Kiinan puolustusteollisuus lähtee hyökkäykseen vientinäyttämöllä

- Mainonta -

Vuonna 2000 Kiinan aseiden vienti oli tuskallisesti yli 300 miljoonaa dollaria. Vuonna 2009 ne ylittivät ensimmäisen kerran miljardin dollarin, sitten 2 miljardia dollaria vuonna 2013. Nykyään Kiina on maailman aseiden viejien joukossa neljännellä sijalla yli 5 miljardin dollarin liikevaihdolla vuonna 2021 Yhdysvaltojen, Venäjän ja Ranskan jälkeen, mutta ennen Saksaa, Italiaa, Iso-Britanniaa ja Etelä-Koreaa ja Israel. Kaudella 2017-2021 SIPRI-instituutin mukaan, Peking voitti 4,6 % maailman viennistä, ja ilmeinen dynamiikka oli erittäin merkittävää. Perinteisten kiinalaisten puolustusteollisuuden asiakkaiden, kuten Pakistanin, lisäksi ne ovat myös merkittävästi laajentaneet kansainvälistä perustaansa ja ovat nyt vahvasti läsnä Afrikassa ja Aasiassa, mutta myös Lähi-idässä, Etelä-Amerikassa ja jopa Euroopassa. Päätellen jostakin heidän läsnäolonsa IDEX 2023:ssa, joka pidetään tällä viikolla Abu Dhabissa, on odotettavissa, että Pekingistä tulee nopeasti merkittävä ja olennainen toimija tällä kansainvälisellä näyttämöllä, jopa Yhdysvaltojen suora kilpailija.

Kuten Venäjä, Kiina tarjoaa useimmiten vientiin tarkoitettuja varusteita, ei samanlaisia ​​kuin Kansan vapautusarmeijan palveluksessa olevat. Abu Dhabissa kiinalainen osasto on yksi vaikuttavimmista, ja siellä on esillä yli 500 viittausta, aina vaeltavista ammuksista FC-31-stealth-hävittäjäkoneeseen, mukaan lukien VT-4-tankki ja itseliikkuva ase. on erityisen opportunistinen tarttuessaan lupaaviin markkinoihin. Nykyään suurin osa Persianlahden maista Yhdistyneistä arabiemiirikunnista Iraniin ottavat käyttöön kiinalaisia ​​järjestelmiä, erityisesti MALE Wing Loong -drooneja, jotka hankittiin, kun Washington kieltäytyi toimittamasta Reaper-koneitaan, ja Peking tekee paljon ponnisteluja lisätäkseen läsnäoloaan tietyissä avainvaltioissa, kuten Saudi-Arabia, Egypti tai Marokko.

VT4 on johdettu T99:stä, joka on käytössä APL Analyzes Défense | Koulutus- ja hyökkäyslentokoneita | Liikenneilmailu
VT-4 raskas tankki on vain vientiin tarkoitettu malli, joka on johdettu tyypeistä 96 ja 99A. Sitä tarjotaan alle 5 miljoonan dollarin rajan.

On sanottava, että kiinalaisissa laitteissa on nykyään jotain viettelemistä. Kaukana kuvasta epäluotettavuudesta ja keskinkertaisesta suorituskyvystä, joka niillä oli muutama vuosi sitten ja joka edelleen vaikuttaa niiden riskien huomioon ottamiseen länsimaiden ja erityisesti Euroopan viennille, nämä ovat itse asiassa nykyään tehokkaita, luotettavia ja käyttäjien kannalta tehokkaita hankinta- ja toteutushintaan, joka on huomattavasti alhaisempi kuin mitä eurooppalainen teollisuus tarjoaa. Siten VT-4 raskasta tankkia tarjotaan alle 5 miljoonalla dollarilla yksikköä kohden, listahinta, eli alle puolet länsimaisen tankin hinnasta, suorituskyvyn ja järjestelmien osalta, jos ei vertailukelpoisia, joka tapauksessa lähellä. Samoin L15-koulutus- ja hyökkäyslentokoneita tarjotaan alle 15 miljoonan dollarin rajan. lentää pois kunto25 miljoonaa dollaria verrattuna italialaisen M346:n suorituskykyyn ja ominaisuuksiin. Tässä yhteydessä ei ole yllättävää, että nämä laitteet löytävät yhä enemmän ostajia kansainväliseltä näyttämöltä, kun taas paljon nykyaikaisemmat ja tehokkaammat järjestelmät, kuten Y-20-rahtikone, Type 054A -fregatit tai Type 039B -sukellusveneet tarjotaan myös erittäin houkuttelevilla hinnoilla.

- Mainonta -

LOGO meta Defense 70 analysoi puolustusta | Koulutus- ja hyökkäyslentokoneita | Liikenneilmailu

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

- Mainonta -

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit