Boeing ilmoitti sulkevansa F/A-18 E/F Super Hornet -kokoonpanolinjan vuonna 2025

- Mainonta -

Vuonna 2013 Yhdysvaltain laivasto ilmoitti osana vuoden 2014 budjetin valmistelua, ettei se enää aio tilata uusia F/A-18 E/F Super Hornet -hävittäjiä, F/A-18 Hornet kehitettiin vuonna 90. 14-luvun alussa korvaamaan F-6 Tomcat, mutta myös A-6 Intruder pommikoneen ja EA-12 Growler elektronisen sodankäynnin lentokoneen. Kuitenkin, kuten usein Yhdysvalloissa, paikalliset poliittiset ja taloudelliset näkökohdat saivat kongressin pitämään Boeingin tuotantolinjan Saint Louisissa hengityskoneessa yli vuosikymmenen ajan ja tilasivat 20–2022 lisälentokonetta vuosittain vastoin Yhdysvaltain laivaston mielipidettä. itse. Valitettavasti tämä hengähdystauko ei antanut Boeingille mahdollisuuden löytää uusia vientimahdollisuuksia hävittäjälleen, ja vaikka jännitteet Venäjän, Kiinan, mutta myös Iranin ja Pohjois-Korean kanssa ovat nyt paikallisviranomaisten näkökohtien edelle, Yhdysvaltain laivasto ja kongressi ilmoittivat osana vuoden 12 talousarvion valmistelussa, että tämä olisi viimeinen koneen tilaus, jossa on 2023 konetta tilikaudella 8 ja 2022 lisäkonetta vuonna XNUMX.

Itse asiassa Boeingilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tehdäilmoittaa tämän laitteen tuotannon päättymisestä vuodelle 2025 joka edustaa nykyään Yhdysvaltain laivaston tärkeintä lentotukialushävittäjää ja jonka kansainväliselle näyttämölle on tilannut vain Australia ja Kuwait, kun viimeinen kongressin tänä vuonna Yhdysvaltain laivastolle tilaama lentokone on toimitettu. Jopa jos Super Hornet jatkaa virallisesti kilpailijaa vastaan Rafale M Intiassa 26 lentokoneelle, joka oli tarkoitus nousta uudelle lentotukialukselle Vikrant, ja huolimatta Boeingin tiedottajan Deborah VanNieropin tähän aiheeseen suhtautumista varauksista, joiden mukaan linjan sulkemista lykättäisiin kahdella vuodella, jos New Delhi olisi juuri valinnut amerikkalaisen lentokoneen, Ei ole epäilystäkään siitä, että Boeing on nyt luopunut kaikesta toivosta tämän sopimuksen suhteen. Ilmoitus tuotantolinjan sulkemisesta vuonna 2 on erittäin huono kaupallinen peruste vakuuttaa tuleva asiakas investointinsa kestävyydestä.

EA18 Growler Harm Analysis Defence | Hävittäjäkoneet | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Neljännes valmistetuista Super Horneteista oli elektronisen sodankäynnin versiossa EA-18G Growler

On totta, että Yhdysvaltain laivasto aikoo tänään keskittää investoinnit uusiin kykyihin, jotka voisivat antaa sille keinot kohdata Kiina tarvittaessa, kuten hypersonic-ohjukset, jotka aseistavat pian Zuwalt-luokan hävittäjät, uusi ydinsukellusveneiden luokka SSN(x) ja uusi raskaiden hävittäjien luokka DD(x). Laivahävittäjien alalla se jatkaa F-35C:n hankintaa, mutta keskittyy pääasiassa MQ-25 Stingray -koneen tankkeridronen käyttöönottoon ja uuden uuden sukupolven kehittämiseen. lentokonehävittäjä F/A-XX Next Generation Air Dominance -ohjelman Navy-versiosta, valmiudet, joita pidetään välttämättöminä suhteellisen lähitulevaisuudessa merivoimien ilmavoiman ylläpitämiseksi valtamerien yllä.

- Mainonta -

LOGO meta Defense 70 analysoi puolustusta | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

- Mainonta -

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit