Yhdysvaltain avaruusvoimat vaativat 16 miljardia dollaria uusien hypersonic-ohjusten havaitsemiseen ja jäljittämiseen

Viime heinäkuussa suuri osa Ranskan puolustusalasta oli raivoissaan sen jälkeen, kun Euroopan komissio myönsi saksalaisen Diehlin ja useiden muiden eurooppalaisten yritysten tukemalle espanjalaiselle SENER Aeroespacialille EU:n HYDEF-ohjelman suunnittelun eurooppalaiselle yliäänipuolustukselle. mahdollistavat järjestelmän luomisen hypersonic-ohjusten havaitsemiseen ja sieppaamiseen, uhka, joka on nyt tullut paljon täsmällisemmäksi sen jälkeen, kun venäläisiä Kinzhaleja käytettiin Ukrainassa. Kaikilla Brysselin valitsemilla yrityksillä ei todellakaan ole kokemusta ballististen sieppausten tai hypersonic-aseiden alalla. Mikä ei päde ranskalaisiin yrityksiin, jotka toisaalta tuottavat ilma- ja ballistisen torjuntajärjestelmän SAMP/T Mamba ja sen merivariantti ranskalais-italialaisen yhteisyrityksen Eurosam puitteissa, joka yhdistää MBDA:n, Thalesin ja Leonardon. Nämä samat ranskalaiset yritykset ovat mukana myös tulevan ASMPA-yliääniohjuksen korvaamiseen tarkoitetun ydinhyperääniohjuksen suunnittelussa sekä V-MAX-yliääniliittimen esittelylaitteen kehittämisessä ONERAN kanssa.

Sen lisäksi, että tämä päätös suosii hankkeen "eurooppalaista" puolta sen toiminnallisen näkökulman sijaan, vaikka ajat eivät luultavasti ole sellaisia, ohjelman toinen ominaisuus on vähintäänkin yllättävä: sen budjetti. EKR onkin suunnitellut kohdistavansa ohjelmaan 110 miljoonaa euroa, mikä jo silloin tuntui erityisen alhaiselta, ja nykyään vielä enemmän. Osana Yhdysvaltain armeijan vuoden 2024 budjetin valmistelua esiteltiin todellakin myös joulukuussa 2019 luotu Yhdysvaltain avaruusjoukkojen avaruuteen omistettu Yhdysvaltain avaruusvoimat. ohjelma, joka on omistettu hypersonic-uhan hillitsemiseen. Yhdysvaltain avaruusvoimien kannalta on kuitenkin kyse vain näiden ohjusten havaitsemisesta ja jäljittämisestä, joissa yhdistyvät erittäin suuret nopeudet, epätyypilliset lentoradat ja merkittävät ohjauskyvyt, eikä niiden sieppaamisesta, vaan tämä tehtävä jää muille amerikkalaisten armeijoiden, kuten esim. Yhdysvaltain laivasto käyttää SM-6-ohjuksia. Tämän tehtävän toteuttaminen vaatii kuitenkin 16 miljardin dollarin budjetin, joka on 130 kertaa suurempi kuin Euroopan komission EKR:n kautta myöntämä budjetti.

Mamba Aster30 Analysis Defense | Yliääniset aseet ja ohjukset | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut

On totta, että Yhdysvaltojen armeijoiden budjettikulutuskulttuuri on paljon korkeampi kuin niiden eurooppalaisilla armeijoilla, joilla on sama ohjelma. Siksi on yleistä, että amerikkalaisten ohjelmien, jotka tarjoavat teollisia ja teknisiä ominaisuuksia hyvin lähellä eurooppalaisia ​​mutta myös eteläkorealaisia ​​ohjelmia, budjetti on useita kertoja suurempi kuin vastaavien ohjelmien budjetti. Esimerkiksi Virginia-luokan ydinsukellusvene, joka on varmasti näyttävämpi ja jossa on pystysuorat siilot, maksaa amerikkalaisille veronmaksajille lähes 2,5 kertaa enemmän kuin laivaston Suffren-luokan SSN maksaa. Samoin F-35A Lightning II -hävittäjän suunnitteluvaihe kolmelle versiolle, mukaan lukien pystysuoralla tai lyhyellä nousulla ja laskulla varustettu versio, on maksanut lähes 3 euroa enemmän kuin se, joka mahdollisti sen kehittämisen. Rafale sen kahdessa pääversiossa, maa- ja merivoimissa. Selitys tälle aukolle ei kuitenkaan löydy eurooppalaisen BITD:n mahdollisesta ylisuorituskyvystä, vaan näiden kahden ohjelman tavoitteiden tasosta, jotka ovat toistensa vastakohtia.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Yliääniset aseet ja ohjukset | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit