KMW ottaa askeleen Rheinmetallin edellä piirtämällä Leopard 2A8 Bundeswehrille

Saksalainen Krauss-Maffei Wegmann ottaa huomattavan johtoaseman Rheinmetalliin 18 uuden tankin tilauksella. Leopard 2A8 Bundeswehrille, vain muutama päivä uuden mallin julkistamisen jälkeen.

Keskisukupolven panssarisota näyttää tapahtuvan, mutta kaikki viittaa siihen, että se on saksalais-saksalainen. Vaikka ilmoitukset seuraavat toisiaan taistelutankkeihin liittyen viime viikkoina, artikkeli, jonka julkaisi tänään asiantuntijasivusto esut.de, voi olla pommin vaikutus useilla tasoilla.

Tällä väitetysti vakavalla sivustolla julkaistun artikkelin mukaan 18 panssarivaunua, joiden hankinnasta Bundeswehr ilmoitti muutama päivä sitten, eivät olisi A7V-versiossa, kuten alun perin väitettiin, vaan uudessa versiossa nimeltä A8, joka perustuisi versio Leopard Unkari osti 2A7HU:n vuonna 2020.

Ennen kaikkea sivusto tarkentaa, että Krauss-Maffei Wegmann olisi myös mukana kehittämässä uusia versioita tankistaan, A8 on vain lyhyt askel tässä prosessissa.

Le Leopard 2A8 edustaa ensimmäistä suurta kehitystä KMW-jalokivistä lähes 15 vuoteen, kun A7-versio paljastettiin, ja varsinkin ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun AXNUMX-versio julkaistiin. Leopard 2 Saksan vuonna 1992, että Bundeswehr saa uusia panssarivaunuja.

Panssaroitu ajoneuvo täyttää monia A7HU:n ominaisuuksia, erityisesti panssarin ja moottoroinnin suhteen, ja siinä on myös natiivisti integroitu EuroTrophy-aktiivinen suojajärjestelmä, jonka on kehittänyt ja myynyt. yhteisyritys kokosi yhteen israelilaisen Rafaelin, Trophyn suunnittelijan, amerikkalaisen General Dynamics Land Systemin sekä saksalaisen KMW:n, mallin mukaan, joka muistuttaa Eurospike-yhtiön synnyttämää mallia. Torni on myös suojattu rypäleammuksia vastaan, kuten Puma tai Pzh2000.

Tilaus 18 Leopard 2A8 Bundeswehrille
Le Leopard 2A8 integroi luonnollisesti aktiivisen Eurotrophy-suojausjärjestelmän, kuten tässä kohdassa a näkyy Leopard 2A7

Uuden säiliön optronikkaa ja vetroniikkaa on myös merkittävästi modernisoitu, esimerkiksi video- ja infrapunakanavien yhdistäminen koko miehistön käyttöön, jolloin he saavat paljon paremman käsityksen toimintaympäristöstään.

Lisäksi olisi asennettu 20 kWh:n tehoinen apuyksikkö, joka olisi mahdollistanut kaikkien panssaroitujen järjestelmien toiminnan myös moottorin ollessa sammutettuna. Toisaalta panssarivaunun aseistus ei ole ilmeisesti kehittynyt tässä versiossa, päätykki on pysynyt Rheinmetallin 120 mm/L55A1:nä, kun taas droonien jakelujärjestelmää, väijyviä ammuksia tai ohjustentorjuntatankkeja tai ilmatorjunta-aluksia ei asennettu.

Yllättävämpää oli, että panssarivaunuun ei asennettu itsenäistä pienikaliiperista tornia, joka olisi varmistanut tiiviin suojan varsinkin väijyviä sotatarvikkeita vastaan, mutta myös ottamaan vastaan ​​jalkaväen, kuten esimerkiksi EMBT:n tapauksessa. Mutta on todennäköistä, että nämä ominaisuudet saapuvat myöhemmin. Itse asiassa esut.de:n mukaan Leopard 2A8 olisi vain ponnahduslauta sen kehityksessä Leopard 2AX, jonka pitäisi olla saatavilla kahden tai kolmen vuoden sisällä…


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Saksa | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

17 Kommentit

  • Eikö sinulla ole tunne, että Ranskassa meillä on usein tapana syyttää muita omasta epäonnistumisestamme? Australia, Sveitsi, Yhdysvallat, Saksa… se on aina jonkun muun vika. Tämä ei ole vain usein melko epätarkka, mutta ennen kaikkea se on täysin hyödytön. Mitä hyötyä on syyttää tätä herraa, johon emme voi vaikuttaa?

  • Kiinnostus on selitetty artikkelissa: tarjous on heti saatavilla vastataksesi K2:een ja KF51:een. Se on itse asiassa erittäin merkityksellinen KMW:n laskelma, jota havaitaan myös muissa maissa, kuten Turkissa, mutta jota in ei osaa tehdä Ranskassa (katso artikkeli BITD:n hallinnoinnista). Päinvastoin, KMW:n olisi ollut järjetöntä riistää sen yksinkertaisesti kunnioittaakseen pysähdyksissä olevan ohjelman tavoitteita...

 1. Tämän halusin sanoa: vain 18 uuden sukupolven tankin ostamisella ei ole juuri mitään sotilaallista tai strategista etua.
  Saksan hallitus kutsuu armeijaansa toimimaan testaajana ja demonstraattorina helpottaakseen myyntiä asiantuntijalle ja helpottaakseen teollisuusmiesten ja Saksan puolustusponnistelujen rahoitusta.
  Ymmärsin, että tämä on se, mitä ehdotit; Ranskan laivasto teki tämän Adroitille
  Meidän pitäisi todellakin tehdä tämä erityisesti auttaaksemme omien valmistajiemme omilla varoillamme rahoittamien materiaalien jakelua.

 2. Se, että LPM sivuuttaa aiheen, on ehkä varsin järkevää. Pohjimmiltaan, olipa Ukrainan sodan lopputulos mikä tahansa, tiedämme jo, että Venäjä heikkenee pysyvästi ja "parantuu" ulkoisesta seikkailusta. Puolan ja kaikkien niiden muiden valtioiden, jotka nyt yrittävät vahvistaa itseään, tuhannet panssarivaunut ovat siksi hyödyttömiä. Minusta näyttää siltä, ​​että luottomme, joita ei ole niin paljon ja joita inflaatio ja tarve parantaa koulutusta ja kaluston saatavuutta ovat jo suurelta osin karsineet, suuntautuvat paremmin muihin kapasiteettiin.

  Jäljelle jää toinen kysymys, teollinen kysymys, mutta joka on aivan erilainen. Kuinka me ranskalaiset voimme hyödyntää tätä innostusta tankin suhteen muun muassa valloittaaksemme ja vahvistaaksemme toimialaamme? Tai kuinka ainakin säilyttää teollinen työkalumme ja tuotekehitysosaamistamme?

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit