Onko Ranskan puolustusteollisuuden strategialle pilotti?

Sodan palattua Eurooppaan ja Aasian ja Lähi-idän suurten sotilasvaltojen välisten jännitteiden kärjistyessä Ranskan puolustusteollisuus havaitsi muutamassa kuukaudessa olevansa tärkeä kiinnostuksen kohde sekä tiedotusvälineille että useille poliittisille tahoille. persoonallisuuksia, jotka näyttävät huomaavan armeijan ammusten ja varaosien huonokuntoisen tilan tai tiettyjen varusteiden, kuten Caesar-tykin, valmistuksen viivästymisen. Nyt ei mene viikkoo ilman puolustusteollisuutta, armeijoita tai seuraavaa sotilasohjelmalakia koskevaa ilmoitusta ja siitä johtuvia kommentteja, jotka löytävät tiensä televisioihin tai etusivulle.suuret valtakunnalliset tiedotusvälineet. Sanotaanko, että oli jo aika tietää, kuinka nämä aiheet puuttuivat julkisesti siihen asti.

Ranskan sotilaallinen ohjelmointi, palautuneen seesteisyyden ja jatkuvien huolenaiheiden välillä

On selvää, että asiat ovat kehittyneet huomattavasti, yleensä positiivisesti, aikaisemman sotilaallisen ohjelmointilain 2019-2025 aikana, mikä mahdollisti armeijoiden ja sitä kautta ranskalaisten puolustusvoimien rahoituksen alenemisen kääntämisen käänteiseksi lisäämällä armeijoiden vuotuiset luottot yli 30 % vuosina 2016–2023. Emmekä voi koskaan sanoa tarpeeksi, missä määrin tämä suuntauksen kääntyminen mahdollistaa Ranskan armeijoiden voimavarojen välittömän romahtamisen välttämisen, jota ilman ne tekisivät ilman Pieninkin epäilys on kohdannut samoja vaikeuksia kuin Bundeswehr nykyään. Samaan aikaan sotatarvikkeiden maailmanlaajuisen kysynnän elpyminen antoi ranskalaisille valmistajille mahdollisuuden saada takaisin tiettyä liikkumavaraa, erityisesti tiettyjen suurten vientimenestysten, kuten taistelulentokoneiden, ansiosta. Rafale Dassault Aviationilta tai Nexterin Caesar-tykillä, mutta myös lukuisten muiden uusien kriittisten sopimusten kautta, kuten FDI-fregattien myynti Kreikkaan sekä NH90- ja Caracal-helikopterien myynti Airbus-helikoptereilla, mikä johti loogisesti laitevalmistajien, kuten Safranin, MBDA:n, tilausten kasvuun. ja Thales.

CAESAR NG e1672750529410 Analyysipuolustus | Tykistö | Hävittäjäkoneet
Caesar NG on raskaampi, paremmin panssaroitu, nykyaikaisempi ja paljon paremmin moottoroitu kuin alkuperäinen Caesar

La uutta sotilaallista ohjelmointilakia 2024–2030 viimeistellään näkee puolestaan, että armeijoille osoitetut määrärahat kasvavat jälleen 30 prosentilla 7 vuodessa, jotta puolustusponnistukset ovat 2,25 prosenttia suhteessa BKT:hen vuonna 2030. Tänä aikana toteutetaan monia uusia suuria ohjelmia, kuten F4-standardi / Rafale Ilma- ja avaruusvoimille, H160M-gepardihelikopterit kolmelle armeijalle, FDI-fregatit ja Suffren-sukellusveneet Ranskan laivastolle ja Scorpion-panssarivaunut ja uusi Caesar NG Ranskan armeijalle. Maa. Samanaikaisesti käynnistetään useita kehitysohjelmia, kuten uuden sukupolven ydinlentokukialusta, uusi F3-standardi. Rafaletai jopa kolmannen sukupolven ydinballististen ohjusten sukellusveneitä. Lopuksi kohdennettujen toimien avulla voidaan korjata tiettyjä kriittisiä puutteita, kuten ammusten, dronejärjestelmien tai tiedustelupalvelun osalta. Huolimatta tilanteesta, joka on epäilemättä paljon rauhallisempi kuin se oli armeijoiden ja puolustusteollisuuden tekijöiden kohdalla vain muutama vuosi sitten, on kuitenkin hyvin käsinkosketeltava tunne, vaikka se ilmaistaan ​​usein puolisanoilla, huolista ja jopa raivosta. viimeksi mainituista sotilaallisen ohjelmoinnin aiheena. Eikä syynä ole niinkään luottojen puute kuin Ranskan puolustusteollisuuden teollisen ja teknologisen perustan eli BITD:n strategisen johtamisen puute.

Kaikkialla läsnä oleva valtio, jolla on kaikki päätöksentekovivut


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Tykistö | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit