6th Generation Fighter GCAP -ohjelma on erikoistunut ilmavoimaan

- Mainonta -

Uusi GCAP-ohjelma, joka kokoaa yhteen Ison-Britannian, Italian ja Japanin, näyttää erikoistuneen F-35A/B:n rinnalle kehitettäville laitteille.

Vuoden 2018 Farnbourouh-lentonäyttelyssä julkistettu Futur Combat Air System -ohjelma ja brittiläinen kuudennen sukupolven Tempest-hävittäjä olivat sitten monien asiantuntijoiden mielestä ylpeitä vastauksena ilmoitukseen ranskalais-saksalaisen FCAS-ohjelman tulevasta käynnistämisestä syksyllä 6.

Ja vaikka eurooppalaiset kumppanit, kuten italialainen Leonardo tai ohjus MBDA, osallistuisivat brittiohjelmaan, julkisen talouden kestävyydestä jäi vielä monia kysymyksiä Lontoon tällaisesta ohjelmasta.

- Mainonta -

Siitä huolimatta,brittien poliittinen päättäväisyys ei horjunut, ja ensimmäisiä merkittäviä investointeja ohjelman kehittämiseen ei viipynyt kauan ilmaista ohimennen, PWc:n pilotoima talousmalli, joka ei perustu julkisiin menoihin, vaan tehtyjen investointien budjetti- ja sosiaaliseen tasapainoon.

Itse asiassa, missä FCAS kamppaili voittaakseen ranskalais-saksalaisia ​​erimielisyyksiä ja näki, että sen määräajat putosivat yli vuoden vuodessa, FCAS jatkoi työtään uusien valtion kumppaneiden houkuttelemiseksi. Ensinnäkin Italiassa tammikuussa 2021, sitten vuoden kuluttua, Japani yhdistämällä European Tempest -ohjelman ja Japanin FX:n.

Itse asiassa nykyään FCAS-ohjelma, joka on nimetty uudelleen Global Combat Air Programiksi tai GCAP-ohjelmaksi, ei ole nykyään vain turvallinen, vaan se tarjoaa jopa paljon vankemmat rakenteelliset parametrit kuin FCAS-ohjelma, jota leimaa vuoden välinen ero Dassault Aviationin ja Airbus Defensen välillä. & Tilaa ohjelman 1ᵉʳ-pilarin ohjaamiseen. Ohjelman tavoitteena on suunnitella Next Generation Fighter, taistelulentokone järjestelmäjärjestelmän ytimessä.

- Mainonta -

Itse asiassa toisaalta GCAP:n osaamisen täydentävyys helpottaa teollista jakamista ohjelman sisällä, varsinkin kun Iso-Britannia on kokemuksensa ansiosta edelleen Tempest-hävittäjäkoneen kiistaton lentäjä ja erityisesti suunnittelija.

Lisäksi GCAP-ohjelman kolmen kumppanin asettamat tavoitteet puolustusinvestoinneissa ovat korkeammat kuin niiden FCAS-ohjelman peilien asettamat tavoitteet, erityisesti Japanin, joka tavoittelee yli 3:n armeijabudjettia. dollaria, jossa Saksa tavoittelee vain 100 miljardia dollaria. Lopuksi, näillä kolmella maalla on samanlainen arkkitehtuuri ilmavoimiensa tulevaisuuden kannalta.

New Generation Fighter NGF -konsepti Suunnittelu ja sotilaalliset suunnitelmat | Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet
FCAS, jota pidettiin vankempana kuin brittiläinen ohjelma käynnistyessään, on nykyään paljon vähemmän varma suhteellisista vahvuuksistaan.

Näin ollen Lontoo, kuten Tokio ja Rooma, ovat jo F-35 Lightning II:n suuria käyttäjiä, erityisesti B-version, jossa on pystysuora tai lyhyt lentoonlähtö ja lasku Britannian kuningatar Elizabethin ja Prince of Wallesin lentotukialuksia, lentotukialukset japanilaiset Izumo- ja Kaga-kevyet lentokoneet sekä italialaiset Cavour- ja Trieste-lentokoneet.

- Mainonta -

Lisäksi on todennäköistä, että Japanin ilmavoimien ja Italian ilmavoimien tavoin myös kuninkaalliset ilmavoimat hankkivat tulevaisuudessa laivaston ilmailun F-35B-koneiden lisäksi F-35A:ita tiivistääkseen sen iskukyky ja vastustavan puolustuksen tukahduttaminen.

Tilanne on paljon epäselvä FCAS-ohjelmassa, jossa Ranska haluaa itse asiassa täysin monipuolisen lentokoneen tilalle. Rafale, kun taas Saksa ja hyvin todennäköisesti Espanja ottavat käyttöön ainakin erikoistuneen F-35-laivaston, joista ensimmäinen varmistaa Naton ydinoperaation ja toinen varustaa lentotukialuksensa Juan Carlos I:n, mikä on merkittävä riski, että lisätilauksia tulee erityisesti kompensoimaan FCAS-ohjelman aikatauluvirheitä.


LOGO meta Defense 70 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit