Yhdysvaltain ilmavoimat aloittavat avaruuskomponenttien pitkän kantaman tappoketjun kehittämisen

Ukrainan sota on tuonut monia uusia opetuksia, erityisesti erittäin voimakkaan taistelun mahdollisesta kestosta tai tykistön ja raskaan panssarin roolista maaliikenteessä. Muilla alueilla se on ennen kaikkea vahvistanut sotilassuunnittelijoiden odottamat kehityssuunnittelijat, kuten taisteluhelikopterien ja lähiilmatukilentokoneiden haavoittuvuuden nykyaikaiselle ilmatorjuntapuolustukselle, kun taas Yhdysvaltain armeija on juuri käynnistänyt FLRAA- ja FARA-ohjelmat seuraavan sukupolven käyttöön. Helikopterit ja joita Yhdysvaltain ilmavoimat ovat käyneet lähes vuosikymmenen ajan kongressin kanssa A-10 Thunderbolt II -koneidensa poistamiseksi käytöstä, juuri näistä syistä. Näiden näkökohtien lisäksi on myös tullut kiistattomaksi se, että pitkän kantaman maa-ilma-ohjukset, kuten venäläinen S-400 tai kiinalainen HQ-9, ja erittäin pitkän kantaman ilma-ilma-ohjukset, kuten esim. venäläinen R-47M ja kiinalainen PL-15, nyt poseerattu erittäin vakava uhka lentokoneille, juuri ihmisiä, jotka osallistuvat hävittäjäpommittajien ja niiden tarkkuusasejärjestelmien toimittamiseen kohdistustietojen ja polttoaineen kanssa.

Ilmeisesti tästä aiheesta on tullut Yhdysvaltojen ilmavoimien tärkeä painopistealue, joka on Yhdysvaltain sotilasrahoituslain 2024 suunnittelun valmistelutyön puitteissa paljastanut tiettyjä hankkeita ja muuttanut muita, kuten esim. uusien KC-46A:iden hankinta KCy-kilpailun jatkamisen sijaan, vapauttaa varoja KCz-tankkeriohjelman kehittämiseen, jonka tarkoituksena on lisätä varkautta ja torjua selviytymiskykyä. Samoin tämä tulee pitää E-7A Wedgetailia todennäköisenä väliaikaisena ja edullisempana ratkaisuna korvaamaan sen E-3 Sentrynsä, kunnes kehitetään uusi varhainen ilmavaroituslaite, joka on mukautettu tähän uuteen ympäristöön ja jossa todennäköisesti käytetään droneista koostuvaa tunnistusketjua.

e 8c yhteistähdet 001 Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet | Awacs ja elektroninen sodankäynti
E-8 Joint-STARS tuli palvelukseen Yhdysvaltain ilmavoimissa vuonna 1991, ja se on vaihdettava muutaman vuoden sisällä.

Jos E-3 Sentryä käytetään nykyään amerikkalaisten ja liittoutuneiden hävittäjien ilmakohteiden havaitsemiseen ja osoittamiseen, E-8C Joint Surveillance Target Attack Radar System eli JSTARS pystyy havaitsemaan ja osoittamaan pommikoneilleen maakohteita tai pintaa. taktisia hävittäjiä, jolloin he voivat käyttää GPS-ohjattua tarkkuusasettaan erittäin herkästi ja tehokkaasti, samalla kun he pysyvät turvallisella etäisyydellä vihollisen ilmatorjuntaan. Prosessia kohteen havaitsemisesta kohdetietojen siirtämiseen metsästäjälle ja sitten tarkkuusammusten ampumiseen kutsutaan nimellä Tappo ketju, ja se on yksi Yhdysvaltain ilmavoimien tärkeimmistä toiminnallisista eduista muihin maailman ilmavoimiin verrattuna, koska viimeksi mainitut ovat yhtä tehokkaita kuin nopeita, varsinkin kun se mahdollistaa myös muiden kohdistustekniikoiden integroinnin. Kuitenkin, kuten Sentry ja Pegasus, JSTARS-laitteet ovat nyt yhtä ikääntyviä kuin ne ovat haavoittuvia suuren vihollisen maasta ilmaan ja ilmaan ilmaan -ominaisuuksille, mikä pakottaa sen kehittymään huomattavasti kauemmaksi vastakkaisista laitteista. niin edelleen menettää tehokkuutta ja erityisesti iskun syvyys. Juuri tämän rajoituksen voittamiseksi Yhdysvaltain ilmavoimat ilmoittivat kehittävänsä uuden pitkän kantaman Kill-Chainin, joka tällä kertaa nojaisi avaruusvalmiuksiin.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Awacs ja elektroninen sodankäynti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit