Japani ja Etelä-Korea suunnittelevat lähentymistä lisääntyvien alueellisten jännitteiden keskellä

Käsitelläkseen Kiinan, mutta myös Pohjois-Korean ja Venäjän armeijoiden voiman nousua Länsi-Tyynenmeren teatterissa Washington voi luottaa kolmeen voimakkaaseen liittolaiseen, jotka ovat sotilaallisesti tehokkaita ja moderneja: Japani, Etelä-Korea ja Taiwan. Valitettavasti Yhdysvalloille ja toisin kuin Euroopassa vallitseva tilanne, jossa eiliset vastustajat pystyivät lopettamaan menneisyyden jännityksensä kohtaamaan Neuvostoliiton 3-luvun lopulla, Tyynenmeren teatterin riskit olivat elleivät pienempiä. joka tapauksessa paikallisemmin, koko kylmän sodan aikana. Todellisuudessa Tokio, Taipei ja Soul ovat kaukana yhteisestä asiasta suuremman uhan edessä, vaan ovat kulkeneet eri polkuja puolustusyhteistyössä, kun taas jännitteet ovat periytyneet Japanin keisarillisten armeijoiden harjoittamasta väärinkäytöksestä ensimmäisellä kerralla. 40-luvun osassa näillä kahdella naapurialueella, kansallismieliset liikkeet pahensivat säännöllisesti sisäpoliittisia tarkoituksia varten.

Siten vuonna 2020, vaikka nämä kolme maata ovat suoraan riippuvaisia ​​Yhdysvalloista puolustuksessaan, että niillä on yhteisiä suuria uhkia ja että niiden välillä on merkittäviä taloudellisia riippuvuuksia, niiden asevoimat eivät tehneet yhteistyötä eivätkä edes vaihtaneet tietoja, jotka olivat tärkeitä. kaikkia, kuten Pohjois-Korean ohjusten havaitsemiseen. Sen jälkeen erityisesti Japanin ja Etelä-Korean uusien johtajien valtaantulon ja ennen kaikkea Kiinan ja Pohjois-Korean uhkakuvan erittäin merkittävän lisääntymisen vuoksi maiden väliset suhteet ovat alkaneet kehittyä. Näin tapahtui erityisesti maaliskuussa 3 Yhdysvaltain puolustusministerin Lloyd Austinin vierailun aikana, kun Japanin puolustusministeri Nobuo Kishi vahvisti, että Japaniin sijoitetut Yhdysvaltain joukot voisivat käyttää Japanin tukikohtia Taiwanin asevoimien tukemiseen, nämä kohtaavat Kiinan hyökkäyksen. Sittemmin asiat ovat kehittyneet pidemmälle, varsinkin kun uuden Japanin puolustusvalkoisen kirjan julkaisemisesta kesällä 2022, mikä nimeää Kiinan mutta myös Venäjän suurimmiksi uhiksi, ja nimeää Taiwanin tosiasiallisen autonomian maan kriittiseksi turvallisuuskysymykseksi.

Pohjois-Korean yliääninen purjelentokone Military Alliances | Puolustusanalyysi | Etelä-Korea
Pohjois-Korea ampui vuonna 2022 lähes 88 ballistista ja risteilyohjusta pääosin Japaninmerelle, kun taas Etelä-Korea ja Japani eivät ole jakaneet havaintotietoja vuoden 2019 jälkeen

Tilanne oli kuitenkin monimutkaisempi Tokion ja Soulin välillä. Moon Jae-inin hallituksen vaikutuksesta maiden väliset suhteet huononivatkin huomattavasti vuonna 2019, kun Etelä-Korean korkein oikeus vahvisti hallituksen päätöksen, jossa vaadittiin Japania maksamaan Etelä-Korealle vahingonkorvauksia sen pakkotyöstä. väestöstä Japanin niemimaan miehityksen aikana 1910–1945, kun taas Tokiossa tämä kysymys oli ratkaistu sopimuksilla ja vuonna 1965 ja sitten vuonna 1998 myönnetyillä taloudellisilla korvauksilla. Nämä jännitteet, alun perin taloudelliset, johtivat armeijan merkittävään heikkenemiseen yhteistyö, joka ei suinkaan ollut kovin pitkälle edennyt maiden välillä, erityisesti Pohjois-Korean laukaisemien ballististen ohjusten havaitsemiseen liittyvän yhteistyön päättyminen. Todennäköisimmin saadaan takaisin yhteistyö, joka on nyt olennainen molemmille maille Pjongjangin ohjuslaukaisujen lisääntyessä, mutta myös yhteistyö Kiinan ja joskus Venäjän laivaston ja laivaston yhä useampien ja merkittävien hyökkäysten edessä. Etelä-Korean ulkoministeri Park Jin ilmoitti tämän viikonlopun lehdistötilaisuudessa Etelä-Korean hallitus työskenteli uuden suunnitelman parissa, jonka avulla kaksi maata voisivat mahdollisesti uudistaa taloudelliset ja erityisesti sotilaalliset suhteet syvemmälle.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sotilasliittoumat | Puolustusanalyysi | Etelä-Korea

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

Kaikki

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW