Le Rafale siirtyy hieman lähemmäs Serbiaa

Jos vuosi 2023 on alkanut Rafale Ranska päällä Kolumbian väärä aloitus, Ranskan lentokoneen näkymät, olivatpa ne vientimarkkinoilla tai kansallisilla markkinoilla, ovat vähintäänkin tulevaisuuteen katsovia vuoden alussa. Joten muutama päivä sitten Intian laivasto ilmoitti virallisesti harkitsevansa Rafale M sopi tarpeisiinsa ja toimintarajoitteisiinsa paremmin kuin kilpailijansa, amerikkalaisen Boeingin tarjoama F/A-18 E/F Super Hornet. Jos muut tekijät, erityisesti poliittiset, saattavat edelleen häiritä tätä 26 lentokonetta koskevaa sopimusta, mahdollisuudet sen toteutumiseen tänä vuonna ovat nyt erittäin suuret, kun Emmanuel Macronin virallinen vierailu Intiaan on valmisteilla ja muut yhteistyökohteet. siviiliydinvoiman alalla, mutta myös sukellusveneitä, käyvät keskustelua Pariisin ja New Delhin välillä.

Toinen Dassault Aviation -hävittäjävientisopimus saattaa myös toteutua tulevina viikkoina tai kuukausina. Tällä viikolla Abu Dhabissa järjestettävään IDEX 2023 -näyttelyyn vieraillessaan Serbian presidentti Alexandar Vucic todellakin ilmoitti, että Venäjän kanssa käydyt neuvottelut MIG-29:n mahdollisesta hankinnasta korvaamaan käytössä olevat lentokoneet Serbian ilmalla. voima, oli hylätty, ja seRanskalle lähetettäisiin virallinen pyyntö tusinan hankinnasta Rafale tulevina päivinä. Aikaisemmissa tätä aihetta koskevissa lausunnoissa tähän sopimukseen oli mainittu yhteensä 3 miljardia euroa, mukaan lukien laitteet sekä simulaattorit, varaosat, asevarusteet ja koulutus, jotka ovat välttämättömiä näiden laitteiden hyvin toteuttamiseksi. MIG-29SM:itä nykyaikaisempia ja Soko J-11 tällä hetkellä käytössä. Tätä tarkoitusta varten presidentti Vucic ilmoitti, että maan 700 miljardin dollarin puolustusbudjettiin lisätään tänä vuonna 1,5 miljoonan dollarin lisäbudjetti, mikä viittaa sopimuksen nopeaan tekemiseen.

Mig 29 Serbian sotilasliitot | Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet
Serbian viranomaisten mukaan Belgrad haluaa vaihtaa MIG-29SM:n, jonka ylläpidosta on tullut kallista ja monimutkaista.

Serbian presidentille, joka on historiallisesti lähellä Vladimir Putinia, päätös oli sitäkin vaikeampi, koska Ukrainan sota oli lisännyt jännitteitä ja odotuksia molemmin puolin. Euroopan unionin ehdokas Serbialla olisi todellakin ollut paljon vaikeuksia perustella venäläisten hävittäjien hankintaa, vaikka ne olisivatkin paljon edullisempia kuin eurooppalaiset hävittäjät. Lisäksi näyttää siltä, ​​että Venäjän teollisuudella on nyt vaikeuksia toimittaa varaosia vientiasiakkailleen, ja se on pitkälti omistautunut tukemaan Ukrainassa toimivia venäläisiä joukkoja. Lopuksi, on todennäköistä, että Venäjän ilmailun suorituskyky Ukrainan taivaalla, vaikka se on parantunut merkittävästi viime viikkoina, on todennäköisesti kyseenalaistanut Venäjän asejärjestelmien ja erityisesti sen hävittäjien tehokkuuden. Ei sillä, että Mig-29 olisi sinänsä huono laite, mutta se on vain mukanaan olevien järjestelmien ja ammusten arvoinen ja sen kyky kehittyä kiistanalainen ympäristö, kaksi aluetta, joilla venäläinen kevythävittäjä ei ole tuskin osoittanut poikkeuksellisia ominaisuuksia. helmikuun 24 päivästä lähtien.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Alliances | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit