Kongon demokraattinen tasavalta pyrkii hankkimaan kiinalaisia ​​J-10C-hävittäjiä

Kuten monet Afrikan maat, Kongon demokraattinen tasavalta kokee merkittävää talouskasvua, noin 6 % vuodessa, mikä johtuu osittain raaka-aineiden lisääntymisestä kansainvälisellä näyttämöllä. Maa on todellakin merkittävä kaivostuotteiden viejä, jolla on suuret kulta-, kupari-, uraani- ja koltaanivarannot sekä timantit ja öljy. Nykyään Kongon vienti, olipa kyse raaka-aineista tai maataloustuotannosta, on 22,5 miljardia dollaria vuodessa eli kolmannes maan bruttokansantuotteesta. Tätä kasvua, jota suurelta osin tukevat Kiinan myöntämät monet investoinnit, uhkaa kuitenkin maan poliittinen epävakaus ja erityisesti CNDP:n entisistä sotilaista koostuvan 23. maaliskuuta liikkeen eli M23:n ympärille organisoitu tutsien kapina Pohjois-Kivun alueella. jotka käynnistivät kapinansa vuonna 2012. Rauhan jakson jälkeen massiivisen hyökkäyksen tätä Kongon armeijaryhmää vastaan ​​vuonna 2013, se aloitti väärinkäytökset marraskuussa 2021 saavuttaakseen huippunsa Kisishin verilöyly viime marraskuussa tapettuaan yli 120 siviiliä kansainvälisten järjestöjen mukaan.

Tässä yhteydessä kenraaliluutnantti Franck Ntumba, joka komentaa Kongon valtionpäämiehen sotilastaloa, on moninkertaistanut sotatarvikkeiden hankinnan viime kuukausina tarjotakseen säännöllisesti armeijalle tarvittavat keinot tulla paikalle. M23-tien loppuun, mutta myös mahdollisten rajakonfliktien ennakoimiseksi, erityisesti Ruandan kanssa, jota Kinshasa syyttää kapinallisliikkeen tukemisesta. Niinpä hieman yli kuukausi sitten jälkimmäinen vahvisti hankkineensa 9 kiinalaista CH-4 MALE (Medium Altitude Long Endurance) -dronea nimenomaan M23:n voimien tarkkailemiseksi ja mahdollisesti iskemiseksi. CASC:n suunnittelema CH-4 Rainbow on 1,3 tonnin drooni, jonka siipien kärkiväli on 20 metriä ja kantama 40 tuntia 350 km/h nopeudella 7500 metrin korkeudessa. Erityisesti se voidaan aseistaa kevyillä AR-1-ilma-maa-ohjuksilla ja laserohjatuilla pommeilla. Tämä hankinta on ilmeisesti pahentanut Kinshasan ruokahalua, sillä Kiinan valtuuskunnan kanssa on aloitettu neuvottelut uusien taistelulentokoneiden hankinnasta, jotka on tarkoitettu tukemaan tällä hetkellä neuvostoalustaisia ​​7 Su-25:tä ja 8 Mi -taisteluhelikopteria -24. palvelua.

CH 4B Angkasa Review 1024x704 1 e1679330097734 Analysoi puolustusta | Hävittäjäkoneet | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Kongon demokraattinen tasavalta ilmoitti vuoden alussa tilaavansa 9 kiinalaista MALE CH-4 Rainbow -dronea torjumaan taistelujen jatkamista M23-liikkeen kanssa Pohjois-Kivussa.

Aluksi näytti siltä, ​​että kongolaisten ja kiinalaisten väliset keskustelut koskivat kiinalais-pakistanilaisen JF-1 Thunderin vientiversion FC-17:n hankintaa. Tästä huolimatta, politico.cd-sivuston mukaan, Kongon sotilasviranomaiset olisivat ilmaisseet halunsa hankkia raskaamman lentokoneen kuin Thunder, joka kehittyy samaan luokkaan kuin eteläkorealainen FA-50, jonka suurin lentoonlähtöpaino on 13 tonnia ja kantavuus 3,5 tonnia. . Ilmeisesti Kinshasa haluaa laitteen, joka tarjoaa ylivoimaisen suorituskyvyn FC-1:een verrattuna, jonka hinta-suorituskykysuhteen katsotaan yleisesti ottaen olevan erittäin houkutteleva, erityisesti hyvän moottoroinnin ja nykyaikaisen koneen elektroniikan ansiosta, mikä mahdollistaa erittäin kehittyneiden ammusten, kuten esim. ilmasta ilmaan -ohjukset PL-10E ja PL-15E, yliääniristeilyohjus HD-1A ja erilaisia ​​ohjattuja pommeja. Vastatakseen Kinshasan odotuksiin Kiinan valtuuskunta olisi sitten ehdottanut yksimoottorisen J-10C-hävittäjän hankintaa, joka on paljon tehokkaampi lentokone, mutta myös raskaampi ja kalliimpi kuin Thunder.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 analysoi puolustusta | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodi Metanniv24, jusqu'au vain 21. toukokuuta !

Tarjous voimassa 10.-21. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

4 Kommentit

  1. Jättiläinen, voimaton ja korruptoitunut valtio, etnisesti hyvin monimuotoinen, köyhä ja nopeasti kasvava väestö, niukat resurssit..., valtion (kiinalainen) tai "yksityinen" (Glencore) sidosryhmät
    Pitit Katangasta, Biafrasta viime vuosisadalla. tulet rakastamaan KIvua ja Kongon demokraattisen tasavallan kaakkoisosaa

    • Jättiläinen, voimaton ja korruptoitunut kasvava valtio, etnisesti hyvin monimuotoinen, köyhä ja nopeasti kasvava väestö, niukat resurssit..., valtion (kiinalaiset) tai "yksityiset" (Glencore) toimijat
      Pitit Katangasta, Biafrasta viime vuosisadalla. tulet rakastamaan KIvua ja Kongon demokraattisen tasavallan kaakkoisosaa

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit