Puola kehittää raskaita jalkaväen taisteluajoneuvoja tukemaan M1A2 Abrams -panssarivaunujaan

Aikooko Puola yksinään neutraloida Venäjän maauhan tulevina vuosina? Joka tapauksessa tämä on kysymys, jonka voimme kysyä itseltämme tarkkailemalla Varsovan vuoden ajan ilmoittamia rekrytointi-, puolustusohjelmien ja kaluston hankinnan tavoitteita. Todellakin, ilmoituksen jälkeen 250 amerikkalaisen M1A2 SEPv3 raskaan panssarivaunun tilaus heinäkuussa 2021, Puolan viranomaiset ilmoittivat määräyksestä 32 AW149-helikopteria italialaiselle Leonardolle kesäkuussa 2022, 3 Mièçznick fregattia myös brittiläisen Babcockin kanssa 1000 K2-panssarivaunua ja 672 itseliikkuvaa K9-tykkiä heinäkuussa 2022 alkaen 96 AH-64E Guardian taisteluhelikopteria ja 48 FA-50 kevythävittäjää syyskuussa 2022 alkaen 300 K239 useita raketinheittimiä lokakuussa 2022 alkaen 2 sotilaallista havaintosatelliittia Ranskan kanssa joulukuussa 2022 sekä 1400 2023 jalkaväen Borsuk-amfibio-taisteluajoneuvon paikallinen rakentaminen helmikuussa 140 (pääkuvassa). Ei ole epäilystäkään siitä, että tällaisella arsenaalilla Puolan maajoukot ovat vaikuttavimpia ja voimakkaimmin aseistettuja Länsi-Euroopassa, varsinkin kun niitä tukevat 35 F-16A, F-60 Block 50 ja FA -3. noin XNUMX Apache-tykkialuksella ja suojattu monikerroksisella ilmatorjuntajärjestelmällä, joka koostuu Patriot PAC-XNUMX -akuista, SPYDER:istä ja kotimaisesti suunnitellusta SHORAD-järjestelmästä.

Voisi ajatella, että Varsova pysähtyy tämän ilmoitussarjan jälkeen, varsinkin kun näiden ohjelmien rahoittamiseen tarvittavat investoinnit vastaavat jo yli 15 % maan bruttokansantuotteesta. Se ei ole niin. Toisaalta lopullisia päätöksiä puolalaisten hyökkäyssukellusveneiden Orka-ohjelmasta ainoan käytössä olevan Kilo-luokan sukellusveneen korvaamiseksi ei ole vielä tehty. Ennen kaikkea Puolan lehdistötoimistolle annetussa haastattelussa everstiluutnantti Krzysztof Płatek, maan aseviraston tiedottaja, totesi, että Varsova aikoi rakentaa uuden raskaan jalkaväen taisteluajoneuvon, joka ei tällä kertaa ollut amfibinen, mutta paljon paremmin suojattu ja aseistettu kuin Borsuk, joka tukee M1A2 Abrams -tankkeja, myös huomattavasti raskaampi ja paremmin suojattu kuin K2PL Black Panther Etelä-Korean alkuperää. Samassa suhteessa kuin Borzukien määrä suhteessa K2-koneiden määrään, voimme siis olettaa, että Puolan viranomaiset tilaavat lähitulevaisuudessa 350 näistä raskaita IFV-autoja, jotka tulevat Abramien mukana.

m1a2 abrams taistelutankki 02 puolustusanalyysi | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen | Etelä-Korea
Vaikka Abrams M1A2 on paremmin suojattu, se on huomattavasti vähemmän liikkuva kuin K2 Black Panther10 lisätonnin vuoksi

Joitakin tietoja tästä tulevasta panssaroidusta ajoneuvosta paljasti Puolan sivuston puolustus24.pl. Siten se suunnitellaan samalle alustalle kuin se, joka on asennettu myös maan hankkimaan K9 Thunder itseliikkuvaan aseeseen, jotta voidaan vähentää kehityskustannuksia ja riskejä sekä hyötyä tietystä huollon lähentymisestä. rajoitettu sarja, vaikka tätä alustaa ei ole suunniteltu tai optimoitu VCI-tehtävää varten. Panssari on huomattavasti raskaampi kuin Borsukin 28 tonnia, mutta se on luultavasti pienempi kuin K49:n 9 tonnia, jotta se lisää liikkuvuutta. Voimme arvioida K881:n varustetun MT500Ka-1000-moottorin, jonka teho on 9 hv, ja Borsukin 25,7 hv/t teho/painosuhteen saavuttamiseksi taistelumassan 37-39 tonnia. uusi VCI Rheinmetallin KF-41 Lynx -kategoriassa. Itse asiassa se voisi olla paremmin suojattu lisäämällä paksumpi passiivinen panssari ja ehkä hard-kill soft-tall -järjestelmä, jonka nyt tiedämme olevan välttämätön hyökkäävien panssaroitujen operaatioiden suorittamiseksi symmetristä vastustajaa vastaan, mutta myös paremmin aseistettuna.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 analysoi puolustusta | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen | Etelä-Korea

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodi Metanniv24, jusqu'au vain 21. toukokuuta !

Tarjous voimassa 10.-21. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

8 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit