Mitkä ovat 3 suurta vaaraa, jotka liittyvät eurooppalaiseen amerikkalaiskeskeiseen puolustuspolitiikkaan?

Ranskan asema puolustusasioissa oli monta vuotta, paljon ennen presidentti Macronin saapumista Elyséelle, aina ollut riippumattomampi kuin naapureidensa amerikkalaisen suojelun suhteen.

Vuonna 2017, kun jännitteet Berliinin ja Washingtonin välillä olivat huipussaan, Emmanuel Macron ja Engels Merkel käynnistivät useita teollisia ja poliittisia aloitteita antaakseen sisältöä hyvin kunnianhimoiselle ja melko vanhalle hankkeelle, Defense Europelle.

Vaikka Saksan ja Yhdysvaltojen väliset suhteet normalisoituivat seuraavasta vuodesta, Ranskan ja Saksan yhteistyöohjelmat kuihtuivat pikkuhiljaa, mikä johtui suurelta osin Saksan merkittävästä muutoksista ja nopeasta toimenpiteestä palatakseen perinteiseen asenteeseensa, joka perustuu Yhdysvaltojen suojeluun. puolustus.

Joe Bidenin saapuminen Valkoiseen taloon vuonna 2020 ja varsinkin Venäjän hyökkäys Ukrainaa vastaan ​​sai lopulta Berliinin, mutta myös kaikki eurooppalaiset, mukaan lukien itsenäiset maat, kuten Ruotsi ja Suomi, siitä, että Yhdysvaltain suojelus ja Nato edustivat Alfaa ja Omegaa. Euroopan puolustuksesta.

Poistu Puolustus-Euroopasta, eläköön Yhdysvaltain joukkojen uudelleensijoittaminen Eurooppaan ja Yhdysvaltojen sotilaskaluston hankkiminen yhteistyön parantamiseksi heidän kanssaan.

On sanottava, että tämä kanta, jota kaikki Euroopan pääkaupungit Lissabonista Vilnaan ja Budapestiin ovat ylistäneet, ei ole vailla merkitystä nykyään. Johtuen 20 vuoden kriittisestä aliinvestoinnista eurooppalaisiin puolustusvälineisiin huolimatta vuoden 2015 vaatimattomasta kasvusta ja selvästä kiihtyvyydestä vuodesta 2022 ja sodan palaamisesta Eurooppaan, mutta myös siitä, ettei kenraalin esikuntia osata ennakoida geopoliittista riskiä. heikot ansiot voimanprojisointikeinojen modernisoinnissa, samalla kun laiminlyötiin korkean intensiteetin sitoutuminen, Euroopan armeijoiden käytettävissä olevat keinot Venäjän hyökkäyksen alkaessa naapuriaan vastaan, olivat enemmän kuin rajalliset.

Ilman Yhdysvaltojen massiivista ja vapaaehtoista väliintuloa, sillä se vastaa yksin yli 2/3 ase- ja ammustoimituksista Kiovaan sekä puolet taloudellisesta avusta, puhumattakaan avusta tiedustelu- ja operaatioiden suorittamisessa. , on todennäköistä, että Euroopan apu ei olisi mahdollistanut Ukrainan joukkojen neutraloimista Venäjän sotilaallista voimaa.

Voimme myös vilpittömästi kyseenalaistaa sen tosiasian, että eurooppalaiset, erityisesti länsieurooppalaiset, olisivat todella tukeneet Ukrainaa sotilaallisesti niin paljon ilman Yhdysvaltojen johtajuutta?

HIMARS Ukraina Palosuunnittelu ja sotilassuunnitelmat | Afrikka | Saksa
Yhdysvallat on toimittanut yli 2/3 länsimaiden Ukrainaan lähettämistä sotatarvikkeista konfliktin alusta lähtien.

Itse asiassa kaikkien Euroopan maiden valitsema kanta, joka luottaa amerikkalaiseen sotilaalliseen voimaan ja pelotteeseen oman suojansa takaamiseksi, erityisesti Venäjää vastaan, ei näytä olevan keskustelun aiheena, vaikka jälleen kerran Ranska, joka on oma pelote tarjoaa yhä uudelleen itsenäisemmän asennon, kuten presidentti Macron muistutti meitä muutama viikko sitten. Vaikka eurooppalaiset ovatkin suurimmaksi osaksi ilmoittaneet lisäävänsä merkittävästi armeijaansa tulevina vuosina, tämä asenne ei ole vaaraton, päinvastoin. Tässä artikkelissa tutkimme kolmea näistä suurista vaaroista, jotka liittyvät Euroopan pääkaupunkien uudistuneeseen ja jopa lisääntyneeseen amerikkalaiskeskeisyyteen Ukrainan sodan jälkeen: Kiinan riski, konfliktin laajenemisen riski ja riski poliittinen vuorottelu Atlantin yli.

1- Kiinan uhan hillitsemiseksi Yhdysvaltojen on keskitettävä kaikki sotilaallinen voimansa Tyynellemerelle

Olipa kyseessä Thukydidesin ansan soveltaminen, joka vastustaisi nousevaa valtaa Kiinaa hallitsevaa valtaa, Yhdysvaltoja vastaan, seurausta kahdesta erilaisesta historiallisesta ja poliittisesta näkemyksestä tai visiosta Kiinan johtajasta, joka haluaa lähteä. hänen nimensä historiassa samalla tasolla kuin Mao Zedong ja keisari Qin Shi Huang, Kiinan ja Yhdysvaltojen sekä niiden Tyynenmeren liittolaisten välisen suuren yhteenottamisen riskit ovat nyt Amerikan armeijoiden tärkein huolenaihe. Fakta on, Simulaatiot Taiwanin vangitsemisesta, Australian korkeiden sotilaallisten ja poliittisten virkamiesten esittämiä arvioitaTai sivuillamme julkaistut analyysitKaikki osoittavat, että vuoden 2027 jälkeen amerikkalaiset armeijat pystyvät parhaimmillaankin saamaan strategisen pasteen kansan vapautusarmeijaa vastaan ​​täydellisessä modernisoitumisessa ja että vuoden 2035 jälkeen Kiina pystyy ruokkimaan vakavia toiveita voitosta Yhdysvaltoja vastaan. osavaltioissa.

XI Jinpingin PLA:n laivaston sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Afrikka | Saksa
Kiinan armeijoiden modernisointi on ollut Pentagonin suurin turvallisuushaaste useiden vuosien ajan.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Afrikka | Saksa

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodilla Metanniv24

Tarjous voimassa 10.-20. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit