Intian laivasto tilasi sisar-aluksen lentotukialuksen INS Vikrantille

- Mainonta -

Uuden ponnahduslaudan ja pysäyttävän lentotukialus INS Vikrant käyttöönoton jälkeen syyskuussa 2022 uuden, raskaamman ja katapulteilla varustetun aluksen rakentamista koskeva kysymys on ollut Intiassa useiden keskustelujen kohteena.

Paradoksaalista kyllä, Intian laivasto on selvästi ja useiden vuosien ajan ollut hyvin pidättyväinen sellaisen laivan rakentamisen kannalta, joka on tarkoitettu Intian vastaukseksi uudelle kiinalaiselle Type 003:lle, jonka uppouma on yli 65.000 XNUMX tonnia ja katapultteja laivan toteuttamiseksi. uusi TEDBF-hävittäjä Twin Engined Deck Based Fighter -hävittäjälle, jota tällä hetkellä suunnittelevat kansallinen lentokonevalmistaja HAL ja intialainen asetoimisto DRDO.

Intialaisten amiraalien mukaan kustannukset, jotka liittyvät sellaisen aluksen kehittämiseen, joka täydentää kahdesta lentotukialusta INS Vikramaditya (entinen Baku, sitten Admiral Gorshkov osti Venäjältä vuonna 2004) ja INS Vikrant, ensimmäinen paikallisten alusten alus. laskulla, 44.000 XNUMX tonnin lentotukialusta varustettu myös mäkihypyllä ja vähän pysähdyksiä, menettäisi siltä tarvittavat pisteet laajentaa 6 kansallisesti suunnitellun ydinsukellusveneen laivastoa.

- Mainonta -

Näyttää siltä, ​​että Intian Admiraliteetti ja Narendra Modin hallitus vallan symboleihin kiinnittyneet ovat löytäneet kompromissin. Sen sijaan, että se ryhtyisi uuden raskaan lentotukialuksen kalliiseen kehittämiseen, se valmistaisi intialaisen lehdistön mukaan, tilata sisaralus INS Vikrantille, jotta intialainen lentotukialusta saadaan kolmeen alukseen ja siten pysyvä laivaston ilmailukapasiteetti.

Muistutuksena on, että 4-aluksen laivasto on tarpeen aluksen pysyvän pitämiseksi merellä, kuten Ranskan ja Ison-Britannian pelotteita muodostavien ballististen ohjusten ydinsukellusveneiden laivastossa, jossa on kolme alusta, jotta taataan vähintään yhden aluksen pysyvä saatavuus. alus 3 % ajasta.

Kahden aluksen laivasto varmistaa noin 2 % käytettävyyden, kun taas yhden aluksen laivasto saavuttaa huippunsa käyttötavoista riippuen 80-40 % ajasta parhaassa tapauksessa.

- Mainonta -
INS Vikramaditya kokeiden aikana Intia | Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet
Vuonna 2004 Venäjältä hankittu INS Vikramaditya otettiin käyttöön Intian laivastossa vuonna 2014 pitkän modernisointiprosessin jälkeen, jonka tarkoituksena oli varustaa alukseen hyppy- ja pysäytysköydet.

Intian laivaston esikuntapäällikön amiraali R. Hari Kumarin mukaan uuden, INS Vikrantin kanssa samantyyppisen lentotukialuksen rakentaminen pienin muutoksin saataisiin valmiiksi kahdeksassa vuodessa, jolloin voimme siirtyä 8-lentokoneeseen. operaattorin muoto.

Samalla käynnistetään vuonna 2040 liikennöivän INS Vikramadityan korvaavan kehitystyö, ja siihen tulee todennäköisesti tällä kertaa uusi lentotukialuksen malli, joka on varustettu katapulteilla ja sähkömagneettisilla pysäytysnauhoilla, jotta se leviää. kehityskustannuksia, mutta myös lieventämään teknisiä riskejä säilyttäen samalla Intian laivaston ilmailun kohteena oleva muoto.


LOGO meta Defense 70 Intia | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

- Mainonta -

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit