Kuten sukellusveneet, ovatko Tiger- ja NH90-helikopterit olleet perusteettoman mustamaalauksen kohteena Australiassa?

Ennen upeaa ilmoitusta Naval Groupin Australian kuninkaalliselle laivastolle suunnitteleman Attack-luokan Shortfin Barracuda -sukellusveneohjelman peruuttamisesta, jotta ne korvattaisiin amerikkalais-brittiläisillä ydinkäyttöisillä hyökkäyssukellusveneillä osana uuden AUKUS:n luomista. Naval Groupin kaltainen ohjelma oli ollut lehdistössä, asevoimissa ja Australian parlamentissa käydyn intensiivisen halventamiskampanjan kohteena.

Kuten silloin toistimme, kritiikki, jota iltapäivälehdissä ja jopa perinteisessä lehdistössä toistettiin kerta toisensa jälkeen, ja myös Australian parlamentin jäsenet toistivat laajasti ilman ristiriitaa, perustuivat irrationaaliseen ja usein väärään tietoon tai irrotettiin kokonaan kontekstista.

Näin ollen, kun ohjelman yksipuolinen peruuttaminen julkistettiin erittäin riskialtis, erittäin huonosti kalibroidun ydinratkaisun hyväksi, Australian yleisen mielipiteen valtaosa kannatti toimenpidettä, koska he olivat silloin vakuuttuneita asiaan liittyvistä vaikeuksista. tällä ohjelmalla.

Yksi kysymys jäi kuitenkin vastaamatta siihen asti, kunnes Australian silloinen pääministeri Scott Morrison peruutti sopimuksen: Miksi Naval Group ei puolustanut itseään tämän sitä ja sen ohjelmaa vastaan ​​näkyvästi ohjatun kampanjan edessä. Vastaus tuli, kun sopimusneuvottelut oli saatu päätökseen.

Todellakin, sopimuksen perusteella ranskalaisella teollisuusmiehellä ei yksinkertaisesti ollut mahdollisuutta tiedottaa ohjelmasta tiedotusvälineille, ja tämä etuoikeus kuului hallitukselle ja vähemmässä määrin Australian kuninkaalliselle laivastolle.

Sittemmin on käynyt ilmi, että useimmat ohjelmaa koskevat syytökset, erityisesti määräaikojen tai budjetin noudattamatta jättämisestä, olivat täysin vääriä ja joskus jopa täysin kuvitteellisia.

Valitettavasti Naval Groupille vahinko tapahtui, vaikka uusi pääministeri Anthony Albanese teki kaikkensa normalisoidakseen suhteet Pariisiin, erityisesti suostumalla maksamaan kaikki sopimuskorvaukset sopimuksen ennenaikaisesta päättämisestä Naval Groupille ja sen kumppaneille.

Naval Groupin 12 lyhyteväinen barruda Australian laivastolle muuttaa voimatasapainoa Tyynenmeren puolustussopimuksissa ja tarjouspyynnöissä | Puolustusanalyysi | Australia
Naval Groupin oli määrä rakentaa 12 tavanomaista valtamerikäyttöistä Shortfin barracuda -sukellusvenettä Australian kuninkaalliselle laivastolle, ennen kuin PL Scott Morrison peruutti ohjelman syyskuussa 2021 kääntyäkseen Yhdysvaltain ja Yhdistyneen kuningaskunnan SSN:n puoleen.

Näyttää kuitenkin siltä, ​​että ranskalaisten sukellusveneiden tapaus Australiassa ei ollut yksittäinen. Todellakin, sisään australialaisen toimittajan Kym Bergmannin julkaisema vitrioliartikkeli, näyttää siltä, ​​että Australian armeijan palveluksessa olevat Tiger- ja NH90 Taipan-helikopterit ovat myös olleet herjauskampanjan kohteena tiedotusvälineissä, mutta myös Australian poliittisessa luokassa, jotta Canberra voisi ilmoittaa vetäytymisestä ennenaikaisesti vuonna 2025, ja tilata sen sijaan 29 amerikkalaista Boeing AH-64E Guardian -hyökkäyshelikopteria ja 40 Sikorsky UH-60M Black Hawk -ohjaushelikopteria.

Ja kuten Naval Groupin Shortfin Barracudasin tapauksessa, näistä helikoptereista on annettu usein vääriä ilmoituksia, kuten käytettävyydestä, kun se saavuttaa 70 % enemmän kuin useimmat lentolavat. lentotuntikohtaisten kustannusten arvot (40 000 Australian dollaria), jotka eivät liity todellisuuteen ilman, että kenraalin esikunta tai puolustusministeriö on julkaissut kieltoa. Australian puolustus.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Sopimukset ja tarjouspyynnöt Defense | Puolustusanalyysi | Australia

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit