Kanada on myös kääntymässä Boeing P-8A Poseidon -vartiolentokoneen puoleen

Jotkut voitot saavutetaan kovalla taistelulla, toiset, vähemmän loistokkaat mutta yhtä tehokkaat, vastustajan puutteen vuoksi. Luultavasti tämä viimeinen tapaus selittää Boeingin P-8A Maritime Patrol -lentokoneiden menestyksen viime vuosina. Vuonna 2013 USA:n laivaston P-3 Orionin korvaamiseen ottava Poseidon on sittemmin vakiinnuttanut asemansa seitsemässä muussa ilmavoimissa, eikä vähäisimpänä, Australiasta Norjaan, Saksan ja jopa Intian kautta. Tähän mennessä Boeingilta on tilattu 7 lentokonetta, joista 131 on Yhdysvaltain laivastolta, ja yli 91 on käytössä, enimmäkseen Yhdysvaltain laivastossa. Näyttää siltä, ​​​​että tämä luettelo laajenee jälleen, kuten Ottawa lähetti viime helmikuussa, tietopyyntö American Foreign Military Salesilta lentokoneesta, korvatakseen 15 CP-140M Auroran, P-3:n evoluutio, joka suorittaa merivartioinnin ja C4ISR Kanadan kuninkaallisten ilmavoimien sisällä.

Ottawan lehdistötiedotteessa täsmennetään, että nykyään P-8A ei ole vain hyvä laite, jonka useat suuret maat ovat jo hankkineet, mukaan lukien kuuluisan 4 Eyesin neljä muuta liittolaista, jotka yhdistävät USA:n, Kanadan, Australian, Uuden-Seelannin ja Greatest. Iso-Britannia, mutta se on pohjimmiltaan ainoa mahdollinen vaihtoehto tämän tyyppiselle tehtävälle. On totta, että lukuun ottamatta huomattavaa poikkeusta taloudellisempi ja kompaktimpi japanilainen Kawazaki P-5, mutta suorituskyky on huonompi kuin 1:ään perustuvan Boeing-lentokoneen, ei toistaiseksi ole olemassa todellista tarjousta, joka kykenisi tarjoamaan molemmille verrattavissa olevaa suorituskykyä. P-737A ja laaja kalusto, joka takaa kestävyyden ja skaalautuvuuden seuraavien 8-2 vuosikymmenen ajan.

P8 Poseidon Defense Analysis | Maritime Patrol Aviation | Kanada
P8-A:ssa on 5 kiinnityspistettä sisäisessä pidikkeessä ja 6 ulkoista kiinnityspistettä.

Lähes 40 metriä pitkä ja 37,5 metrin siipien kärkiväli P-8A:n tyhjäpaino on 62 tonnia ja suurin lentoonlähtöpaino 85 tonnia. Sen voimanlähteenä on kaksi CFM-56-suihkuturbiinimoottoria, joista kukin tuottaa 121 kN:n työntövoiman, mikä antaa sille 815 km/h risteilynopeuden yli 7000 km:n taistelumatkalla. Siinä on myös tehokas monimuototutka APY-10, jossa on suora tai käänteinen synteettinen aukkotila, sekä sarja APS-154-antureita rannikon havaitsemiseen ja elektroninen sodankäyntipaketti. ALQ-240. Koneessa on ruuma, jossa on 5 ankkuripistettä ja 3 ankkuripistettä kunkin siiven alla, joten se voi kuljettaa lukuisia aseita, kuten AGM-84 Harpoon -laivantorjuntaohjus, Mk-54 torpedo, ilmassa olevat merimiinat sekä tulevaisuuden ilma - pintaan laskeutuvat sukellusveneiden vastaiset ammukset High Altitude Anti-Submarine Warfare Weapon Capability (HAAWC)  joka mahdollistaa sukellusveneisiin kytkeytymisen korkealta ja turvalliselta etäisyydeltä.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Maritime Patrol Aviation | Kanada

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit