Yhdysvaltain laivasto haluaa tuottaa 4 Constellation-fregattia vuodessa toisen telakan ansiosta

Lähes 83 hävittäjällä ja risteilijällä Yhdysvaltain laivastolla on tällä hetkellä suurin merivoimien kapasiteetti ilma- ja ballistisen puolustuksen sekä tulivoiman osalta maata kohden, ja kaikki nämä alukset on varustettu AEGIS:llä. ilmatorjunta- ja ohjustentorjuntajärjestelmät ja Tomahawk-risteilyohjukset. Toisaalta se kärsii OH Perry -fregattien vetäytymisen jälkeen suuresta heikkoudesta sukellusveneiden vastaisen saattajan alalla. Itse asiassa, jos Arleigh Burke -hävittäjällä todellakin on AN/SQS-53-runkoluotain, hinattava luotain ja kaksi SeaHawk-sukellusveneiden vastaista taisteluhelikopteria, niiden siirtymä ja akustinen harkintavalta eivät ole johtava sukellusveneiden vastaisen sodankäynnin alusta. On lähes mahdotonta suorittaa tehokasta ilmatorjunta- ja sukellusveneiden vastaista sodankäyntitehtävää samanaikaisesti. Pintalaivaston lisäksi myös muut Yhdysvaltain laivaston pinnan alla käydyn taistelun komponentit ovat menettäneet monia kykyjä, kun S-3 Vikings vetäytyi laivassa olevasta ilmaryhmästä, ydinsukellusveneet Virginia-luokan hyökkäyslentokoneita tehokkaammin. Projisointi kuin metsästäjä-tappaja-roolissa, ja P-8A Poseidonit, joilla on tähän mennessä vain osa kyvystään tällä alueella.

Tosiasia on, että useimmat länsimaiset laivastot vähensivät merkittävästi sukellusveneiden vastaista taistelukykyään Neuvostoliiton romahtamisen ja kylmän sodan päättymisen myötä. Useimmat heistä ovat todellakin, kuten Yhdysvaltain laivasto, suurelta osin suosineet ilmatorjuntavalmiuksia tai jopa autonomiaa merellä ja matalan intensiteetin tehtäviä sen sijaan, että olisivat säilyttäneet tämäntyyppisiä valmiuksia. Tässä suhteessa Ranskan laivasto, joka on erittäin tehokkailla Aquitaine-luokan fregateilla tällä alueella, sen Atlantic 2 -meripartiolentokoneilla ja uusilla Suffren-luokan SSN-koneilla, on poikkeus, sillä se on säilyttänyt korkean taistelutaidon pinnan alla. tarkoitus olla säännöllisesti Nato korosti yhteisissä harjoituksissa. Sukellusveneiden vastaisesta sodankäynnistä on kuitenkin useiden vuosien ajan tullut jälleen suuri huolenaihe länsimaisille laivastoille Venäjän sukellusvenelaivaston nykyaikaistamisen ja voiman nopean lisääntymisen myötä, mutta myös Kansan vapautusarmeijan toteuttaman toiminnan. tehokkaita ja huomaamattomia sukellusveneitä, kuten venäläinen Iassen ja Borei tai kiinalainen Type 039.

FREMM Aquitaine e1681914589915 Analysoi puolustusta | Sotilaalliset laivaston rakenteet | YHDYSVALLAT
Aquitaine-luokan ranskalaiset FREMMit ovat luultavasti tähän mennessä lännen parhaita pintayksiköitä sukellusveneiden vastaisessa sodankäynnissä.

Vastatakseen tähän tarpeeseen 2010-luvun lopulla, edesmenneen senaattorin John McCainen johdolla ja melkein vastoin Yhdysvaltain laivaston neuvoja, viimeksi mainittu käynnisti uuden ohjelman, jonka tarkoituksena oli hankkia 20 monikäyttöistä fregattia, mutta kehittyneillä sukellusveneiden vastaisilla sodankäyntiominaisuuksilla. Avoimen kilpailun päätteeksi vuonna 2020 asettui italialainen Fincantieri, jonka eurooppalainen valmistaja on pystynyt samanaikaisesti hyötymään erinomaisesta tarjouksesta sekä suorituskyvyn että hinnan osalta italialaisten FREMM-mallien perusteella sekä merkittävästä teollisuudesta. läsnäolo Atlantin yli Fincantieri Marinette Marine -telakoiden ansiosta, jotka jo tuottivat Freedom-luokan LCS:n. Tämän luokan ensimmäinen yksikkö, USS Constellation, on rakenteilla, kun taas kaksi seuraavaa yksikköä, USS Congress ja USS Chesapeake, on tilattu vuonna 2022. Mutta jos nykyinen suunnitelma vaatii toimituksia vuodesta 2025 alkaen vuorotellen 1 sitten 2 fregattia joka vuosi rosoisessa kuviossa, laivaston operaatioiden päällikkö, amiraali Gilday, aikoo nyt valmistaa 4 fregattia vuodessa toisen telakan myötä.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Sotilaallinen laivaston rakentaminen | YHDYSVALLAT

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit