Miten kaluston hallussapitoopin kehitys mahdollistaa armeijoiden muodon laajentamisen?

Vaikka armeijoiden muodot pysyvät ennallaan seuraavassa LPM:ssä budjettisyistä, uusi puolustuskaluston hallussapitomalli voisi vastata tuleviin haasteisiin.

60-luvun lopulla ja sisäisten elektronisten järjestelmien alussa sotilasvarusteiden suorituskyky ja ominaisuudet kasvoivat erittäin nopeasti. Samaan aikaan myös niiden hankinta- ja toteutuskustannukset nousivat jyrkästi yli sotilasbudjettien kasvun.

Yrittäessään ylläpitää formaatteja ja erityisesti toiminnallisia valmiuksia, sotilaat ja teollisuusmiehet sitoutuivat tukeutumaan kahteen elektroniikan ja tietojenkäsittelyn panoksen ansiosta mahdollisuuteen, nimittäin laitteiden monipuolisuuteen ja niiden skaalautumiseen tehokkaan käyttöiän pidentämiseksi joukkoissa.

Un Rafale korvaamaan ne kaikki

Näin Rafale 80-luvun alusta suunniteltu ranska teki mahdolliseksi korvaa yksin käytössä olevat kahdeksan hävittäjämallia Ranskan armeijoiden sisällä kone on sekä ilmavoimahävittäjä, kuten Mirage 2000C ja Crusader, hyökkäyslentokone kuten Jaguar, F1CT, 2000D ja Super Étendard, tiedustelulentokone, kuten F1CR ja Étendard IVP, ja strateginen iskulentokone, kuten Mirage 2000N.

Skaalautuvuuden osalta Dassault-lentokone, joka kerää edelleen vientitilauksia yli 20 vuoden kuluttua käyttöönotosta, on kokenut tähän mennessä peräti viisi iteratiivista standardia F5-lentokoneesta F-1R-lentokoneeseen. monipuolinen monikäyttöinen, ja se kehittyy edelleen seuraavien F3- ja F4-standardien myötä, mikä nostaa laitteen viidennen sukupolven kynnykselle.

Laitteiden käyttöiän pidentäminen skaalautuvuuden ja monipuolisuuden ansiosta antoi sotilassuunnittelijoille mahdollisuuden reagoida muoto- ja kapasiteettiongelmiin budjettirajoittein, mitä vahvistivat entisestään kuuluisat "rauhan edut" Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen.

Ranskan ilmavoimien, kuten brittien tai amerikkalaisten, koko pieneni huomattavasti, ja se saavutti 65 prosenttia näissä kolmessa maassa ja enemmän Saksan ja Belgian kaltaisissa maissa.

Kuitenkin se, mikä oli vastaus välittömään ongelmaan, muuttui ajan mittaan paradigmaksi, joka hallitsee paitsi formaatteja myös laitteiden omistuskäytäntöjä. Näin ollen sukupolven lentokone Rafale, kuten Typhoon Eurooppalaisten tai ruotsalaisten Gripenien on suunniteltu olevan käytössä vuoden 2060 jälkeen, yli 60 vuotta käyttöönoton jälkeen.

Niiden seuraajien, kuten FCAS-ohjelman NGF, Tempest tai NGAD, on säilytettävä linja vuoteen 2100 asti, kun taas ne tulevat palvelukseen vuodesta 2035 tai 2040. Sama pätee kenttäpanssaroituihin ajoneuvoihin, ja vähemmässä määrin taistelulaivojen alalla, jotka kaikki on nyt suunniteltu pidentämään käyttöikää parannetun skaalautuvuuden ansiosta.

Ranskan armeijoiden muotoa heikentävät uusien ohjelmien, kuten FCAS:n, kustannukset
FCAS-ohjelman Next Generation Fighter on suunniteltu kestämään yli 60 vuotta

Nykyisen hallussapidon rajat

Intuitiivisesti tämä strategia on järkevä. Evoluutio maksaa paljon vähemmän kuin uuden laitteen hankinta ja siten kehittäminen, mitä enemmän pidennetään laitteiden käyttöikää peräkkäisten kehitysten ansiosta, sitä taloudellisemmaksi sen pitäisi osoittautua toteuttaa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Puolustuspolitiikka | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit