykyaikaistamiseen ei jää juurikaan määrärahoja. kehittää ja hankkia uusia järjestelmiä sekä toivoa voivansa kasvattaa armeijoiden nykyistä kokoa rekrytoitavien 50.000 100 lisäreserviläisen yli. Synteettisestä näkökulmasta ja ilman pitkää esittelyä voimme arvioida, että tästä LPM:stä puuttuisi noin 2000 miljardin euron lisämäärärahat, ei asteittaisella liikeradalla, kuten tällä hetkellä on suunniteltu, vaan kriittisiin onnettomuuksiin liittyvien vahinkojen korjaamiseksi. -investoinnit tälle alueelle 2020-XNUMX, mikä on aiheuttanut merkittävän laitteiden keski-iän ikääntymisen, puistojen vähenemisen ja siten erittäin merkittäviä toiminnan suorituskyvyn menetyksiä. Mitä ratkaisuja voisi olla saatavilla, jotta Ranska voisi rahoittaa tämän välittömän ponnistelun, kun tiedetään, että talousarvion näkökulmasta katsottuna lisäkorotukset suljetaan pois, elleivät lisätulot ole perusteltuja?

1- Määrärahojen uudelleenohjaus uusiin tuloihin tai budjettisäästöihin

Puolustusponnistuksen lisäämiseksi Ranskassa toisinaan mainittujen ratkaisujen joukossa on kiistatta yleisimmin ehdotettu talousarvion uudelleensuuntaamista, joka perustuu mahdollisiin säästöihin julkisissa menoissa tai uusissa tuloissa. Tämä merkitsisi tapauksesta riippuen tehottomiksi katsottujen budjettimenojen leikkaamista ja lisätulojen tai säästöjen tuottamista taistelemalla veropetoksia tai sosiaalisia petoksia vastaan. Näyttää kuitenkin siltä, ​​että näiden toimenpiteiden soveltaminen on paljon vaikeampaa kampanjoiden ja vaalilupausten jälkeen, ja useat hallitukset ovat rikkoneet hampaansa riippuen siitä, olivatko ne oikealla lupaamalla sosiaalisten petosten loppua vai vasemmalle äänekkäästi. veropakolaisten hallali. Loppujen lopuksi näillä lähestymistavoilla ei ole mahdollista vapauttaa tietyllä ja ennustettavalla tavalla resursseja, jotka ovat tarpeen puolustuslainojen lisäyksen kestävään rahoittamiseen, kun taas muuttuvien tulojen suunnittelu on osoittanut rajansa myös Sarkozyn ja Hollanden viidennen kauden aikana. vuoden ehdot. Ennakolta arvioimatta niiden merkitystä ja sovellettavuutta, nämä toimenpiteet eivät ole riittävän vahvoja, jotta armeijoiden budjettia voitaisiin rakentaa tulosten ympärille, joita parhaimmillaan voidaan toivoa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Aseiden vienti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit