Suomi virallistaa Israelin ilmatorjunta- ja ohjustorjuntajärjestelmän David's Slingin tilauksen

Vuonna 2020, 10 vuotta sen jälkeen, kun Helsinki oli valinnut amerikkalais-norjalaisen NASAMS-ilmatorjuntajärjestelmän ranskalais-italialaisen Mamban kustannuksella korvaamaan Neuvostoliitosta hankitut Buk-akut, Helsinki järjesti avoimen kuulemisen hankkiakseen järjestelmää täydentävän ilmatorjuntajärjestelmän. kattaa sekä pitkän kantaman, korkean korkeuden ilmatorjuntapuolustuksen että ballistisen suojan lyhyen kantaman ballistisia ohjuksia vastaan. Tämä neuvottelujakso päättyi marraskuussa 2021, kun Suomen viranomaiset päättivät jatkaa neuvotteluja kahden israelilaisen yrityksen, Elbitin ja Rafaelin, kanssa tavoitteenaan lopullinen toimittaja valita vuoden 2023 alussa. Nyt se on tehty. Puolustusministeriö ilmoitti eilen antaneensa luvan David's Slinin pitkän kantaman ilmatorjunta- ja ohjustorjuntajärjestelmän komentog (David's Sling), jonka on valmistanut Rafael Advanced Defense Systems Elbitin Barack-8 MX:n kustannuksella. Tilaus maksaa Suomen julkiselle taloudelle ilman veroja 316 miljoonaa euroa eli järjestelmän hankintaan 213 miljoonaa euroa sekä palveluihin ja lisälaitteisiin 103 miljoonaa euroa.

Yhdessä amerikkalaisen Raytheonin kanssa kehitetty David's Sling -järjestelmä otettiin käyttöön Israelin asevoimissa vuonna 2017. Tehokas kantomatka on 70–250 km, ja se on sijoitettu Arrow 2:n ja Arrow 3:n korkean sisäilmakehän antiballististen järjestelmien väliin, jotka on suunniteltu sieppaamaan keskipitkän ja keskimatkan ballistisia ohjuksia, ja lyhyen kantaman suojauksen, joka koostuu SPYDER-ohjuksista. ja Iron Dome -järjestelmät. Se perustuu 3D-millimetriseen tutkaan, jossa on AESA-antennit, jotka pystyvät havaitsemaan yli 250 km:n etäisyydellä olevia kohteita, sekä maa-ilma-ohjuksia, jotka on varustettu korkealla ohjauskapasiteetilla, datalinkillä ja etsimellä. viimeinen kilpailu. Vähemmän monipuolinen kuin sen suorat kilpailijat, kuten American Patriot, European Mamba tai Barak-MX Elbitiltä, ​​jotka kaikki tarjoavat lyhyen ja keskipitkän kantaman kuunteluvalmiudet, jotka mahdollistavat erityisesti matalalentoisten uhkien, kuten lentokoneiden ja helikopterien uhan. ja risteilyohjukset, David's Sling, toisaalta tarjoaa huomattavasti ylivoimaisen suorituskyvyn kaikkiin näihin järjestelmiin sen valitulla alalla, korkealla ja pitkän kantaman sieppauksella.

BARAK MX Land On The Move 1 825x515 e1680786083646 Analysoi puolustusta | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Rafaelin David's Sling -järjestelmä oli parempi kuin Elbitin Barak-MX, kuvassa Helsinki

Hankintakustannukset huomioiden on todennäköistä, että Helsinki on hankkinut yhden järjestelmän. Lähes 100.000 2 kmXNUMX:n pyöreä kehä peittävä David's Sling pystyy suojaamaan tehokkaasti vain hieman alle kolmanneksen maasta. Kuitenkin valtaosa Suomen väestöstä, mutta myös maan taloudellisesta toiminnasta, todellakin sijaitsee 100.000 2 kmXNUMX Helsingin ympärillä, jotta yksittäinen järjestelmä voi kantomatkallaan ja erikoistuneisuudellaan tehokkaasti suojata maan tärkeimpiä kohteita lyhyen kantaman ballististen ohjusten, kuten venäläisen 9M723 Iskander M, mahdollisilta iskuilta, mutta myös risteilyohjuksilta KH-22 yliäänikoneita vastaan toimii korkealla risteilyn aikana. Lisäksi Rafael ilmoitti vuonna 2022, että se on sitoutunut modernisoimaan järjestelmänsä kyetä sieppaamaan hypersonic-uhkia kuin venäläinen Kinzhal-ohjus.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit