Ranskalainen Nexter pyrkii hankkimaan kreikkalaisen ELVO:n Helleenien armeijan mediaanisegmentin korvaamiseksi

Kreikan asevoimat ovat monella tapaa hienoimpia vanhalla mantereella. Maa on 8 miljardin euron vuotuisella budjetilla, ja se on palkintokorokkeella puolustusponnisteluissa 3,6 prosentilla BKT:sta. Lisäksi tästä rajallisesta budjetista huolimatta Kreikan armeijat onnistuvat kohdistamaan huomattavat joukot 142.000 220.000 sotilasta ja varusmiestä, 2 10,6 aktiivista reserviläistä ja yli XNUMX miljoonaa sotilasta, jotka voidaan mobilisoida XNUMX miljoonan asukkaan joukosta. asukkaat. Toisin kuin suurin osa Euroopan maista, erityisesti Länsi-Euroopassa, puolustuskysymykset ovat myös yleisen mielipiteen ytimessä, myös vaalien aikana, mikä tekee maan puolustamisesta todellisen kansallisen asian suurimmalle osalle kreikkalaisia.

On sanottava, että toisin kuin eurooppalaiset, jotka löysivät vuosi sitten sotaisan ja aggressiivisen naapurin aiheuttaman turvattomuuden tunteen, kreikkalaiset ovat eläneet useita vuosikymmeniä yhä voimakkaamman Turkin armeijan uhan alla, ja uhat ovat suurelta osin korostuneet valtaantulon jälkeen. presidentti RT Erdogan, joka ei ole lakannut vuodesta 2003 lähtien, jolloin hän otti pääministerin virkaan, lietsomasta jännitteitä naapurinsa kanssa, olipa kyse sitten Kyproksesta, Egeanmeren saarista tai jo muutaman vuoden ajan valtakunnan hyväksikäytöstä. Kreikan talousvyöhykkeen resurssit. Ja voimaa, Turkin armeijoista ei puutu, sillä on kaksi kertaa Ateenaa suurempi budjetti, 425.000 2.200 aktiivista sotilasta, mutta myös 10.000 350 panssarivaunua, 12 23 panssaroitua ajoneuvoa, 20 taistelukonetta, 3 sukellusvenettä sekä XNUMX fregattia ja korvettia. Lisäksi Ankara on viimeisten XNUMX vuoden aikana investoinut huomattavasti puolustusteollisuutensa kehittämiseen, minkä ansiosta se on pystynyt modernisoimaan nopeasti kolme komponenttiaan.

LEopard 2A4 Kreikka Puolustusuutiset | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Kevyet panssarivaunut ja panssaroitu tiedustelu
Kreikan armeijat modernisoivat 123 armeijaansa Leopard 2A4 standardiin A7

Juuri tämä nopea modernisointi huolestuttaa Ateenaa, varsinkin kun nämä kaksi maata ovat Naton jäseniä, ne eivät voi vedota liiton 5 artiklaan kohdatakseen toisen hyökkäyksen. Kreikan viranomaiset ovat viime vuosina pyrkineet merkittävästi modernisoimaan maan laivasto- ja ilmavoimia hankkimalla 24 taistelukonetta. Rafale, 4 Type 214 sukellusvenettä sekä 3 FDI-fregattia mainitakseni vain tärkeimmät ohjelmat. Maa-alueella Kreikan joukot ovat modernisoineet raskaan komponenttinsa, erityisesti sen 123. Leopard 2A4, jotka on päivitetty A7-standardiin, 40 Marder IFV:n hankinta sekä meneillään olevat neuvottelut edelleen käytössä olevien BMP-1A:iden korvaamisesta 300 käytetyllä M1A2:lla sekä 170–205 KF41 Lynxillä Rheinmetallilta. Suurin osa ponnisteluista tämän armeijan modernisoimiseksi on kuitenkin vielä edessä, sillä peräti 2500 XNUMX panssaroitua ajoneuvoa keskisegmentistä saavuttaa käyttöikänsä lopun tulevina vuosina. Juuri tästä syystä ranskalaisen Nexterin kerrotaan käyvän neuvotteluja kreikkalaisen panssariajoneuvovalmistajan ELVO:n israelilaisten osakkeenomistajien kanssa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Kevyt panssarivaunut ja panssaroitu tiedustelu

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

6 Kommentit

  1. Latinalaisen unionin – Välimeren unionin, joka toivottaa Portugalin tervetulleeksi Atlantin valtameren alueelle, mutta jossa on romaaninen kieli ja kulttuurisesti niin läheinen Romania – pitäisi yhdistää Espanja ja kehittää useita yhteisiä hankkeita kaukana Saksan halveksunnasta "Club Med -maita" kohtaan.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit