Liikkuva tykistöjärjestelmä HIMARS kantaa tulevina vuosina 1000 km

- Mainonta -

CAESARin, TB2:n ja Javelinin ohella liikkuva tykistöjärjestelmä HIMARS oli yksi Ukrainan sodan ensimmäisen vuoden suurista operatiivisista paljastuksista. Aseistettu kuudella M6- tai M30-raketilla, joiden kantama on 31-15 km, tämä 90×6-kuorma-autoon asennettu järjestelmä on sekä erittäin liikkuva 6 hv:n ansiosta että massa on vain 290 tonnia, että erittäin tehokas vihollisen takalinjoja vastaan. , kiitos sen suuren tarkkuuden ja rakettien taistelukärkien tuhoavan voiman. HIMARS voi myös toteuttaa Ground Launch Small Diameter Bomb -ammuksia, jotka koostuvat kevyeen runkoon integroidusta GBU-16-pommista ja ponneaineesta, jotka mahdollistavat 39 km:n kantomatkan, ja ATACMS-kevyen ballistisen ohjuksen kantaman 150 km. , jotka pystyvät erityisesti tuhoamaan voimakkaasti karkaistuja kohteita, kuten bunkkereita. Jos Washington edelleen kieltäytyy toimittamasta ATACMS:ia Ukrainan joukoille, GLSDB:n toimittaminen olisi jo alkanut, kun taas Venäjän armeijat olivat jo joutuneet järjestämään uudelleen logistiikkalinjansa torjuakseen M300- ja M30-rakettien uhkaa.

Osana Long Range Precision Fire -ohjelmaa eli LRPF:ää Yhdysvaltain armeija käynnisti vuonna 2016 uuden ballistisen ohjuksen, Precision Strike Missile tai PsSM:n, suunnittelun. Ohuempi kuin ATACMS mahdollistaa sen, että HIMARS voi käyttää kahta ballistista ohjusta samanaikaisesti yhtä ATACMS:ia vastaan ​​ja saavuttaa 2 km:n päässä olevat kohteet. ATACMS:n GPS:n ja inertiaohjauksen lisäksi LRPF:ssä on myös pääteohjausjärjestelmä, jonka avulla se voi iskeä liikkuviin kohteisiin, kuten laivoihin tai ajoneuvoihin, mikä tekee siitä erittäin monipuolisen aseen. Parhaillaan tuotannossa olevan ATACMS:n korvaavan PrSM Inc 500:n lisäksi kahden muun version kehitys oli jo alkanut. PrSM Inc 1 vastaanottaa siten monimuotoisen tutkan ja infrapunahakijan muodostamalla Yhdysvaltain armeijan pyytämän laivantorjuntajärjestelmän osana sen vahvistamista Tyynenmeren teatterissa. PrSM Inc 2 on puolestaan ​​varustettava uudella taistelukärjellä sen tehokkuuden lisäämiseksi erityisesti paatuneita tai levitettyjä kohteita vastaan.

atacms.jpg e1679931051201 Puolustusuutiset | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Ballistinen ATACMS-ohjus on niin vaikuttava, että HIMARS voi toteuttaa vain yhden, 2 PrSM:ää ja 6 M31:tä vastaan.

Osana vuoden 2024 budjettia on julkistettu PrSM:n neljännen version kehitys. Nimetty PrSM Inc 4:ksi, mutta myös Long Range Maneuverable Fires (LRMF), tämä uusi ohjus saavuttaa 1000 kilometrin kantaman kiitos uudelleen suunnitellun rungon ja uuden potkurin, ehkä käyttämällä ranskalaisen ASMPA:n kaltaista ramjettiä. BreakingDefense.com-sivuston mukaan on mahdollista, että LRMF astuu palvelukseen samanaikaisesti PrSM Inc 3:n uuden sotilaskuorman kanssa. Aihe vaikuttaa kuitenkin toistaiseksi suurelta osin luottamukselliselta, eivät kenraali esikunta eivätkä teollisuusyritykset. amerikkalainen sivusto kyseenalaisti suostuneen antamaan tietoja tästä ohjelmasta, paitsi että se todellakin käynnistettiin.

- Mainonta -

LOGO meta Defense 70 Puolustusuutiset | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

- Mainonta -

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit