Tulevaisuuden standardi Rafale Voiko F5 kehittyä Superiksi Rafale ?

Muutama päivä sitten, ensimmäinen Rafale F4.1-standardin mukainen tuote toimitettiin Military Air Expertise Centeriin eli CEAM:iinMont-de-Marsanin lentotukikohdan 118 sisällä. Tämä uusi standardi tarjoaa Rafale odotettavissa olevia uusia ominaisuuksia, kuten kypärätähtäin, uudet ilma-ilma- ja ilma-maa-tilat sen kytkentäjärjestelmässä, laajennettu tiedonsiirto ja täysin modernisoitu SPECTRA-itsesuojajärjestelmä.

Lisäksi laite pystyy käyttämään uusia sotatarvikkeita, kuten lyhyen ja keskipitkän kantaman ilma-ilma-ohjus MICA NG, joka lupaa olla luokkansa paras, kuten MICA 2000-luvun alussa; uusi 2 kg:n A1000SM-tarkkuuspommi ja ajettava raskas pommi, joka pystyy eliminoimaan kaikkein kovetetuimmat bunkkerit, sekä uusi Talios-nimityspotti.

Kaikki Rafale Tällä hetkellä Ranskan ilma- ja merivoimien käytössä oleva F3R sekä todennäköisesti vientilentokone kehittyvät kohti tätä standardia tulevina vuosina. Mitä tulee uusiin laitteisiin, jotka toimitetaan vuodesta 2025 alkaen, ne noudattavat F4.2-standardia, joka tarjoaa samat toiminnot, mutta joka valmistelee laitteiden merkittävää kehitystä. Rafale tulossa, F5-standardi.

Aiemmat standardit mahdollistivat Ranskan laivaston ensimmäisen F1:n, joka rajoittui ilma-ilma-tehtäviin, ja F2:n kehittämiseen ilmavoimien lento-maatehtäviin, kohti F3-standardia, sitten F3R-omnirolea ja sitten kohti F4.1:ää. the Rafale lähestyä kuuluisaa 5. sukupolvea vahvistettujen tietojenkäsittelyominaisuuksien ansiosta.

Odotettu suorituskyky Rafale F5

F5-standardi ja sitä edeltävä F4.2, joka tasoitti tietä sille, toisaalta edustavat laitteen suurta kehitystä sekä teknologisella että kapasiteetin alalla, mikä edellyttää Rafale kehittyä fyysisesti mukautumaan uusiin järjestelmiin ja laitteisiin. Ensimmäinen seuraus, Rafale ennen versiota F4.2 ei pysty kehittymään täysin kohti tätä standardia, ja on todennäköistä, että F4-standardista syntyy kaksinkertainen evoluution haara. Ennen kaikkea F5:llä on ominaisuudet, jotka mahdollistavat sen, että se ei lähesty 5. sukupolvea taistelulentokoneita, kuten F-35 tai Su-57, vaan kuudennen sukupolven FCAS:ia tai NGADia.

Rafale F41 Mont de Marsan CEAM Hävittäjälento | Puolustusanalyysi | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Le premier Rafale F4.1 saapui tänä viikonloppuna Mont-de-Marsanin CEAM-tapahtumaan

Todellakin, Rafale F5:llä on ominaisuuksia, jotka eroavat aiempien standardien kanssa, kuten täytäntöönpano uusi ASN4G hypersonic ydinohjus joka korvaa ASMPA-Re:n, uudet risteily- ja laivantorjuntaohjukset ranskalais-brittiläisistä FMAN- ja FMC-ohjelmista samoin kuin hyvin todennäköisesti uusi tutkantorjuntaammus, jonka F5:n on kyettävä tunkeutumaan ja kehittymään sellaisten ei-sallivien ympäristöjen yläpuolelle, joita puolustavat voimakkaasti vuonna 2035 ja sen jälkeen olemassa olevat ilmatorjuntakeinot.

Erityisesti Rafale F5 on pakko toteuttaa ja ohjata taisteludroneita, kuten Remote Carrier kehitetään osana FCAS-ohjelmaa, jonka avulla se voi laajentaa huomattavasti havaitsemis- ja toimintakykyään. Nämä droonit on suunniteltu tarkasti kuljettamaan ilmaisimia (tutka, sähköoptiset järjestelmät, kuuntelujärjestelmien elektroniikka jne.) tai efektoreita (ohjuksia) , pommit, häirintä- tai elektroniset sodankäyntijärjestelmät jne.).

Juuri tämä viimeinen kapasiteetti mahdollistaa Rafale F5 väittää olevansa taistelulentokoneiden kuudes sukupolvi tai ainakin yhtä lähellä sitä. Tälle standardille ominaisen valtavan teknologisen ja kapasiteetin kehityksen vuoksi sen kehitys on epäilemättä pidempi kuin aikaisemmat, koska laite tulee käyttöön vasta vuonna 6 ja todennäköisesti kallein, vaikka osa kehityksestä jaetaankin FCAS-ohjelma.

F5 ei kuitenkaan ole tarkkaan ottaen uusi laite, vaikka se rikkoo yhden laitteen houkuttelevimmista ominaisuuksista. Rafale sekä Ranskan että ulkomaisten armeijoiden, nimittäin sen skaalautuvuuden. Eikö tässä yhteydessä olisi tarkoituksenmukaista kehittää uutta standardia, vaan todellista uutta laitetta Rafale F4 kuten Gripen E/F on saattanut aiemmin olla suhteessa Gripen C/D:hen, F/A-18E Super Hornet suhteessa F/A-18C/D Hornetiin tai jopa Super Standard suhteessa standardin IV suhteen?

super hornet boeing 2 Fighters lentokone | Puolustusanalyysi | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Vaikka Super Hornet omaksuukin Hornetin linjat, se on uusi lentokone, huomattavasti näyttävämpi ja huomattavasti paremmilla ominaisuuksilla, mikä mahdollistaa sen korvaamisen ensimmäisten F-18-koneiden lisäksi taktiset A-6-prowler-pommittajat ja ilmaylivoima. hävittäjät F-14 Tomcat.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Puolustusanalyysi | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

  1. […] «Αυτό το νέο πρότυπο θα εξοπλίσει το Rafale με νέες αναμενόμενες δυνατότητες, όπως το στόχασννο, κρο ειτο υργίες αέρος-αέρος και αέρα-εδάφους τλμος συστήμ΂ρ υ, εκτεταμέν η σύντηξη δεδομένων και ένα πολήρωχ εκσυγωχ ημα alpha ς SPECTRA”, σημειώνει το meta-defence.fr. […]

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit