Venäläinen ydinristeilijä Pjotr ​​Veliky lähtee liikenteestä vuoteen 2030 mennessä

Moskovan menetyksen jälkeen ja odotettaessa paluuta aktiiviseen palvelukseen Venäläinen Kirov-luokan ydinristeilijä Admiral Nakhimov laajan modernisoinnin jälkeen, Venäjän laivaston risteilijälaivasto on rajoitettu kolmeen alukseen: Slava-luokan risteilijät Marsalkka Ustinov ja Varyag, Moskvan sisaralukset ja ydinristeilijä Pjotr ​​Veliky, Kirov-luokan paranneltu versio.

Vuonna 1998 palvelukseen astuva Veliky on nykyään tehokkain Venäjän laivaston palveluksessa oleva pintataisteluyksikkö, ja sellaisenaan se ottaa roolin voimakkaan pohjoisen laivaston lippulaivana. Tähän asti sen odotettiin siirtyvän modernisointivaiheeseen Nakhimovin palattua.

Näyttää kuitenkin siltä, ​​että sen sisaraluksen modernisoinnista aiheutuvat huomattavat varat ja ehkä Moskva-aluksen tuhoisa kohtalo Mustallamerellä ovat vaikuttaneet 60-luvun jälkeen rakennetun vaikuttavimman risteilijän tulevaisuuteen.

Itse asiassa, Tass-toimiston mukaan Admiraliteettia lähellä oleviin lähteisiin viitatenhei, seuraava Borei-A-luokan ballististen ohjusten sukellusvene, jonka rakentaminen alkaa ensi vuonna, saa nimen Pjotr ​​Veliky.

Aluksen on määrä ottaa liikenteeseen vuonna 2030, joten tämä olettaa, että samanniminen risteilijä ei ole poistunut liikenteestä sinä päivänä, vaan sitä ei toistaiseksi ilmoitetun mukaisesti modernisoida.

Itse asiassa on todennäköistä, että alus pitäisi vetäytyä suhteellisen nopeasti, kun taas tiettyjen tietojen mukaan Nakhimovin miehistö, jonka pitäisi pian liittyä aktiiviseen palvelukseen, muodostettiin osittain Velikyn henkilökunnasta.

Venäläinen ydinristeilijä Admiral Nakhimov
Admiral Nakhimovin risteilijän modernisointi kesti yli 9 vuotta (kuva ITAR-TASS / Maxim Vorkunkov)

Pjotr ​​Veliky oli tähän asti modernein Kirovista, sillä sen valvonta- ja havaitsemisketju modernisoitiin vuonna 2009 Top Pair- ja Top Plate -tutkailla sekä tulivoimaa lisättiin 20 yliääniohjuksella P700 (NATO-koodi SS-N). -19), 48 S-48FM-järjestelmän pitkän kantaman 6N300-ilmatorjuntaohjusta (NATO-merkintä SA-N-20), 48 S-5F-järjestelmän 55V300RM-ilmatorjuntaohjusta (NATO-koodi SA-N-6) , sekä 64 lyhyen kantaman 9M330-ilmatorjuntaohjusta 3K95 Kinzhal -järjestelmästä (SA-N-9 NATO:lle, TOR:n laivastoversio).

Aluksella on myös yksi kaksoisputki 1 mm AK-130 tykki, 130 Kashtan CIWS -järjestelmää, 6 10 mm torpedoputkea sekä RBU 533 ja 1000 sukellusveneiden vastaisia ​​raketinheittimiä.

Se on 252 metriä pitkä, sen kuorman uppouma on 28.000 3 tonnia tai XNUMX Arleigh Burke -hävittäjää, ja se käyttää jopa kolmea Helix-laivastohelikopteria. Tästä tulivoimasta, poikkeuksellisista mitoista ja ydinvoimansa ansiosta lähes rajattomasta autonomiasta huolimatta alus kärsii kuitenkin useista heikkouksista.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Surface Fleet | Puolustusanalyysi | Sotilaalliset laivaston rakenteet

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit