Liikkuva tykistöjärjestelmä HIMARS kantaa tulevina vuosina 1000 km

CAESARin, TB2:n ja Javelinin ohella liikkuva tykistöjärjestelmä HIMARS oli yksi Ukrainan sodan ensimmäisen vuoden suurista operatiivisista paljastuksista. Aseistettu kuudella M6- tai M30-raketilla, joiden kantama on 31-15 km, tämä 90×6-kuorma-autoon asennettu järjestelmä on sekä erittäin liikkuva 6 hv:n ansiosta että massa on vain 290 tonnia, että erittäin tehokas vihollisen takalinjoja vastaan. , kiitos sen suuren tarkkuuden ja rakettien taistelukärkien tuhoavan voiman. HIMARS voi myös toteuttaa Ground Launch Small Diameter Bomb -ammuksia, jotka koostuvat kevyeen runkoon integroidusta GBU-16-pommista ja ponneaineesta, jotka mahdollistavat 39 km:n kantomatkan, ja ATACMS-kevyen ballistisen ohjuksen kantaman 150 km. , jotka pystyvät erityisesti tuhoamaan voimakkaasti karkaistuja kohteita, kuten bunkkereita. Jos Washington edelleen kieltäytyy toimittamasta ATACMS:ia Ukrainan joukoille, GLSDB:n toimittaminen olisi jo alkanut, kun taas Venäjän armeijat olivat jo joutuneet järjestämään uudelleen logistiikkalinjansa torjuakseen M300- ja M30-rakettien uhkaa.

Osana Long Range Precision Fire -ohjelmaa eli LRPF:ää Yhdysvaltain armeija käynnisti vuonna 2016 uuden ballistisen ohjuksen, Precision Strike Missile tai PsSM:n, suunnittelun. Ohuempi kuin ATACMS mahdollistaa sen, että HIMARS voi käyttää kahta ballistista ohjusta samanaikaisesti yhtä ATACMS:ia vastaan ​​ja saavuttaa 2 km:n päässä olevat kohteet. ATACMS:n GPS:n ja inertiaohjauksen lisäksi LRPF:ssä on myös pääteohjausjärjestelmä, jonka avulla se voi iskeä liikkuviin kohteisiin, kuten laivoihin tai ajoneuvoihin, mikä tekee siitä erittäin monipuolisen aseen. Parhaillaan tuotannossa olevan ATACMS:n korvaavan PrSM Inc 500:n lisäksi kahden muun version kehitys oli jo alkanut. PrSM Inc 1 vastaanottaa siten monimuotoisen tutkan ja infrapunahakijan muodostamalla Yhdysvaltain armeijan pyytämän laivantorjuntajärjestelmän osana sen vahvistamista Tyynenmeren teatterissa. PrSM Inc 2 on puolestaan ​​varustettava uudella taistelukärjellä sen tehokkuuden lisäämiseksi erityisesti paatuneita tai levitettyjä kohteita vastaan.

atacms.jpg e1679931051201 Puolustusuutiset | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Ballistinen ATACMS-ohjus on niin vaikuttava, että HIMARS voi toteuttaa vain yhden, 2 PrSM:ää ja 6 M31:tä vastaan.

Osana vuoden 2024 budjettia on julkistettu PrSM:n neljännen version kehitys. Nimetty PrSM Inc 4:ksi, mutta myös Long Range Maneuverable Fires (LRMF), tämä uusi ohjus saavuttaa 1000 kilometrin kantaman kiitos uudelleen suunnitellun rungon ja uuden potkurin, ehkä käyttämällä ranskalaisen ASMPA:n kaltaista ramjettiä. BreakingDefense.com-sivuston mukaan on mahdollista, että LRMF astuu palvelukseen samanaikaisesti PrSM Inc 3:n uuden sotilaskuorman kanssa. Aihe vaikuttaa kuitenkin toistaiseksi suurelta osin luottamukselliselta, eivät kenraali esikunta eivätkä teollisuusyritykset. amerikkalainen sivusto kyseenalaisti suostuneen antamaan tietoja tästä ohjelmasta, paitsi että se todellakin käynnistettiin.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit