Brasilia neuvottelee 40 uuden Saab JAS-39 Gripen E/F:n hankinnasta

Vain 42 F-5EM-yliäänihävittäjällä, joita tukee 80 AMX- ja EMB-314-hyökkäys- ja kapinantorjuntalentokonetta, Brasilia on yksi maista, joilla on heikoimpia taisteluilmavoimia suhteessa taloudelliseen voimaansa. Vuonna 2014 Brasilia tilasi 32 yksimoottorista JAS-39 Gripen E -hävittäjää sekä 8 kaksipaikkaista Gripen F -hävittäjää operatiiviseen muutokseen 5,5 miljardilla dollarilla korvaamaan vuonna 1974 hankitut Tigers. Tärkeällä teknologisella sopimuksella, joka mahdollistaa paikallisen kokoonpanon vähintään 15 laitetta. Brasilian vaatimat muutokset nostivat kuitenkin nopeasti lainaa miljardilla dollarilla, kun samalla Tukholma sitoutui 1 miljardin dollarin teolliseen ja taloudelliseen korvauspakettiin. Ensimmäinen Gripen toimitettiin Brasilian ilmavoimille vuonna 9, ja kaikkien lentokoneiden pitäisi valmistua vuoteen 2019 mennessä.

Tämä tilaus on kuitenkin aina edustanut Brasilian ilmavoimien mielessä ensimmäistä erää lentokoneita, kun he jo vuonna 2015 arvioivat tarvitsevansa 108 taistelukonetta kattamaan koko alueen. Tässä yhteydessä Reuters-viraston mukaan, Brasilia ja Tukholma olisivat aloittaneet uudet neuvottelut 40 uuden Gripen E/F -hävittäjän tilaamiseksi toisen lentotukikohdan aseistamiseksi, toimitustavoite ennen vuotta 2040. On totta, että 8,5 miljoonan km2:n Brasilialla on oltava ainakin ilmavoimat, jotka jakautuvat useisiin lentotukikohtiin, joskin vain suorittamaan ilmapoliisitehtäviä alueensa yläpuolella. Tämä välinpitämättömyys tulee kuitenkin aikaan, jolloin useat Etelä-Amerikan ilmavoimat ovat käyneet neuvotteluja omien ilmavoimiensa nykyaikaistamiseksi tai jopa laajentamiseksi, ja yhä jännittyneemmässä kansainvälisessä tilanteessa.

F 5M FAB 750x500 1 Analyysipuolustus | Hävittäjäkoneet | Brasilia
Brasilian hävittäjälaivasto perustuu nyt noin neljäänkymmeneen F-5-koneeseen, jotka ovat varmasti modernisoituja mutta peräisin 70-luvulta.

Pohjimmiltaan Brasilialla ei ole toistaiseksi julistettu vihollista, mikä johtuu suurelta osin sen erityisen osallistavan kansainvälisen politiikan ansiosta, mukaan lukien kansainvälisen näyttämön marginaalivaltiot, kuten Iran, Pohjois-Korea tai Venezuela. Lisäksi maalla on hyvät suhteet kaikkiin naapureihinsa, eikä sillä ole menneitä tai nykyisiä aluekiistoja. Brasilia on kuitenkin viime vuosina tehnyt suuria ponnisteluja asevoimien modernisoimiseksi ja laajentamiseksi hankkimalla 4 sukellusvenettä. Scorpene ja kansallisen ydinsukellusveneen kehittäminen Ranskan laivaston ryhmän tuella, 4-luokan fregattia tamandaré kehitettiin saksalaisen TKMS:n kanssa tai hankittiin 98 italialaista kevyttä panssarivaunua Kentaur II tai yli 2600 panssaroitua ajoneuvoa Guarani. Lisäksi se pyrkii merkittävästi hankkimaan kehittyneitä valmiuksia, kuten avaruussektorilla useiden viestintä-, tiedustelu- tai havaintosatelliittien suunnitellussa järjestyksessä, ilmaen ylivoimaisesti 22 monikäyttökoneen (kuljetus-/tankkauslentokoneen) järjestyksessä. KC-390 ja 2 A330 MRTT, sekä 5 Awacsia Embraer R-99 ja 6 SIGINT-lentokonetta tai jopa ilmoitettu tavoite hankkia vuoteen 2040 mennessä lentotukialus ja luokka ilmatorjuntahävittäjiä.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Brasilia

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

5 Kommentit

  1. En oikein ymmärrä periaatetta "9 miljardin euron teollinen ja taloudellinen korvauspaketti" 5,5+1 miljardin euron pääsopimukselle. Ensinnäkin, miksi tarvitsemme korvauksia? Mikä olisi heidän luonteensa? Ja miksi korvaus on lähes kaksinkertainen pääsopimukseen verrattuna?

    • Tätä kutsutaan offsetiksi. Neuvottelussa yksi ehdoista on, että asiakas sijoittaa tietyn summan tiettyyn maan taloudelliseen toimintaan. Sijoittaminen ei tarkoita maksamista. Se on suhteellisen yleinen laite viime vuosina, ja sitä on käytetty laajalti joissakin maissa, kuten Brasiliassa ja Intiassa. Myyjällä on vapaus kieltäytyä. mutta se on ehto.

      • Kuvittelen, että kyseessä on pieni kirjoitusvirhe ja että myyjä sitoutuu sijoittamaan asiakasmaahan? Joten Ruotsi myy 6 miljardia euroa lentokoneita, mutta sillä ehdolla, että se sijoittaa 9 maan talouteen. Se on todella vakuuttavaa. Luulen, että Ranskan on sen vuoksi täytynyt sijoittaa valtavia summia Intian talouteen…

        • Muistaakseni se oli 4 miljardia euroa 8 miljardin euron sopimuksella. Mutta ero oli siinä kaikki Rafale Intiaanit tuotettiin Ranskassa. Nämä ovat tiimiyrityksiä Rafale kuka on sijoittanut. Esimerkiksi Dassault on kehittänyt tiettyjen Falconin elementtien tuotantoa maassa. Safran puolestaan ​​tuki epämääräistä Kivari-suihkumoottorin kehittämisessä.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit