Onko henkilöresursseista tulossa läntisten asevoimien kriittisin resurssi?

Nykyään oli yleistä arvioida asevoimien voimaa pääasiassa sen materiaalivaraston perusteella. Nykyaikaisten panssarivaunujen, sukellusveneiden tai taistelulentokoneiden määrä määritti usein maan koetun sotilaallisen potentiaalin. Nykyaikaisten toimeksiantojen monimutkaisuuden vuoksi huomioidaan nyt muut tekijät, kuten logistiset ja tukikyvyt, joukkojen koulutus sekä toteutettu oppi. Armeijan toimintavoima on kuitenkin monilta osin osa biotieteiden hyvin tuntemaa tuhatvuotista kaavaa, nimittäin sitä, että organismi, oli se mikä tahansa, kehittyy suhteessa niuhimpien resurssien saatavuuteen. Ja jos tänään kaikki katseet näyttävät kiinnittyneen budjettikysymyksiin ja nykyisiin ja tuleviin aseistusohjelmiin, monet tekijät osoittavat, että armeijoiden kriittinen tulevaisuuden resurssi ei ole budjetti eikä teknologinen, vaan ihminen.

Itse asiassa useiden armeijoiden kohdalla useimmat nykyaikaiset armeijat, erityisesti lännessä, ovat varoittaneet kasvavista vaikeuksistaan ​​värvätä mutta myös säilyttää työvoimansa. Joten muutama päivä sitten Japanin itsepuolustusvoimat ilmoittivat, että vuoden 2022 rekrytointitavoitteet voidaan saavuttaa vain 46,5 prosentilla4300 9,245 tehokasta rekrytointia suunnitellusta 2018 72:stä. Tämä on Tokion kaikkien aikojen alin, ja edellinen vuoden XNUMX huippu oli XNUMX prosenttia. Ilmeisten rekrytointivaikeuksien lisäksi Japanin itsepuolustusjoukot kamppailevat myös työvoimansa säilyttämisessä, ja suurin osa värvätyistä lähtee palveluksesta yhden tai kahden sopimuksen jälkeen. Itse asiassa he eivät vain pysty säilyttämään lukumääräänsä kokonaisuutena, vaan he kohtaavat merkittäviä vaikeuksia ylläpitää nykyaikaisten asevoimien toiminnan mukaista ikä- ja arvopyramidia.

JAPAN SDF 2 e1680534419712 Puolustusuutiset | Pohjois-Korea | YHDYSVALLAT
Japanin itsepuolustusjoukot kärsivät yli 15.000 XNUMX miehen vajeesta, koska heillä on vaikeuksia rekrytoida ja säilyttää työvoimaa

Tätä rakkauden puutetta aseammattia kohtaan FADJ selittää useilla toisiinsa liittyvillä tekijöillä, joista ensinnäkin työmarkkinoiden kilpailu, joka tarjoaa erittäin houkuttelevia uraprofiileja ja palkkioita, jotka ovat sitäkin enemmän, varsinkin kun kaikki nykyajan ja teknologiset armeijat, nämä etsivät nyt ehdokkaita, joilla on korkea potentiaali asejärjestelmien ja koko sodankäynnin monimutkaisuuden vuoksi. Mutta sotilaalliseen elämään liittyvät rajoitteet ja tietyllä tavalla FADJ:n tunnustuksen puute Japanin yleisessä mielipiteessä vaikuttavat myös monien mahdollisten ehdokkaiden poissulkemiseen, joten heillä on nykyään henkilöstöpula, jonka arvioidaan olevan 15.000 23.000–XNUMX XNUMX. sotilaita, tilanne, joka muistuttaa monien länsimaisten armeijoiden viime vuosina Euroopassa ja Yhdysvalloissa kohtaamia vaikeuksia.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Pohjois-Korea | YHDYSVALLAT

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

5 Kommentit

  1. Omalta osaltani pidän paljon parempana 50 000 koulutettua ja varustettua legionääriä kuin 500 000 pohjoiskorealaista.
    Ukrainan esimerkki on rakentava (näimme tempun jo Tšetšenian 1. jaksossa). Pienellä (toisin sanoen Neuvostoliiton varusteilla) he pitivät edessään lähes 300 000 miestä.
    Kuukauden tai jopa 1 päivän sisällä näemme ukrainalaisten lähtevän taisteluun korkean intensiteetin länsimaisilla laitteilla. Voimme saada vähän käsitystä lukujen laista.
    Olen edelleen epävarma bajonettipanoksen tehokkuudesta 30 mm:n aseissa

    • En tiedä, onko Ukrainan esimerkki kovin hyvä. Aivan sodan alussa ratkaiseva taistelu lentokentästä vastustaa kahta erittäin koulutettua joukkoa. Silloin Venäjän etu on olennaisesti aineellinen, ukrainalaiset onnistuvat saamaan miesväestönsä liikkeelle hyvin nopeasti. Ja näemme väliaikaisjoukkojen häiritsevän, pysäyttävän ja tuhoavan paremmin varusteltuja venäläisiä saattueita, mikä näyttää enemmän komennon ja organisoinnin fiaskolta kuin lukustrategian epäonnistumiselta.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit