Tukilentokoneiden jälkeen amerikkalaisten hävittäjien on myös kehittyvä perinpohjaisesti tulevina vuosina.

Kuten joka vuosi samaan aikaan, Yhdysvaltain puolustuslehdistöstä ei ole viime päivinä puuttunut aihetta käsitellä. Maaliskuussa alkaakin eduskunnan kuulemiset seuraavan asevoimien budjetin, tässä tapauksessa vuoden 2024 talousarvion, joka tulee voimaan syksyllä 2023, valmistelemiseksi. Puolustuksen rahoituksen poliittisesta järjestämisestä johtuen ponnisteluja Atlantin toisella puolella, kun kongressilla on viimeinen sana asiasta paljon toimeenpanovallan pyytämän kokonaismäärän ulkopuolella, tätä talousarviota valmistelevat keskustelut ovat yleensä erittäin tarkkoja ja teknisiä. Ne tarjoavat kuitenkin myös armeijalle mahdollisuuden vahvistaa odotuksensa tarkasti sekä toimeenpanovallan edessä että senaattoreiden ja edustajien analyyttisten ennakkoluulojen edessä, koska he ovat joskus enemmän huolissaan liittovaltion investointien taloudellisista seurauksista. armeijoidensa todellista tehokkuutta.

Tämän vaikutusviestinnän puitteissa on muutaman päivän ajan suodattunut lehdistölle tietoa Yhdysvaltain ilmavoimien koko suunnittelun perusteellisesta muutoksesta. Näin on lähestytty tiettyjä tukiohjelmia, olipa kyseessä 32 edistyneen E-3 Sentry -ilmavalvontakoneen korvaaminen 26 E-7A Wedgetaililla tai Yhdysvaltain ilmavoimien toive peruuttaa KCy-kilpailu, jonka tarkoituksena oli sallia toisen 160 tankkauslentokoneen erän hankinnan edelleen käytössä olevien KC-135-koneiden tilalle. tilaa vain 75 Boeing KC-46A Pegasusta lisää, vapauttaakseen budjetti- ja henkilöresursseja NGAS-varkainsäiliöalusohjelman kehittämiseen KCz-ohjelman puitteissa. Yhdysvaltain ilmavoimille tällä hetkellä käytössä olevat koneet, mutta myös tänään hankittavissa olevat koneet, kuten E-7A Wedgetail Awacsille tai KC-46A Pegasus tai A330 MRTT tankkereille, ovat pian liian haavoittuvia. tehokas voimakkaassa konfliktissa niin kutsuttua symmetristä vastustajaa, kuten Venäjää tai Kiinaa, vastaan. Ja Venäjän pitkän kantaman R37M-ohjuksen Ukrainassa saavuttamat menestykset yleensä vahvistavat Yhdysvaltain ilmavoimien varmuutta tällä alalla.

KC 46 F 35 USAF Defense News | Hävittäjäkoneet | Lentokoneiden tankkerit
Tämä kuva tankkerilentokoneesta, joka on peräisin miehitettyä hävittäjää tankkaavasta siviililentokoneesta, voi tulla yhä harvinaisempi tulevina vuosina.

Tässä yhteydessä Yhdysvaltain ilmavoimien sihteeri Franck Kendall sekä Yhdysvaltain ilmavoimien esikuntapäällikkö ja mediasuosikki kenraali Milleyn korvaamiseksi esikuntapäälliköiden johtajan virkaan kenraali Brown puhuivat ilmavoimien liitolle konferenssissa. Aurorassa, Coloradossa aiemmin tällä viikolla. Tällä kertaa kyse ei ollut tukilaivaston kehityksestä, vaan amerikkalaisen hävittäjälaivaston kehityksestä. Ja näyttää siltä, ​​että kuten Awacs ja tankkerit, myös amerikkalaisia ​​hävittäjiä kehotetaan kehittymään nopeasti ja radikaalisti tulevina vuosina vastatakseen käynnissä olevan ilmasodan haasteisiin vuonna XNUMX sodan oppituntien perusteella. Ukraina. Ja kahden poliittisen ja sotilaallisen johtajan julistukset maailman johtavasta ilmavoimista, antavat paljon tarkemman kuvan Yhdysvaltain ilmavoimien tällä alueella kohdistamasta lentoratasta.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Tankkeri lentokone

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit