Venäjän jälkeen Pohjois-Korea surffaa fantasiassa ydintorpedosta, joka voisi luoda tsunamin

Pohjois-Korean viranomaiset ovat ilmoittaneet kehittäneensä venäläiseen Poseidoniin verrattavan ydintorpedon, joka pystyy aiheuttamaan valtavia tsunameja. Mutta nämä väitteet eivät ole kovin uskottavia, kuten myös venäläistä Poseidonia koskevat väitteet.

Presidentti Vladimir Putin ilmoitti 1. maaliskuuta 2018 televisiopuheessaan osana presidentinvaalikampanjaa julkisesti kuuden uuden aseen saapumisesta Venäjän asevoimiin, jotka tuovat maailman ja erityisesti länsimaalaiset " kuuntele Venäjää uudestaan", hänen sanoin.

Hyperääniaseet Kinzhal ja Avangard sekä uusi ICBM RS-28 Sarmat, jotka kaikki nyt tunnetaan hyvin, Venäjän presidentti esitteli "ydinvoimalla toimivan" risteilyohjuksen, 9M730 Burevestnik, ilmatorjuntajärjestelmän ja avaruusaluksen laserin. Perevest sekä ase, joka esittelynsä jälkeen on herättänyt lukuisia kommentteja, ydinkäyttöinen raskas drone-torpedo Status 6, joka on sittemmin nimetty Venäjällä toisella nimellä, Poseidon-torpedo, sen pääulottuvuutta korostaneen kuulemisen jälkeen. eli saada ihmiset puhumaan siitä.

Vladimir Putinin Poseidonin julkinen esittely ei kuitenkaan varsinaisesti ottaen ollut löytö lännessä. Itse asiassa länsimaiset tiedustelupalvelut olivat seuranneet ohjelmaa useiden vuosien ajan, jolloin CIA nimesi sen koodinimellä Kanyon. Lisäksi vuonna 2015 uutissivusto Rosskaijia gazeta julkaisi aiheesta artikkelin, esittelee uuden ydinkäyttöisen drone-torpedon, jonka kantama on yli 10.000 100 km ja huippunopeus 180 solmua (XNUMX km/h), jolloin se voi ohittaa vihollisen luotainpuolustuksen ja iskeä kohteeseen.

Tämä "tietovuoto", jota monet asiantuntijat pitävät tarkoituksellisena, selitti sitten, että torpedoon tallennettu ydinpanos oli enemmän säteilyase kuin ydinase Cobalt-59:n käytön vuoksi, jolle on ominaista huomattavasti suurempi ja pidempi saastuminen. , jonka puoliintumisaika koboltti-5:lle on 60 vuotta, kuin muiden isotooppien, kuten kullan tai sinkin, puoliintumisaika.

Toisin sanoen torpedo esiteltiin aseena, joka oli tarkoitettu saastuttamaan useiden kymmenien neliökilometrien suuruinen rannikkoalue tai tunkeutumaan tulevien vastustajien puolustukseen, esimerkiksi räjäyttämään ydinpanos sotasatamassa.

Venäläisen Poseidon-ydintorpedon aiheuttama tsunami ei ole uskottava
Uusi ydinsukellusvene Belgorod, joka on tarkoitettu kuljettamaan Poseidon-torpedoja, on nykyään suurin käytössä oleva sukellusvene

Tsunamin luojan käsitys puuttui itse asiassa kokonaan venäläisestä viestinnästä, myös vuoden 2018 julkisessa esittelyssä. Viittauksia tähän mahdolliseen kapasiteettiin ei myöskään tule etsiä Venäjältä, vaan lännestä ja tarkemmin sanottuna. vuoden 2017 alussa brittiläisissä tabloideissa, jotka rakastivat tämän tyyppistä tarttuvaa otsikkoa.

Useat asian asiantuntijat hylkäsivät tämän spekulaation välittömästi., väittäen, että heikon tsunamin synnyttämiseen tarvittava teho ylittäisi 100 megatonnia, kun taas kaikkien aikojen tehokkain lämpöydinpommi, Neuvostoliiton tsaarin pommi vuodelta 1961, saavutti vain 54 Mt, ja erityisesti, ettätämän tyyppinen dronoitu torpedo ei tuonut lisäarvoa, päinvastoin perinteisempiin strategisiin aseisiin verrattuna, kuten mannertenväliset ICBM- ja SLBM-ohjukset.

Jopa Russkajia Gazetan esittämä hypoteesi kobolttipohjaisesta radiologisesta aseesta leikattiin palasiksi, kun taas suurin osa tällaisessa hypoteesissa vapautuneista isotoopeista leviäisi valtamereen eikä rannikolle. Valitettavasti hypoteesi torpedosta, joka kykenisi synnyttämään supertsunameja, oli aivan liian houkutteleva länsimaiselle lehdistölle, joka toisti tätä epäuskottavaa hypoteesia yhä uudelleen ja uudelleen, siihen pisteeseen, että muutamaa kuukautta myöhemmin oli vuoro Venäjän propaganda ilmoittaa, että Poseidon kantoi 100 Mt:n kuormaa, joka pystyi synnyttämään "useiden satojen metrien aallon".


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Naval Drones | Puolustusanalyysi | Ydinaseet

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit