Le Rafale tuleeko se Mirage III:n perillinen Ranskan ilmailuteollisuuden tulevaisuudelle?

Nopea, ketterä, voimakas ja hyvin aseistettu, esi-isä Rafale, Mirage III on epäilemättä legenda sotilashävittäjälentotoiminnasta maailmassa. Israelilaisten lentäjien käsissä Dassault Aviationin yksimoottorinen deltasiipinen hävittäjä voitti arabien MiGeitä ja Huntereita vastaan ​​kuuden päivän ja Jom Kippurin sotien aikana.

Hänellä oli ratkaiseva rooli Heprean valtion voitossa näiden kahden konfliktin aikana, ja hän koristi lentokoneen tehokkuuden ja suorituskyvyn auralla, mikä loi sen vientimenestyksen 1400 XNUMX rakennetulla lentokoneella (Mirage III ja V ), ja joka pakotti Dassault Aviationin hävittäjät kansainvälisillä markkinoilla useiden vuosikymmenten ajan.

Mirage III/V vietiin näin 13 maahan, sen seuraaja Mirage F1 10 maahan ja Mirage 2000 8 maahan. Kukin näistä lentokoneista säilytti Mirage III:n tärkeimmät edut, nimittäin korkean suorituskyvyn kompaktille ja taloudelliselle lentokoneelle ostettavaksi ja käyttöönotettavaksi verrattuna useimpiin amerikkalaisiin lentokoneisiin, kuten F-100 Super Sabre ja F-104 Starfighter. Mirage III, F-4 Phantom II:lle Mirage F1:lle.

Mirage 2000 kohtasi Tornadon, F-15:n ja F-18:n vuonna 2000, vaikka kaksi jälkimmäistä kärsivät amerikkalaisen F-16 Falconin saapumisesta, joka oli suunniteltu tarkasti kevyeksi ja taloudelliseksi hävittäjäksi, kuten ranskalaiset metsästäjät, eikä perinteisessä anglosaksisessa suuntauksessa.

Kun Rafale, Dassault Aviation otti merkittävän riskin, kun se ei kohdentanut haluamaansa alaansa, tehokkaita yksimoottorisia hävittäjiä, vaan monipuoliseen kaksimoottoriseen hävittäjään, kenttään, jolla amerikkalaiset ja britit olivat vakiinnuttaneet asemansa lännessä useiden vuosikymmenten ajan. F-4 Phantom sitten F-14, F-15, Tornado ja F-18, ja kun he kehittivät uusia tämän tyyppisiä malleja Typhoon Eurofighter-konsortiolta, F-22 Lockheed-Martinilta ja F/A-18 E/F Super Hornet Boeingilta.

Lähes kahden vuosikymmenen heikon ajan jälkeen, joita ovat leimanneet jyrkät viennin epäonnistumiset F-16:ta (Marokko), F-35:tä (Alankomaat, Tanska) ja jopa ruotsalaista Gripeniä (Brasilia) vastaan, Rafale onnistui vihdoin vakuuttamaan kolme ensimmäistä vientiasiakasta vuonna 2015, Egypti 24 koneella, Qatar 24 koneella (+12 optiota käytetty vuonna 2017) ja Intia 36 koneella.

Mutta todellinen pyhitys Rafale tuli vuonna 2021, jolloin Kreikka (18+ 6 laitetta), Kroatia (12 lentokonetta), Egypti (30 lentokonetta) et Yhdistyneet arabiemiirikunnat (80 lentokonetta) ilmoittivat käskynsä ja seurasivat vuonna 2022 Indonesian toimesta (42 lentokonetta), mikä tekee ranskalaisesta hävittäjästä sukupolvensa suurimman vientimenestyksen, joka ylittää selvästi Typhoon, Super Hornet, Eagle II ja Su-35, ja muuttamassa sen, mikä on pitkään pidetty jopa Ranskassa kalliina epäonnistumisena, todelliseksi kansainväliseksi menestykseksi.

Muut maat neuvottelevat Dassault Aviationin kanssa uusista tilauksista, vaikka ranskalainen valmistaja on oppinut näistä epäonnistumisista ja pysyy asiassa erityisen hienovaraisena.

F100 Mirage III -hävittäjälentokone | Puolustusanalyysi | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Mirage III loi Ranskan puolustusilmailuteollisuuden imagoa ja menestystä useiden vuosikymmenien ajan

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Puolustusanalyysi | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit