Italia, Saksa, Puola ..: kaikki Euroopassa lisäävät raskaita panssarijoukkojaan Iso-Britanniaa ja Ranskaa lukuun ottamatta

- Mainonta -

Ukrainan sodan opetukset ovat lukuisia, ja joskus ne heikentävät vakavasti tiettyjä paradigmoja, jotka ovat voimakkaasti ankkuroituneet länsimaisiin puolustusesikuntiin ja ministeriöihin. Kaksi näistä opetuksista liittyy suoraan panssarivaunuihin ja raskaisiin tela-alustaisiin panssaroituihin ajoneuvoihin, joita pidettiin vielä muutama kuukausi sitten liian haavoittuvina, raskaina ja kalliina kiistanalaisen toiminnallisen vaikutuksen kannalta. Nyt on selvää, että panssarivaunut ja tela-alustaiset jalkaväen taisteluajoneuvot eivät ole vain välttämättömiä sekä hyökkäävässä että puolustuksessa, myös kaupunkiteatterissa, vaan että tästä keskeisestä roolista huolimatta ne ovat edelleen haavoittuvia jopa tehokkaimmille ja parhaiten suojatuille. ja että siksi tarvitaan tietty massa, ei vain halutun toimintavaikutuksen saavuttamiseksi, vaan myös kulumisen vaimentamiseksi ja liikkeen jatkamiseksi.

Jos Ukrainaan siirrettyjen panssarivaunujen ja IFV-kysymys on kiinnittänyt tiedotusvälineiden huomion, se on osittain peittänyt myös monien Euroopan maiden pyrkimykset nykyaikaistaa ja laajentaa raskaan panssaroitua laivastoaan samalla kun sopimukset Leopard 2, Abrams, K2 ja muut CV90:t ovat julkistettu viime kuukausina. Viimeisimmät tiedot tähän mennessä ja Varsovan ilmoittamien faaraonisopimusten lisäksi, jotka aikovat hankkia 1000 K2-tankkia jo tilatun 250 M1A2 SEPv3 Abramin lisäksi rinnalla 1400 VCI Borsuk, Romania, joka on ilmoittanut aikovansa ostaa 54 amerikkalaista M1A2 Abrams -säiliötä käytetään panssaroitujen pataljoonien modernisointiin Saksa neuvottelee Bernin kanssa takaisinostosta Leopard 2 koteloiden alla Sveitsissä vahvistaa Bundeswehria ja luultavasti kompensoida Leopard 2A6, jotka Berliini lähettää Ukrainaan.

Puolalainen Borsuk Saksa | Sotilaalliset liitot | Puolustusanalyysi
Puola tilaa 1400 1 kotimaisesti suunniteltua Borsuk-jalkaväen taisteluajoneuvoa korvaamaan Neuvostoliitosta peräisin olevat BMP-XNUMX:t

Eilen oli vuoro Rooma ilmoittaa aikovansa hankkia 125 raskasta panssarivaunua, jotka toimivat siirtymäkapasiteettina rinnalla 125 modernisoitua C-1 Arietea sekä määrittelemätön määrä uusia raskaita jalkaväen taisteluajoneuvoja, jotka korvaavat Arieten ja 200 Dardo IFV:tä, jotka on nyt katsottu vanhentuneiksi Ukrainassa näytetyn todellisuuden edessä. Italian viranomaisten tavoitteena on varustaa armeijansa nopeasti 250 raskaalla panssarivaunulla ja luultavasti 200-250 nykyaikaisella IFV:llä vastatakseen uhkaan, ennen kuin ne liittyvät uuden sukupolven panssariohjelmaan, jonka ranskalais-saksalainen MGCS-ohjelma mainitsi, että lopulta kapitalisoi armeijansa raskaan osan. Kaksi Euroopan maata erottuu kuitenkin tässä yhteisessä työssä. Ensinnäkin Iso-Britannia, joka on edelleen kietoutunut sokeaan Ajax-ohjelmaan ostaakseen 589 raskasta tela-alustaista jalkaväen taisteluajoneuvoa, ja jolla on vain 148 Challenger 3 raskasta panssarivaunua, vaikka niitä modernisoidaankin voimakkaasti, mikä tekee niistä luultavasti yhden tämän hetken parhaista tankeista. Toisaalta Ranska, jolla valmisteilla olevasta laajasta kaavoituslaista huolimatta tulee olemaan vain 200 osittain modernisoitua Leclercia ja joka ei toistaiseksi ole suunnitellut varustautuvansa raskaan tela-aluksen jalkaväen taisteluajoneuvoilla.

- Mainonta -

LOGO meta Defense 70 Saksa | Sotilaalliset liitot | Puolustusanalyysi

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

- Mainonta -

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit