Venäjän laivasto haluaa romuttaa Pietarin sukellusveneensä vasta 14 vuotta sen toimituksen jälkeen

Lada-luokan huippuluokan Pietari-sukellusvene romutetaan Venäjän laivaston päätöksellä vain 14 vuoden palvelun jälkeen.

Esiteltiin ensimmäisen kerran 90-luvun lopulla, juuri kun Venäjä oli kokemassa yhtä historiansa suurimmista taloudellisista ja poliittisista kriiseistä, joka antoi kauhean iskun sen puolustusteollisuudelle, tavanomaisille sukellusveneille. Lada-luokka, projekti 677, joiden oli tarkoitus merkitä tämäntyyppisten alusten tuotannon elpymistä Moskovassa.

Erittäin kunnianhimoinen ohjelma sisälsi erityisesti erittäin edistyneen digitaalisten tekniikoiden integroinnin, jonka ansiosta miehistön määrä supistettiin vain 35 mieheen verrattuna yli 50:een 636 parannetussa kilossa, joka oli tarkoitus korvata.

Lisäksi alukseen oli alettu varustaa anaerobinen AIP-propulsio, kuten ruotsalainen Götland tai uusi saksalainen Type 214. Luokan prototyypin, Pietari-sukellusveneen, rakentaminen aloitettiin loppuvuodesta 1997, ja alus laskettiin vesille seitsemän vuotta myöhemmin, mikä oli tuolloin venäläisille telakoilla hyvin lyhyt määräaika. Silloin ongelmat alkoivat kasaantua.

Vuonna 2005, kun se aloitti merikokeilunsa, ohjelma keskeytettiin varojen puutteen vuoksi muiden laivaston pintayksiköiden suunnitteluun ja valmistukseen tarvittavien varojen vapauttamiseksi, ja se jatkui vuoden 2012 lopussa.

Sillä välin ohjelman kunnianhimoa oli alennettu, Venäjän laivasto valitsi mieluummin luotettavamman 636.3-ohjelman uudistaakseen Mustanmeren laivastoja, sitten myöhemmin Tyynenmeren laivaston ja Itämeren eli 18 sukellusvenettä. Lada-luokka puolestaan ​​rajoittui Pohjoisen laivaston Project 877 Kilo -luokan sukellusveneiden korvaamiseen.

Pietarin suorituskykyä sen merikokeilun aikana pidettiin kuitenkin erittäin pettymyksenä, joten parannetun version suunnittelu, nimettiin projektiksi 677M, aloitettiin sen tärkeimpien puutteiden poistamiseksi.

Jos nykyään 4 näistä aluksista on eri rakennusvaiheissa, mukaan lukien Kronshtadt, joka on päättämässä merikokeiluaan ja jonka pitäisi liittyä pohjoiseen laivastoon tänä vuonna, ja että 2 muuta yksikköä on tilattu vuonna 2022, Pietarin kohtalo jäi epävarmaksi.

Pietarin sukellusvene, toisin kuin parannetut kilot, ei ole koskaan osoittanut toimintakykyään
Venäjän laivasto käytti mieluummin 636.3 Improved Kiloa modernisoidakseen Mustanmeren, Tyynenmeren ja Itämeren sukellusvenelaivastoja Lada-luokan pettymyksen vuoksi.

Se on nyt tehty Tass Agencyn mukaan, viitaten kahteen asiaa lähellä olevaan lähteeseen, mikä viittaa siihen, että Venäjän Admiraliteetti päätti romuttaa aluksen vain 14 vuotta sen toimittamisen jälkeen ilman, että sitä olisi koskaan otettu aktiiviseen palvelukseen.

Näiden lähteiden mukaan näyttää todellakin siltä, ​​että aluksen modernisoinnista aiheutuvat kustannukset sen saattamiseksi 677M-standardin tasolle ja siten sen monien vikojen korjaamiseksi olisivat vähintään yhtä suuret kuin uuden aluksen rakentamisen kustannukset, mikä merkitsee loppua. tämän laivan kunniattomassa kohtalossa.

Lada-ohjelman kohtaamat vaikeudet eivät kuitenkaan näytä hävinneen luokan pään romutuksen myötä, vaikka tärkeimpien vikojen korjaamisessa onkin edistytty paljon.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sukellusvenelaivasto | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit