Yhdysvaltain ilmavoimien mukaan Yhdysvaltain armeijat ovat haavoittuvia sähkömagneettisella spektrillä

Vuonna 2014 tutkimuksesta ja tekniikasta vastaava apulaispuolustusministeri Alan Shaffer, yksi Pentagonin arvostetuimmista henkilöistä, antoi hälytyksen amerikkalaisten joukkojen kyvyistä elektronisen sodankäynnin suhteen. Hänen mukaansa Yhdysvallat ei ollut sen vähempää kuin "mennyt sähkömagneettisen spektrin hallinnan" kilpailijoidensa, kuten Venäjän tai Kiinan, edistymisen edessä. Hän lisäsi myös, että tilanne pahenee, kun kaikki Yhdysvaltain asevoimien operatiiviset valmiudet riippuvat yhä enemmän tämän spektrin intensiivisestä käytöstä, joten kysymys oli kriittinen tulevaisuuden USA:n armeijoiden tehokkuuden kannalta kansainvälisellä tasolla. näkymä. Tuolloin sellaisilla puheilla, jopa niin arvostetulta henkilöltä, oli kuitenkin suuria vaikeuksia saada vetovoimaa, ja Shafferin huolenaiheita ja ennusteita hillitsi suurin osa muista poliittisista ja sotilaallisista toimijoista tuolloin Pentagonissa. varoitus ei herättänyt tietoisuutta Yhdysvalloissa sen enempää kuin sen liittolaisten keskuudessa.

Yhdeksän vuotta myöhemmin geopoliittinen ja strateginen konteksti on ilmeisesti kehittynyt huomattavasti, Ukrainan sodan, Naton ja Venäjän välisten jännitteiden sekä Yhdysvaltojen ja Kiinan välisen todennäköisen tulevan Taiwanin ympärillä olevan konfliktin yhä tarkemman näkökulman välillä. Valitettavasti elektronisen sodankäynnin ja sähkömagneettisen spektrin hallinnan osalta tilanne ei ole vain parantunut Yhdysvaltain joukkojen kannalta, vaan se on jopa huonontunut merkittävästi. Niinpä Yhdysvaltain ilmavoimien uuden sähkömagneettisen spektrin sodankäyntisiiven komentaja Pentagonin vuoden 9 budjettia koskevissa kongressin kuulemisissa Eversti Joshua Koslov maalasi myös erittäin huolestuttavan kuvan Mitä tulee kapasiteettiin, sen on itse asiassa yritettävä kääntää se, mikä nykyään on todettu Amerikan armeijoiden ja yleisemmin läntisten armeijoiden rakenteellisena heikkoutena, erityisesti Kiinan ja Venäjän edessä.

Krasukha Venäjä Sotilaallinen voimatasapaino | Puolustusanalyysi | Awacs ja elektroninen sodankäynti
Venäläiset häirintä- ja elektroniset sodankäyntijärjestelmät, kuten Krazukha, ovat osoittautuneet paljon tehokkaammiksi, kun venäläiset joukot käyttävät niitä systemaattisesti Ukrainassa.

Hänen mukaansa Yhdysvallat ei ole ainoastaan ​​antanut huomattavaa etumatkaa kilpailijoilleen tällä alalla, vaan pyrkimykset kääntää suuntaus, erityisesti sen laivueessa, kohtaavat erittäin merkittäviä vaikeuksia. Rekrytoinnin osalta eversti Koslovilla oli toisaalta suuria vaikeuksia saada operaation suorittamiseen tarvittavaa henkilöstöä. Rekrytoinnin lisäksi vanhempi upseeri katsoo, että tällä alueella käytetty koulutustapa on tehoton, koska se on tiukasti laitteiden ja alustojen käyttöön, kun taas laajempi koulutus on välttämätöntä alan kaiken monimutkaisuuden ymmärtämiseksi. Lopuksi, ja tämä ei suinkaan ole vähäpätöistä, eversti Koslov korosti sitä tosiasiaa, että Yhdysvaltain armeijoiden, erityisesti Yhdysvaltain ilmavoimien, riippuvuus sähkömagneettisesta spektristä kehittyy paljon nopeammin kuin keinot tämän spektrin tehokkaaseen hallintaan.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen voimatasapaino | Puolustusanalyysi | Awacs ja elektroninen sodankäynti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit