Japani haluaa luottaa Yhdysvaltain teknologiaan nopeuttaakseen Rail Gun -ohjelmaa

Vuonna 2021, vuosikymmenen investointien ja testauksen jälkeen, Yhdysvaltain laivasto ilmoitti lopettavansa sähköaseen kehittämisohjelmantai Rail Gun. BAe-järjestelmän kehittämä ase pyrkii kehittämään sähkömagneettista energiaa käyttävän aseen, joka ajaa ammusta ja saavuttaa siten jopa 10 Machin ulostulonopeuden, jossa ruutikäyttöiset ammukset kamppailevat ylittäessään 4 Machin nopeuden syttymisen etenemisnopeuden vuoksi. . Teoriassa Yhdysvaltain laivaston rautatiease oli tarkoitettu tavoittamaan jopa 220 mailin päässä, yli 340 km:n päässä olevat kohteet ja tarjoamaan samalla kehittyneitä sieppausominaisuuksia sekä ilmaa, myös hyvin liikkuvia kohteita vastaan. Korkealla tai erittäin nopeasti, kaikki käyttökustannuksilla, jotka edustavat vain murto-osaa ohjuksen hinnasta. Valitettavasti tuolloin käytetyt tekniikat eivät olleet vielä riittävän kypsiä tällaisten tavoitteiden saavuttamiseksi, ainakin olivat Yhdysvaltain laivaston perustelut ohjelman lopettamiseksi. Tosiasia on, että jos BAe:n suorittamat testit katsottiin lupaaviksi, ne kohtasivat useita ongelmia, erityisesti kiskon ylikuumenemisen käytön aikana, mikä aiheutti merkittäviä rajoituksia suorituskyvyn ja turvallisuuden heikkenemisen suhteen.

Samaan aikaan myös Yhdysvaltain armeija ja sen teollisuuskumppani Lockheed-Martin heittivät pyyhkeen samaan aikaan. Yhdysvaltain laivaston ohjelmaa vähemmän kunnianhimoinen, 60 kilojoulen energian vapautuminen 100 kilometrin etäisyyteen verrattuna yli 100 kj:n ja laivaston 340 kilometrin etäisyyteen. sähköntuotanto ja liikkuvuus, paljon herkempi maalaitteelle kuin yli 10.000 XNUMX tonnin hävittäjälle. Myös muut maat ovat edistyneet tällä alalla, kuten Kiina tai Turkki, mutta mikään ei toistaiseksi viittaa siihen, että ne olisivat todella onnistuneet ratkaisemaan amerikkalaisten ohjelmien kuolonkuoleja kuulleet sudenkuopat. Tämä ei kuitenkaan estänyt Japania, joka ilmoitti viime vuoden alussa, sähköaseohjelman käynnistäminen, jonka tarkoituksena on käyttää sitä maan ilma- ja ohjuspuolustuksen tiivistämiseen, erityisesti yliääniohjuksia vastaan.

kiskotykki japani e1641389721368 Analyysi puolustus | Tykistö | Railgun Railgun
Japanin puolustusministeriö oli lähettänyt tämän kuvan tammikuussa 2022 kansallisen Rail Gun -ohjelman esittelyn yhteydessä.

Todellisuudessa Rail Gun -ohjelma oli alkanut jo useita vuosia sitten, kun tämä ilmoitus annettiin, ja sen kehittämiseen osoitettiin 6,5 miljardia jeniä vuoden 2022 budjetissa. Japanin puolustusministeriön mukaan onkin tapahtunut useita kehityskulkuja. tähän mennessä on ollut mahdollista saavuttaa 2.300 m/s kuonon ulostulonopeus joko Machilla tai lähes Machilla 7 käyttämällä teknologista demonstraatiota. Japanin puolustusministeriön tässä asiassa määrittelemän erittäin kunnianhimoisen aikataulun noudattamiseksi Japanin viranomaiset olisivat kuitenkin aloittaneet keskustelut Washingtonin kanssa, mutta myös valmistajien kanssa, jotka kehittivät Rail Gun -ohjelmat Yhdysvaltain laivastolle ja Yhdysvaltain armeijalle. puolustusministeriön teknologia-, hankinta- ja logistiikkaviraston varakomissaarin ja teknologiajohtajan Shigenori Mishiman lausuntojen mukaan, osoitteessa Nationaldefensemagazine.org DSEI-näyttelyssä.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Tykistö | Railgun sähkötykki

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit