Kuinka paljon maksaisi ranskalaisille veronmaksajille armeijan voimakkaiden voimavarojen yhdistäminen Puolan kanssa?

Useiden kuukausien ajan Ukrainan sodan ja yleisen suuren hyökkäyksen riskin lisääntymisen yhteydessä Euroopassa ja muualla on ollut kysymys Ranskan armeijoiden ja erityisesti armeijan kyvystä kohdata "korkean intensiteetin" konflikti. ” on noussut toistuvaksi teemaksi niin eduskuntasalissa kuin hallitusviestinnässä, mediassa ja sosiaalisessa mediassa.

Hyvin usein Puola, joka on ilmoittanut valtavista ponnisteluistaan ​​nykyaikaistaa ja laajentaa maakapasiteettiaan tällä alalla tulevina vuosina, mainitaan viitteenä, mikä tekee Varsovasta seurattavana esimerkin.

Parhaillaan viimeistellässä oleva vuosien 2024–2030 sotilasohjelmointilaki ei näytä noudattaneen tätä polkua, vaan se on säilyttänyt maan operatiivisten joukkojen, armeijan aseistetun käsivarren, muodon, joka on oleellisesti identtinen nykypäivän kanssa, ja vain suorittamalla tiettyjen valmiuksien alakohtainen lisäys, kuten tiedustelu-, ilmatorjunta- tai jopa syväiskut ja droonit.

Kuitenkin vuonna 2030, tämän suunnitelman mukaan, armeija ylläpitää rajoitettua operatiivista voimaa korkean intensiteetin suhteen: vain 200 modernisoitua raskasta Leclerc-panssarivaunua, 650 suhteellisen kevyttä ja huonosti aseistettua pyörillä varustettua VBCI-jalkaväen taisteluajoneuvoa, alle 120 155 mm putkea. ja kourallinen yksikköraketinheittimiä, jotka mahdollisesti korvataan amerikkalaisilla HIMARSilla.

Itse asiassa vuonna 2030 armeija on itse asiassa tehokkaampi, varsinkin kun SCORPION-ohjelmaa jatketaan ja VBMR Griffon ja Serval toimitetaan korvaamaan VAB ja EBRC Jaguar korvaavat AMX-10RC ja ERC -90 Sagaie. , ja sillä on huomattavasti lisääntyneet ammukset, mutta myös henkilöstö kansalliskaartin vallan noustessa.

Korkean intensiteetin suhteen se on kuitenkin hyvin kaukana kuudesta puolalaisesta raskaasta divisioonasta, jotka asettavat 6 modernia M1250A1 Abrams SEPv2- ja K3PL Black -panssarivaunua. Panther, 1400 XNUMX jalkaväen taisteluajoneuvoa Borsuk, 700 K9 Thunder itseliikkuvat tykit ja 500 K239 ja HIMARS liikkuvat raketinheittimet.

Jos Varsovan on monilla alueilla, kuten ilma- ja merivoimissa ja ilmeisesti pelotteen osalta turvattava liittolaisiinsa, sillä on epäilemättä Euroopan suurimmat tavanomaiset maajoukot, jotka ylittävät huomattavasti joukkojensa summan. Saksan, Britannian, Italian ja Espanjan maa-alueet yhdessä, vanhan mantereen 5 vahvinta taloutta.

K2 musta Panther PL 01 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Sotilaalliset liitot | Puolustusanalyysi
Ensimmäiset K-2 Black tankit Panther Etelä-Korea toimitti ne Puolaan vuoden 2022 lopussa

Vaikka voimme olla vain tyytyväisiä nähdessämme liittolaisen varustautuneen tällä alueella niin tehokkaasti, on selvää, että monilla alueilla puolalaiset kannat ja asenteet eivät ole kaukana lännen eurooppalaisten kanssa.

Lisäksi Varsova aikoo ilmeisesti ottaa keskeisen poliittisen aseman Itä-Euroopassa juuri vastustaakseen länsieurooppalaisten suurvaltojen vaikutusvaltaa EU:ssa, luottaen siihen auraan, että se tarjoaa tämän sotilaallisen työkalun Venäjän uhkaa vastaan.

Tasapainottaakseen poliittista voimatasapainoa niin sotilaallisten uhkien, Venäjän kuin muidenkin (Turkki jne.) tai Euroopan unionin ja Naton sisällä, Ranskan olisi luonnollisesti tervetullutta varustaa armeijansa, jolla on vastaava voima. monet entiset vanhemmat upseerit ja kenraalit toistavat jatkuvasti sosiaalisessa mediassa ja mediassa.

Itse tarpeen lisäksi on kuitenkin arvioitava kustannukset ja rajoitukset, joita tällainen muutos aiheuttaisi, jotta voidaan määrittää sen talousarvion mutta myös sosiaalinen kestävyys.

Ja kuten tulemme näkemään, tällaisen kunnianhimoisen tavoitteen budjettiponnistelut eivät olisi läheskään saavuttamattomissa, koska ne olisivat alle 0,25 prosenttia Ranskan BKT:sta tänään.

Tämän artikkelin tavoitteena ei ole keskustella armeijan optimoidusta organisaatiokaaviosta vastaamaan näihin uhkiin, vaan otamme työskentelyn pohjaksi asiantuntijoiden usein mainitseman muodon, jossa FOT on 90.000 77.000 miestä (verrattuna XNUMX XNUMX:een). tänään) aseistaa kaksi raskasta divisioonaa, jotka on omistettu korkealle intensiteetille, sekä voimaprojektio- ja tukidivisioona, joka kokoaa yhteen voimankertojat ja erikoisjoukot, kuten merijalkaväkijoukot, vuoristojoukot, laskuvarjojoukot, ilmailukomponentti (ALAT) ja vieraslegioona. .


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Sotilaalliset liitot | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit