Strategia julkistettiin koskien Australian ydinsukellusveneiden hankintaa

Sen jälkeen, kun Ranskan laivastoryhmälle myönnettiin SEA 1000 -ohjelma 12 tavanomaisella käyttövoimalla toimivan valtamerisukellusveneen rakentamiseksi ja ilmoitettiin Australian, Iso-Britannian ja osavaltioiden yhdistävän AUKUS-allianssin muodostamisesta, jonka yksi tavoitteista Tarkoituksena oli toimittaa Australian kuninkaalliselle laivastolle ydinsukellusveneitä, spekulaatioita on ollut yhtä paljon kuin Canberran viranomaisten kieltämistä. Monille tarkkailijoille itse asiassa, eikä ilman objektiivisia syitä, tämä Canberran toteuttama muutos olisi sekä erittäin vaikeaa että erittäin kallista toteuttaa, puhumattakaan monista teknologisista ja teollisista uumista, joita on vältettävä tämän toteuttamiseksi. ohjelma lopussa.

Usein esiin tuotujen huolenaiheiden joukossa Australian kuninkaallisen laivaston (RAN) sukellusvenejoukon tällä hetkellä muodostavien kuuden Collins-luokan tavanomaisen sukellusveneen käyttöikä oli yksi vaikeimmin ratkaistavista, vaikka nämä alukset eivät pysty pitämään linja vuoden 6 jälkeen ja että ensimmäisten australialaisten SSN:iden toimitusta voidaan odottaa parhaassa tapauksessa vasta vuoden 2035 jälkeen. Lisäksi kävi nopeasti ilmi, että tämän tiedoston kommentaattorien etuoikeutettu teollinen kumppani on Yhdysvallat Virginian kanssa. -luokassa, puuttuisi teollinen kapasiteetti tarvittavien sukellusveneiden toimittamiseen samalla kun Yhdysvaltain laivasto itse on käynnissä intensiivisessä modernisointivaiheessa, jonka tarkoituksena on vaihtaa sukellusveneitä. -Los Angeles-luokan merimiehet mahdollisimman nopeasti uusilla Virginia Block IV- tai V-luokan aluksilla pystysuuntaisten ohjusten laukaisujärjestelmien kanssa samalla kun kehitetään aktiivisesti nt seuraavan sukupolven Hunter Killer SSN(x) -ohjelmasta, joka on erikoistunut vihollisen sukellusveneiden jäljittämiseen ja poistamiseen. Itse asiassa Yhdysvaltain teollisuuskapasiteetti sukellusveneen alalla on jo täysin käytössä seuraavien 2040 vuoden ajan, ja amerikkalaisten SSN:iden toimittaminen RAN:iin johtaisi välttämättä nollasummapeliin Tyynenmeren teatterissa.

Rool Out Virginia Shipyard Military Alliances | Puolustusanalyysi | Australia
Yhdysvaltain telakoiden valmistamat SSN-koneet eivät juurikaan vastaa Yhdysvaltain laivaston modernisointitarpeita.

Amerikkalaiset, brittiläiset ja australialaiset näyttävät kuitenkin päässeen malliin, joka täyttää kaikki tähän mennessä tunnistetut rajoitukset. Ydinhyökkäyssukellusveneet eivät todellakaan tule olemaan amerikkalaisia ​​Virginia-aluksia, vaan brittiläisen Astute-luokan evoluutiota, joka on kiistatta yksi parhaista, ellei paras SSN tällä hetkellä ranskalaisten Suffrenien kanssa. Tämä kehitys tekee varmasti mahdolliseksi varustaa australialaiset sukelluskoneet samoilla pystysuoralla laukaisujärjestelmillä kuin Virginia Block IV tai V, jotta voidaan toteuttaa BGM-109 Tomahawk -tyyppisiä risteilyohjuksia ja ammuksia, jotka korvaavat ne tulevina vuosina. Tule. Lisäksi, kuten SEA 1000 -ohjelman Attack-luokan sukellusveneiden kohdalla, laivojen järjestelmät sekä kaikuluotainketju ovat suurelta osin amerikkalaisia, joten RAN-miehistön koulutus ja muutos voisi osittain olla sen suorittaa Yhdysvaltain laivasto, joka on paljon enemmän läsnä tässä teatterissa kuin kuninkaallinen laivasto.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sotilasliittoumat | Puolustusanalyysi | Australia

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit