Neljän Skandinavian maan ilmavoimat toimivat nyt yhtenäisenä joukkona

Neljällä maalla, jotka muodostavat Skandinavian, Tanskan, Suomen, Norjan ja Ruotsin, on historiansa ja viileän sään lisäksi monia maantieteellisiä, demografisia ja taloudellisia piirteitä. Heillä on siis suhteellisen pieni väkiluku, 4 m Tanskassa, 5,8 m Suomessa, 5,5 m Norjassa ja 5,5 m Ruotsissa, erittäin laajalla alueella, 10,5 m km2,2 Tanskassa (Grönlannin vuoksi), 2 340.000 km2 Suomessa. , 385.000 2 km450.000 Norjassa ja 2 3 km16 Ruotsissa. Itse asiassa näissä kolmessa maassa on erittäin alhainen väestötiheys, 23-2 asukasta/km160 Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa, mutta 2 asukasta/km105 Tanskan metropolissa, kun taas esimerkiksi Ranskassa 2 asukasta/km230 ja 2 asukasta/km53.000 Saksassa. Niiden nimellinen BKT asukasta kohden on myös huomattavasti korkeampi kuin Euroopan keskiarvo, Suomen 100.000 42.000 dollarista lähes XNUMX XNUMX dollariin vuodessa Norjassa, joka hyötyy merkittävistä hiilivetyvaroista, kun Euroopan keskiarvo on XNUMX XNUMX dollaria.

Samankaltaisten viikinkihistoriaan juurtuneiden kielten ja tietyn kalusteiden halun lisäksi skandinaaveilla on myös kadehdittava piirre, että he ovat etulinjassa Venäjän sotilasvoimaa vastaan. Vain kahdella neljästä maasta on maaraja Venäjän federaation kanssa, Suomella 4 km ja Norjalla 1340 km, mutta kaikilla Skandinavian rannikoilla, olipa se Itämerellä (Suomi, Ruotsi ja Tanska), Pohjanmerellä ( Norja, Tanska) tai Norjanmerellä (Norja), ovat suoraan kaikkien Venäjän Baltian tai pohjoisen laivaston ulottuvilla, kun taas Skandinavian ilmatila on suorassa yhteydessä Venäjän ilmatilaan. Tähän asti näitä maita yhdistäneistä taloudellisista, sosiaalisista ja kulttuurisista siteistä huolimatta ne olivat valinneet erilaisia ​​polkuja: Tanska, Suomi ja Ruotsi liittyivät Euroopan unioniin toisin kuin Norja ja Tanska ja Norja Natoon, toisin kuin Suomi ja Ruotsi, kaksi maata. perinteisesti kiinnitetty asenteeseen, joka on sitäkin neutraalimpi, että mikä tahansa halu lähentyä Natoa johti välittömästi voimakkaaseen reaktioon ja lukuisiin uhkiin Moskovan puolelta.

F35 norge Sotilasliitot | Puolustusanalyysi | Koulutus- ja hyökkäyslentokoneita
Norja oli yksi ensimmäisistä maista maailmassa, jolla oli täysi F-35A-lentue

Kuitenkin, kun Venäjän joukot aloittivat hyökkäyksen Ukrainaa vastaan ​​helmikuussa 2023, koettu uhkataso kaikkialla Euroopassa nousi useita pykäliä, erityisesti uhanalaisimpien maiden, kuten Baltian ja niiden skandinaavisten maiden, kohdalla. Itse asiassa hieman yli 3 kuukautta kestäneen sodan jälkeen Helsinki ja Tukholma ilmoittivat yhdessä ehdokkuudestaan ​​liittyä Natoon, hyödyntäen sekä selkeää muutosta yleisessä mielipiteessään että sitä tosiasiaa, että Moskova ei silloin eikä edelleenkään kyennyt uhkaamaan tehokkaasti. kaksi maata, ja sen joukot keskittyvät Ukrainaan. Vaikka tämä lähestymistapa on viime kädessä ollut ennakoitua monimutkaisempi, erityisesti Unkarin ja Turkin instrumentalisoinnin vuoksi, se on samalla mahdollistanut suorien keskustelujen aloittamisen 4 maiden joukkojen armeijoiden yhteistyön ja integroinnin parantamiseksi. maat. Tämä on nyt tehty, ainakin ilmavoimien osalta. Voimassa, norjalaisen lehden mukaan, Skandinavian ilmavoimien esikuntapäälliköt ilmoittivat toimivansa vastedes yhtenä asevoimana.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Alliances | Puolustusanalyysi | Koulutus- ja hyökkäyslentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

4 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit