Japani investoi 3 miljardia dollaria pitkän kantaman hypersonic ballististen ohjusten hankintaan vuoteen 2026 mennessä

Kävittyään 3000-luvun jälkipuoliskolla ja 1000-luvun alun suhteellisen rauhallisesti, amerikkalaisen suojelun ja vähemmän intensiivisen teatterin yhteistoiminnassa Yhdysvaltojen ja Euroopan unionin Neuvostoliiton välisessä kilpailussa toisen maailmansodan jälkeen. Sota, Japani on tänään planeetan potentiaalisesti räjähdysherkimmän teatterin keskipisteessä samanaikaisesti Kiinan ja Amerikan Taiwanin ympärillä tapahtuvan vastakkainasettelun ja kahden Korean välisen konfliktin uhan alla. Itse asiassa maa on nyt sekä hieman yli 29 6000 kilometrin päässä olevien kiinalaisten ohjusten että Pohjois-Korean uusien ballististen kykyjen kantaman sisällä, kun nämä kaksi maata ovat vain 2 XNUMX kilometrin päässä toisistaan. Lisäksi Japani on maa, joka on erityisen herkkä strategisille iskuille, jopa tavanomaisille iskuille, ja sen pinta-alasta vain XNUMX % on potentiaalisesti hyödyllistä (johon mahtuu väestö) ja alueita, joilla on erittäin tiheä väestötiheys, kuten Tokio, jossa asuu XNUMX XNUMX asukasta. kmXNUMX.

Koska Japani tietää, ettei Japani voi hankkia joukkotuhoaseita perustuslain vuoksi, tavanomaisen pelotuskyvyn luominen on nyt välttämätöntä tällaisten uhkien edessä, varsinkin kun kiinalaiset tai pohjoiskorealaiset voivat joutua "itsestään huolimatta" maan kohteena. amerikkalaisten joukkojen huomattavan läsnäolon vuoksi sen maaperällä. Juuri tässä yhteydessä Japanin viranomaiset ovat viime vuosina pyrkineet voimakkaasti hankkia pitkän kantaman vastausvalmiuksia äskettäin hankittuaan 400 Tomahawk-risteilyohjusta, jotka on tarkoitettu aseistamaan Japanin laivaston itsepuolustusvoimien Aegis-hävittäjät. Tämä ilmoitus on kuitenkin vasta ensimmäinen askel Japanin pelotevalmiuksien lujittamisessa. Tokio ilmoittikin eilen allekirjoittaneensa 380 miljardin jenin eli 3 miljardin dollarin sopimuksen Mitsubishi Heavy Industries -yhtiön kanssa kehittääkseen ja tuottaakseen sarjassa vuodesta 2026 alkaen uuden pitkän kantaman hypersonic ballistisen ohjuksen. tyypin 12 laivantorjuntaohjuksen modernisointi.

Tyypin 12 ohjuspuolustusanalyysit | Yliääniset aseet ja ohjukset | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Vuonna 2012 palvelukseen astuva tyypin 12 laivantorjuntaohjus aseistaa Japanin itsepuolustusvoimien rannikkopattereita.

Siten tyypin 12 ohjuksen, joka nykyään aseistaa japanilaisia ​​rannikkoparistoja, kantama kasvaa 200 km:stä 1000 km:iin modernisoidussa versiossaan ja tiettyjen lähteiden mukaan jopa 1500 km:iin ilmassa. Itse asiassa, jos nykyinen tyyppi 12 varustaa vain itsepuolustusjoukkojen rannikkopattereita, sen kehitys pystyy myös aseistamaan laivoja, lentokoneita ja sukellusveneitäversio, jossa tausta muuttuu. Näihin haasteisiin vastaamiseksi ohjusta pidennetään, se varustetaan uudella moottorilla, uudella etsintälaitteella, salaisella rakenteella ja datalinkillä, joka mahdollistaa navigoinnin dynaamisen uudelleenkalibroinnin ja kohteen allokoinnin. Ohjelma vastaanottaa, Janesin mukaan, 33,8 tilivuodeksi 150 suunnitellusta 2023 miljardista jenistä, ja sen on oltava täysin toimintakunnossa vuoteen 2028 mennessä.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Yliääniset aseet ja ohjukset | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit