Canberra, Lontoo ja Washington esittivät vankan strategian varustaa Australia ydinsukellusveneillä

Australian kuninkaallisen laivaston (RAN) ydinhyökkäyssukellusveneiden (SSN) hankinta, josta ilmoitettiin nyt 18 kuukautta sitten osana Australian, Yhdistyneen kuningaskunnan ja Yhdysvaltojen välisen AUKUS-allianssin luomista, oli herättänyt monia kysymyksiä todellisesta tilanteesta. tällaisen ohjelman toteutettavuus, mutta myös kustannukset, jotka ovat epäilemättä erittäin korkeat, jotta RAN voisi siirtyä kuudesta perinteisestä Collins-luokan sukellusveneestä 6 amerikkalaisen tai brittiläisen suunnittelun SSN:han, vaikka maa ei on siviiliydinteollisuus. AUKUS-tapahtuman yhteydessä San Diegossa 8. maaliskuuta Australian pääministeri Anthony Albanesen, Britannian pääministeri Richi Sunakin ja Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin läsnäollessa esiteltiin tämän saavuttamiseksi käytettävä suunnitelma. Erittäin odotettu, erityisesti Ranskassa, jota edelleen ärsyttää 13 Attack-luokan sukellusveneen peruuttaminen olosuhteissa, jotka ovat todella epäkunnioittavia kumppania ja liittolaista kohtaan. Eilen esitetty suunnitelma on kuitenkin luultavasti vankkain ja tasapainoisin vaihtoehto, jota kolme kansakuntaa voisi noudattaa, jotta tämän sopimuksen tehokkuus taattaisiin parhaissa olosuhteissa.

Esitetty muodollinen suunnitelma on hyvin lähellä se, joka oli ollut harkitsematon muutama päivä sitten. Australia hakee Britanniaa suunnittelemaan uutta SSN-luokkaa nimeltä SSN AUKUS ja joka tulee lähes yhdessä kuninkaallisen laivaston kanssa 2030-luvun lopulla aloittaakseen Astute-luokan SSN:ien korvaamisen, ja vuonna 2040 Australiassa. Lisäksi 8 kuninkaalliselle laivastolle tarkoitettua alusta rakennetaan Australiaan, ja ne varustetaan Virginia-luokan aluksilta lainatulla yhdysvaltalaisteknologialla. Varmistaakseen siirtymisen Collins-luokan sukellusveneiden vetäytymisen myötä, mikä ei ylitä 2030-luvun alkua, Canberra voi hankkia 3 Virginia-luokan SSN:ta Yhdysvaltain laivastolta, osittain käytettyjä ja osittain uusia. Lisäksi Australialla on mahdollisuus hankkia 2 uutta tämäntyyppistä alusta, jos ylimääräiset viivästykset viivästyttävät australialaisten SSN-alusten toimittamista. Lopuksi Australian suojelun varmistamiseksi, liittoutuneiden läsnäolon vahvistamiseksi Tyynellämerellä, mutta myös Australian kuninkaallisen laivaston miehistön ja huoltohenkilöstön taitojen lisäämiseksi, 5 liittoutuneen SSN:ta, 4 amerikkalaista ja 1 britti otetaan käyttöön nopeasti. Perthin laivastotukikohdasta, maan lounaisosassa Intian valtameren rannikolla.

Biden Sunak Albanese San Diego Aukus Military Alliances | Puolustusanalyysi | Australia
Anthony Albanese, Joe Biden ja Rishi Sunak San Diegossa 13. maaliskuuta 2023 "SSN AUKUS" -suunnitelman esittelyyn

On selvää, että esitetty lähestymistapa on järkevä ja vastaa moniin kysymyksiin ja huolenaiheisiin, joskus jopa tiettyyn kritiikkiin. Kääntymällä Isoon-Britanniaan Australia sallii itselleen suuremman roolin Astuten korvaavan uuden SSN-luokan suunnittelussa, kun taas yhteinen tilaus ei pelkästään vähennä yksikölle raportoituja kehityskustannuksia, vaan myös jakaa osaa. suurempien sarjojen valmistuskustannuksista. Samalla tällä ratkaisulla voidaan vähentää tämän suunnitelman vaikutusta Yhdysvaltain laivaston voiman nousuun, mikä tekee sen sukellusvenelaivaston modernisoinnista ja laajentamisesta ensisijaisen tärkeän Kiinan uhan hillitsemiseksi. Washington kuitenkin suostuu myymään 3 Virginiaa seuraavan vuosikymmenen alussa, mukaan lukien luultavasti yhden uuden aluksen, mikä rajoittaa Yhdysvaltain laivaston ponnisteluja, mitä todennäköisesti kompensoi 1 sen sukellusveneen sijoittaminen Perthiin. ihanteellinen paikka Etelä-Tyynenmeren ja Intian valtameren hallitsemiseen, jotta sen sukellusvenelaivasto voidaan säästää päivien aikana San Diegosta tai Pearl Harborista näille kahdelle valtamerelle. Brittiläisen SSN:n läsnäolo kompensoi myös näiden toimenpiteiden vaikutusta Tyynenmeren teatteriin, joka on edelleen Pentagonin suurin huolenaihe.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sotilasliittoumat | Puolustusanalyysi | Australia

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit