F-35A, Su-75, FC-31..: mikä hävittäjä korvaa Yhdistyneiden arabiemiirikuntien F-16:n?

Syyskuussa 2020, Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ja Israelin välisen historiallisen sopimuksen taustalla, Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti Abu Dhabin ostavansa Reaper-drooneja, mutta myös EA-18G Growler -elektronisen sodankäyntilentokoneen ja ennen kaikkea 50 seuraavaa sukupolven F-35A-hävittäjät, ensimmäinen Lähi-idässä. Huolimatta tämän määräyksen edustamasta valtavasta 23 miljardin dollarin summasta, kongressi suhtautui asiaan enemmän kuin varovaisesti. Ja huolimatta presidentti Trumpin ponnisteluista, hänen toimikautensa viimeiseen päivään asti, yritti pakottaa Yhdysvaltain parlamentaarikkojen käden tukemaan määräystä, niin se oli Joe Biden keskeytti välittömästi saavuttuaan Valkoiseen taloon. Yhdysvaltain uudelle hallitukselle Emiratin valinnat, erityisesti kiinalaisen Huawein 5G-verkon käyttöönoton suhteen, aiheuttivat todellisia ongelmia, kun taas F-35, kuten Reaper ja Growler, olivat siihen asti varattu lähimmille liittolaisille. Washingtonista, Naton tai tiukan kahdenvälisen liiton jäsenistä (Singapore, Japani, Australia ja Etelä-Korea).

Valkoisen talon ja Yhdysvaltain kongressin viivyttelemisen edessä Emilian viranomaiset menettivät kärsivällisyytensä ja ilmoittivat joulukuussa 2021, 80 taistelijan luokkaa Rafale Dassault Aviationin ranskalainen yhtiö 16 miljardilla eurolla. Kuitenkin Rafale Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin toimitettava F4 on tarkoitettu korvaamaan 59 Mirage 2000 -konetta, jotka tilattiin vuosina 1983-1997 ja toimitettiin 2000-luvun loppuun asti. F-35A:n oli tarkoitus korvata noin 78 F-16 C/D Block 61:tä tilattu vuonna 1998 ja toimitettu vuodesta 2004. Kuitenkin muutama päivä sen jälkeen, kun tilaus tehtiin viralliseksi Ranskassa, Abu Dhabi ilmoitti keskeyttäneensä neuvottelut Washingtonin kanssa supersopimuksen, mukaan lukien F-35:t, ympärillä, luultavasti amerikkalaisten epäröintien valtaamana. Sittemmin kaksi muuta pelaajaa on saanut tämän mahdollisuuden, venäläinen Rostec uudella yksimoottorisella Su-75 Checkmate -hävittäjällään ja kiinalainen Shenyang FC-31 Gyrfalconilla, joka toimii tulevaisuuden kehityksen perustana. "J-35" (epävirallinen nimitys), joka varustaa kansan vapautusarmeijan uudet lentotukialukset.

F 16e block60 UAE e1677162171387 Analysoi puolustusta | Hävittäjäkoneet | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Emilian Air Force linjaa tänään 78 F-16 Block 61:tä, joka on yksi edistyneimmistä käytössä olevista, ja periksi vain F-16 Block 70/72:lle nykyaikaisuuden suhteen. Olkaamme rehellisiä, hän saattaa olla tehokas, mutta hän on ennen kaikkea erittäin ruma...

On sanottava, että tilauksella Rafale, mutta myös globaalin geopoliittisen uudelleenjärjestelyn kiihtymisen vuoksi, Abu Dhabi on tänään vahvoissa neuvotteluissa. Emiraatilla ei ole ainoastaan ​​aikaa neuvotella parhaiden etujensa mukaisesti vielä useita vuosia ilman puolustuskykyään, vaan sillä on nyt ratkaiseva poliittinen ja taloudellinen rooli Lähi-idässä ja sen ulkopuolella. Tällä tulevalla sopimuksella on geopoliittinen ulottuvuus, joka menee selvästi ilmavoiman ainoan kehyksen ulkopuolelle. Ja kuten tulemme näkemään, jokaisessa laitteessa, johon liittyy poliittisia, teollisia ja teknisiä rajoituksia ja mahdollisuuksia, voi olla ratkaisevia vahvuuksia ja merkittäviä heikkouksia.

Lockheed Martin F-35A Lightning II

Yhdysvaltain poliittisten ja sotilaallisten asioiden toimiston pääapulaissihteerin Stanley Brownin IDEX 2023 -näyttelyn sivussa antamien lausuntojen mukaan, Yhdysvaltojen ja Emiratin viranomaisten väliset keskustelut eivät ole koskaan loppuneet F-35:n ja Reaperin ympärillä käytävien neuvottelujen keskeyttämisen jälkeen (Growler kadonnut spektriltä). Hän kuitenkin uskoo myös, kuten termi "keskustelu" eikä "neuvottelu" osoittaa, että tällaisen hypoteesin toteutuminen kestäisi useita vuosia. Toisin sanoen, jos F-35A pysyy kilpailussa Arabiemiirikunnissa, se ei ole enää ainoa kilpailija, eikä edes välttämättä kilpailun kärjessä. Lockheed-Martin-koneella on kuitenkin esitettävänä monia etuja venäläisiin ja kiinalaisiin kilpailijoihinsa nähden, ennen kaikkea asennettu ja tuleva laivasto, joka todennäköisesti ylittää 3500 XNUMX lentokonetta seuraavan vuosikymmenen puolivälissä. Lisäksi hävittäjä edustaa Yhdysvaltain ilmavoimien ja merijalkaväen selkäranka sekä suurinta osaa länsimaisista ilmavoimista, mikä on erinomainen tae kestävyydestä ja skaalautumisesta. Lopuksi, laite voi luottaa joihinkin erittäin edistyneisiin ominaisuuksiin, kuten salaamiseen ja tietojen yhdistämiseen, sekä laajaan valikoimaan erityyppisiä ammuksia, mikä tekee siitä erittäin monipuolisen laitteen, esimerkiksi täydellisesti räätälöitynä ; Iranin maasta ilmaan kohdistuvan uhan poistamiseksi tarpeen mukaan.

F 35A USAF:n kansilennon USAF:n puolustusanalyysit | Hävittäjäkoneet | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
F-35A:lla on monia etuja. Mutta siihen liittyvät toiminnalliset ja poliittiset rajoitteet voivat pelotella Abu Dhabia.

Lightning 2:n mukana tulee kuitenkin myös osuutensa rajoituksista, joista ensimmäinen on jo Abu Dhabi kokenut, nimittäin Yhdysvaltojen pysyvä läsnäolo kaikissa laitteen käyttöön liittyvissä prosesseissa, myös yksinkertaisimmissa, kuten tuoreen hankinnassa. ilmaa. Toisin sanoen F-35:n ostaminen merkitsee myös huomattavan vallan antamista Washingtonille maan sotilaallisen ilmatoiminnan hallinnassa, paitsi saadakseen erittäin epätodennäköisen vapautuksen, joka on tähän mennessä myönnetty vain Jerusalemille. Tämä ei ole ongelma useimmille Nato-maille ja Yhdysvaltojen Tyynenmeren alueen ensimmäisille liittolaisille, mutta se voi olla ratkaiseva kriteeri Abu Dhabille, joka pyrkii olemaan tulevina vuosina entistä suurempi ja autonomisempi kansainvälisellä näyttämöllä. . Toisaalta laite on sekä kallis, ellei hankittava, joka tapauksessa toteutettava ja ylläpidettävä, että monimutkainen, ja sen käytettävyys on edelleen alhainen verrattuna sen korvaaviin laitteisiin. Lopuksi teollinen ja teknologinen korvaus amerikkalaisten F-35A-koneiden mahdollisesta hankinnasta on rajallinen tai ainakin luultavasti paljon alhaisempi kuin Moskovan ja Pekingin tarjoamat, kun taas emiraatit haluavat aktiivisesti kehittää omaa teollista ja teknologista puolustuspohjaansa.

Rostec Su-75 shakkimatto


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit