Etelä-Amerikan maat valmistautuvat sukellusvenelaivastonsa uusimiseen

Vaikka suurin osa kansainvälisestä huomiosta merivoimiin kohdistuu Aasian ja Tyynenmeren alueelle, Lähi-itään ja Välimeren ja Atlantin teatteriin, Etelä-Amerikan laivastot eivät ole kaukana syrjään, varsinkin sukellusvenelaivastonsa osalta.

Siten peräti 24 dieselsähköistä sukellusvenettä, jotka kuuluvat 7 Etelä-Amerikan laivastolle, on tällä hetkellä käytössä, joista suurin osa on saksalaisia ​​Type 209 -veneitä, jotka on hankittu uutena tai käytettynä 70- ja 80-luvuilla.

Jotkut näistä laivastoista, tässä tapauksessa Chilen ja Brasilian laivastot, ovat jo ryhtyneet modernisoimaan laivastoaan. Santiago oli tuolloin uuden ranskalaisen Scorpenen ensimmäinen asiakas 2000-luvun puolivälissä kahdella aluksella, sitten Brasília ja jälleen 2 Scorpene. Naval Groupilta, jonka ensimmäinen esimerkki otettiin käyttöön joulukuussa 4 osana suurta teknologiansiirtoohjelmaa, jonka odotetaan johtavan ensimmäisen Etelä-Amerikan ydinhyökkäyssukellusveneen suunnitteluun.

Nykyään on kuitenkin jäljellä peräti 16 Type 209 -autoa, jotka saavuttavat pian ikärajansa ja jotka on vaihdettava tulevina vuosina. Tästä syystä Argentiinan (2 yksikköä), Chilen (2 yksikköä), Kolumbian (2 yksikköä), Ecuadorin (2 yksikköä) ja Perun (6 yksikköä) laivastot kokoontuivat Ensimmäinen kansainvälinen Etelä-Amerikan kommando- ja sukellusvenesymposiumi Ecuadorin laivaston järjestämä 22. maaliskuuta.

Läsnä oleville valtuuskunnille oli kysymys menneiden ja nykyisten kokemusten jakamisesta sekä näkemyksistään sukellusvenevoimien kehityksestä tulevina vuosina ja vuosikymmeninä. Tiedon jakamisen lisäksi kyse oli myös lähtökohdan luomisesta mahdolliselle kansainväliselle yhteistyölle erityisesti teollisuuden alalla mantereen turvallisuuden takaamiseksi.

Perun sukellusvenelaivasto on yksi Etelä-Amerikan mantereen suurimmista
Perun laivasto linjaa kuusi tavanomaista sukellusvenettä, 6 Type 4 (tässä S-209 Angamos) ja 31 Type 2

Tyypin 209 sukellusveneiden vaihtaminen on erityisen kiireellistä Argentiinan laivastolle, jonka kaksi jäljellä olevaa alusta, Santa Cruz ja Salta, jotka otettiin käyttöön vuonna 2 ja 1984, asetettiin reserviin sisaraluksen San Ruanin menetyksen jälkeen. Santa Cruzista vuonna 1973.

Tilanne ei ole parempi Kolumbian laivastolle, jonka kaksi Type 209 -konetta, ARC pijao ja CRA Tayrona otettiin käyttöön vuonna 1975, jolloin sen 2 Type 206, ARC Lihavoitu ja CRA Lannistumaton, ostettu käytettynä Saksasta vuonna 2011, otettu käyttöön vuonna 1974 ja 1975.

2 ecuadorilaista alusta, Shiri ja Huancavilca, otettiin käyttöön vuonna 1977 ja 1978. Thomson ja Simpson otettiin käyttöön vuosina 1983 ja 1984, sekä 4 Peruvian Type 209/1200, Angamos, Antofagasta, Pisagua et Chipana, joka otettiin käyttöön vuosina 1980-1983, kun taas sen kaksi Type 209/1100, Islay jaArica, otettu käyttöön vuonna 1975.

Näiden noin 12 Type 209:n mutta myös kahden yhtä vanhan kolumbialaisen Type 2:n korvaaminen on kriittinen ongelma kansainvälisille valmistajille. Mutta jos markkinat ovat houkuttelevat ja valtavat, kilpailu omalta osaltaan ei ole koskaan ollut näin voimakasta.

Itse asiassa peräti 8 valmistajaa voi sijoittua näille markkinoille 11 eri sukellusvenemallille. Pelkästään Euroopassa on kuusi mallia neljältä valmistajalta Tyypit 212 ja 214 saksalaisesta TKMS:stä, The S-80 espanjalaiselta Navantialta, Les Scorpene et Shortfin Barracuda Ranskan laivastoryhmästäJa Ruotsalainen Kockumsin A26 Blekinge.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit