Kunnianhimo ja pettymys: Ranskan uusi sotilasohjelmointilaki rajoitusten alaisena

Useiden kuukausien virallisten lausuntojen, enemmän tai vähemmän tahallisten vuotojen ja spekuloinnin jälkeen uusi Ranskan sotilasohjelmointilaki paljastettiin eilen. Tämä kehystää Ranskan puolustusponnisteluja vuosina 2024–2030, oli kyse sitten valtion operaatioon osoittamasta budjetista, mutta myös muototavoitteista ja käynnissä olevista tai tulevista teollisista ohjelmista. Huolimatta jyrkästi kasvaneesta budjetista, jossa on 400 miljardia euroa valtionlainoja ja 13 miljardia euroa poikkeuksellisia tuloja seuraavien 7 vuoden aikana, eli 35 prosenttia enemmän kuin edellisessä LPM:ssä, tämä ei salli Ranskan asevoimien jälleenrakennusta vastaamaan nykyisiin ja tuleviin tilanteisiin. maailmanlaajuiset turvallisuushaasteet, jotka johtuvat niihin liittyvistä hyvin monista rajoituksista, kuten jo suunnitelluista menositoumuksista, poikkeuksellisista varastojen pääomapohjan vahvistamistarpeista erityisesti ampumatarvikkeiden osalta ja inflaation vaikutuksista.

Näin ollen Ranskan armeijoiden muoto muuttuu hyvin vähän seuraavan 7 vuoden aikana, olipa sitten henkilöresurssien suhteen, jolloin operatiivisen reservin määrä kaksinkertaistuu, mutta jonka aktiivinen henkilöstö pysyy olennaisesti ennallaan. Armeijat kulkevat tällä alueella vuosien 2028 ja 2030 välillä vallinneen matalan pisteen läpi. Kuten edellisessä LPM:ssä, budjetin eteneminen tapahtuu kahdessa vaiheessa. Vuosina 2024–2027 eli nykyisen viisivuotiskauden lopussa budjetti kasvaa 3 miljardilla eurolla vuodessa, sitten 4,3 miljardilla eurolla vuodessa jäljellä olevien kolmen vuoden aikana. Tämä on, kuten olemme jo käsitelleet, identtinen jaottelu kuin LPM 3–2019 aikana toteutettu jaottelu, joka lisäsi 2025 miljardia euroa vuodessa vuosina 1,7–2019 ja sitten 2022 miljardia euroa vuodessa vuoteen 3 asti jaettuna vaalien määräaika. Voimme siis olla suhteellisen varmoja LPM:n soveltamisesta vuoteen 2025 asti, mutta tuskin sen jälkeen. Lisäksi tämä budjettilisäys ei sisällä 2027 miljardin euron poikkeuksellisia tuloja, ilman että tiedetään tarkasti, milloin se todella saavutetaan.

EBRC Jaguar e1652367121220 Analyysipuolustus | Tykistö | Hävittäjäkoneet
Vain 200 Jaguarin 300 EBRC:stä toimitetaan vuoteen 2030 mennessä, ja osa modernisoiduista AMX-10RC:istä joutuu menemään lisäaikaan.

Vaikka joitain ohjelmia on vältetty, erityisesti niitä, jotka liittyvät pelotteeseen tai joilla on vahva poliittinen konnotaatio, kuten FCAS ja MGCS, useimmat muut suuret ohjelmat ovat läpäisseet LPM:n laihdutushoidon, suurimman osan ajasta tuotannon huimauksella ja 2030 jälkeen. Tällä alueella myös kolme armeijaa ovat kärsineet. Siten armeijalla on vain 3 200 Jaguar EBRC:stä, 300 1345 1808 1405 griffonista ja 2038 160 200 109 Servalista Scorpion-ohjelmasta, kun taas vain 24 12 Leclercistä modernisoidaan tähän päivämäärään mennessä. Toisaalta siinä on 17 suunniteltua CAESAR NG -tykkiä sekä 26 Serval Mistral -lähiilmatorjuntajärjestelmää ja XNUMX Serval LAD -drone-järjestelmää sekä kaikki XNUMX suunniteltua Patroller-maadronejärjestelmää. Lopuksi se saa vähintään puolet pitkällä aikavälillä suunnitelluista XNUMX pitkän kantaman tykistöjärjestelmästä, ja tällä alalla viitataan usein amerikkalaisen HIMARS-järjestelmän piiriin, vaikka muita vaihtoehtoja, erityisesti kansallista tai eurooppalaista tuotantoa, ei suljeta pois.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Tykistö | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

5 Kommentit

  1. […] Itse asiassa, jos Ranska todella pyrkii kehittämään omaa järjestelmäänsä, joka tarjoaisi tällä alalla kaikkea muuta kuin mitätöntä toiminnallista lisäarvoa, on luultavasti käännyttävä muiden kumppanien puoleen Euroopan ulkopuolella toivoen saavuttavansa jonkin verran vientimenestystä. Varmaa on kuitenkin se, että Saksan tämänpäiväiset ilmoitukset vastustavat ranskalaisen raketinheitinjärjestelmän syntymistä, kun taas budjettinäkökohdat ovat kriittisiä LPM 2024-2030 -ohjelman puitteissa. […]

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit