Kanada aikoo käynnistää jäljennöksen vuoden 2015 Australian kilpailusta 12 tavanomaisen sukellusveneen rakentamiseksi

Toisin kuin valtaosa Naton eurooppalaisista jäsenmaista, liiton perustajajäsen Kanada ei ole toistaiseksi esittänyt tiukkaa budjettipolkua kahden prosentin BKT:staan ​​puolustusponnistuksen saavuttamiseksi.

Huolimatta nälkäisistä puolustusponnisteluista, jotka ovat vain 1,35 prosenttia BKT:stä ja 23 miljardin dollarin budjetista (meitä) vuonna 2023, maa on kuitenkin viime vuosina toteuttanut useita suuria ohjelmia asevoimiensa modernisoimiseksi, mukaan lukien 88 F:n hankinta. -35A taistelulentokoneita korvaamaan edelleen käytössä olevat 76 CF-18:aa, mutta myös 15 brittiläistä F-26 fregattia korvaamaan 12 Halifax-luokan fregattia, jotka otettiin käyttöön vuosina 1988-1995.

Äskettäin Ottawa ilmoitti aikovansa korvata 15:stä Lockheed P-140 Orionista peräisin olevan CP-3M Auroran meripartion laivaston. uusi amerikkalainen Boeing P-8A Poseidon. Mutta laivaston alalla Kanadan kuninkaallisen laivaston suurin vallankumous tapahtuu sukellusvenekentällä.

Itse asiassa Kanadan kuninkaallinen laivasto toteuttaa nykyään 4 Victoria-luokan diesel-sähkösukellusvenettä, jonka Iso-Britannia on kehittänyt tukemaan uusia Conqueror-luokan SSN:ita ja korvaamaan Oberonit 80-luvun puolivälissä. Kuninkaallisen laivaston 12 sukellusveneestä rakennettiin vain neljä rakennusta, jotka tuolloin nimettiin Upholderiksi. Kuninkaallisella laivastolla oli päätti tällä välin, kuten Ranskan laivasto tai Yhdysvaltain laivasto, siirtyä yksinomaan ydinkäyttöisiin sukellusveneisiin.

Nämä 1990 alusta otettiin käyttöön vuosina 1990-4, ja ne myytiin lopulta vuonna 1998 Kanadan kuninkaalliselle laivastolle korvaamaan eläkeikänsä saavuttaneet kanadalaiset Oberonit.

Koko kylmän sodan jälkeisen ajan Kanadan sukellusvenelaivaston erittäin pieni koko ei ollut haitta, varsinkin kun Ottawa, kuten sen eurooppalaiset kollegansa, käytti täysimääräisesti hyväkseen kuuluisten "rauhan etujen" tarjoamia mahdollisuuksia, kuten jäljempänä esitettiin. Neuvostoliiton hajoaminen lännessä.

Mutta kun jännitteet nousevat Atlantilla ja arktisella alueella Venäjää vastaan ​​ja Tyynellämerellä Kiinaa vastaan, Kanadan viranomaiset ovat joutuneet tarkistamaan laivaston muotoa ylöspäin, ja erityisesti sukellusvenelaivaston.

Royal Canadian Nagy käyttää 4 Upjolder-luokan tavanomaista sukellusvenettä

Ja itse asiassa, kanadalaisen lehdistön mukaan, maan viranomaiset neuvottelevat nyt aloittaakseen uuden ohjelman, jolla 4 Victoriaa korvataan vähintään 12 tavanomaisella sukellusveneellä.

Tätä varten Ottawa esittää 60 miljardin Kanadan dollarin eli 40 miljardin euron kirjekuoren. Useiden kommentoijien mielestä Kanadan kuninkaallisella laivastolla olisi kuitenkin huomattavasti parantamisen varaa tässä ohjelmassa, sillä 100 miljardin dollarin eli 60 miljardin euron budjetti esitetään usein tähän liittyen.

Tämä budjetti, mutta myös kohdennettujen alusten määrä, muistuttaa varmasti aiempia kilpailua Australiassa, jonka Ranskan laivastoryhmä voitti vuonna 2015, ennen kuin Canberra hylkäsi sen yksipuolisesti vuonna 2021 siirtyäkseen yhteistyöhön Yhdysvaltojen ja Britannian kanssa osana äskettäin muodostettu AUKUS-liittouma tuottaa kahdeksan hyökkäyssukellusvenettä, tällä kertaa ydinvoimalla. Mutta jos ulkonäöltään Kanadan kilpailu muistuttaa australialaista, se on itse asiassa hyvin erilainen.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sukellusvenelaivasto | Puolustusanalyysi | Kanada

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

5 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit