Yhdysvallat pyrkii kovasti "poistamaan" ruotsalaiset Gripenit kilpailusta Filippiineillä.

Tuleeko Ruotsi kokemaan saman pettymyksen kuin Ranska, kun Sveitsin viranomaiset kääntyivät F-35A:n puoleen. Rafale, vaikka kaikki tiedot antoivat ranskalaisen koneen kilpailun voittajaksi? Se on mahdollista. Itse asiassa viime aikoihin asti yksisuihkuinen Saab Gripen JAS-39 -hävittäjä annettiin tulevaksi voittajaksi amerikkalaisen Lockheed-Martinin F-16V Block 70/72:ta vastaan., Filippiinien hävittäjälaivaston modernisointiin tai pikemminkin sen jälleenrakennukseen sen jälkeen, kun Filippiinien F-5 Tigers poistettiin liikenteestä vuonna 2004 ilman, että niitä vaihdettiin, lukuun ottamatta 12 vuonna 50 hankittua eteläkorealaista FA-2012-koulutus- ja hyökkäyslentokonetta. Mutta sen jälkeen kun ulkoministeri Antony Blinken ja puolustusministeri Lloyd Austin vierailivat Manilassa osoittaakseen vastalauseensa filippiiniläisten kollegojensa, ulkoministeri Manalon ja maanpuolustusministeri Galvezin kanssa, asiat ovat joka tapauksessa kehittyneet huomattavasti suotuisaksi. Yhdysvaltain teollisuudesta.

Bidenin hallinnon ulkopolitiikan kaksi pilaria ovat todellakin saapuneet Manilaan erittäin houkuttelevalla tarjouksella Filippiinien asevoimien jälleenrakentamisesta, joka on testattu voimakkaasti viime vuosina, ja takaa maan turvallisuuden samalla kun jännitteet lisääntyvät tässä teatterissa. Amerikkalaisten viranomaisten ehdottama suunnitelma sisältää amerikkalaisten joukkojen sijoittamisen saaristoon sekä kehittyneitä laitteita, kuten tutkia, droneja ja ilmatorjuntajärjestelmiä. Lisäksi siinä tarjotaan huomattavaa apua Filippiinien armeijoiden nykyaikaistamiseen, erityisesti 100 miljoonan dollarin määrärahoja keskikokoisten helikoptereiden hankintaan. Kaikkiaan amerikkalaiset joukot käyttävät saaristossa enintään neljää paikkaa estääkseen Kiinan vihamielisiltä liikkeiltä ja vakuuttaen samalla Manilalle Yhdysvaltojen täyden tuen maan aluekiistoissa. Pekingin kanssa Kiinan vaatimuksista Etelä-Kiinan meri.

PA 50 Philippines Air Force.jpg e1681396150263 Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Filippiinien ilmavoimat ovat käyttäneet 12 eteläkorealaista FA-50 Golden Eagle -kouluttaja- ja hyökkäyslentokonetta ainoana hävittäjälentokoneena.

Mutta Washingtonin ja Manilan uutta yhteistyötä havainnollistavien yhteisten ohjelmien luettelossa on myös uusien taistelukoneiden hankinta, jotta Filippiinien ilmavoimille tarjotaan jälleen hävittäjäkyky. Tätä ohjelmaa käsitellään Washingtonin mukaan tulevina viikkoina Foreign Military Salesin kautta, joten neuvottelut näyttävät itse asiassa edistyneen tässä asiassa. Ilmeisesti tällainen muutos olisi erittäin kova isku Saabille, jolle Filippiinien kilpailu oli yksi viimeisistä mahdollisuuksista yrittää sijoittaa sen Gripen, kun taas useat hävittimen ensimmäisen sukupolven käyttäjät, kuten Tšekki ja Thaimaa , ovat ilmoittaneet haluavansa kääntyä F-35:n puoleen ja että lentokone on kokenut Euroopassa viime vuosina useita takaiskuja F-16V:tä ja Rafale.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

4 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit