Aikooko Ranska ryhtyä kehittämään pitkän kantaman tykistöjärjestelmää?

Jos on yksikin varuste, joka on osoittanut käyttökelpoisuutensa Ukrainan taistelukentillä, se on kiistatta pitkän kantaman tykistö ja tarkemmin sanottuna raketinlaukaisujärjestelmät, kuten esim. kuuluisa amerikkalainen HIMARS, mutta myös Grad, Smerch ja muut kahden taistelevan osapuolen käyttämät Tornado S ja G. Nämä ammukset pystyvät lyömään lyhyellä varoitusajalla vihollisen järjestelmän syvyyteen, ja ne ovat tarkkoja, nopeita ja vaikeita siepata ilmatorjuntaan. Lisäksi, koska ne voidaan toteuttaa, edistyneimmille niistä suhteellisen kaukana hyökkäyslinjasta, ne kärsivät suhteellisen alhaisesta kulumisesta verrattuna perinteisiin tykistöjärjestelmiin, jotka ovat herkempiä ammustulelle. Voidaan siis katsoa, ​​että ensimmäisten amerikkalaisten HIMARSien saapuminen Ukrainan joukkoihin kevään 2022 lopussa oli ratkaisevassa roolissa voimatasapainon kehittymisessä useilla rintamilla, erityisesti tuhoamalla lukuisia Venäjän logistiikkakohteita.

Pitkän kantaman raketinheitinjärjestelmien tehokkuus ei ole löytö sotilasesikunnalle, myös lännessä. Siten useimmat Naton armeijat tilasivat uuden amerikkalaisen M80-järjestelmän 270-luvun puolivälissä, ja sitä valmistettiin yli 1500 951 yksikköä, joista 252 Yhdysvaltain armeijalle, 64 Bundeswehrille, 57 Britannian armeijalle ja 2 Ranskan armeijalle. Kuitenkin, kun Neuvostoliiton uhka oli poistettu ja kylmän sodan katsottiin päättyneen, nämä järjestelmät menettivät suuren osan loistostaan, varsinkin kun ne kärsivät kahdesta kriittisestä viasta. Ensinnäkin ne olivat kalliita, ei vain ostaa (melkein 3 miljoonaa dollaria vuonna 1982 pelkästään kantoraketista), vaan myös järjestelmän omistaminen, joka vaati kovaa huoltoa sen tehokkuuden ja rakettien saatavuuden takaamiseksi. Toiseksi niistä ei ollut juurikaan hyötyä kapinallisten vastaisissa taisteluissa, joihin länsimaiset armeijat osallistuivat 90-luvun puolivälistä lähtien.

lru analysoi puolustusta | Ranska | Korkean intensiteetin sota
M270 korvataan HIMARS-järjestelmällä Yhdysvaltain armeijassa ja useissa liittoutuneissa joukkoissa

Itse asiassa useimmat M270-puistot sulivat kuin lumi auringossa Euroopan armeijoissa 2000-luvun alusta lähtien, ja numerot uhrattiin maan etujen alttarille. Näin Bundeswehr linjaa nykyään vain 40 M270:tä MARS II -standardiin (Mittleres Artillerieraketensystem ), Brittiarmeijan 44 modernisoimattomat järjestelmät ja Army 13 -järjestelmät on saatettu LRU-standardiin Unitary Rocket Launcherille, kun taas nämä 3 maata ovat siirtäneet tiettyjä yksiköitä Ukrainaan, ja näiden puistojen todellinen saatavuus on paljon pienempi kuin nämä teoreettiset arvot. . Pienen määrän ja kyseenalaisen saatavuuden lisäksi nämä järjestelmät ovat myös pitkälti luokkaa ylempänä, erityisesti kantaman ja tarkkuuden suhteen, uudempien järjestelmien, kuten amerikkalaisen HIMARSin, eteläkorealaisen K239:n, mutta ongelmallisemmalla tavalla myös venäläisten järjestelmien kanssa. 300mm Tornado S ja 122mm Tornado G. Jos seuraavan sotilaallisen ohjelmointilain 2024-2030 puitteissa suunnitellaan pyrkimyksiä korvata LRU:t nykyaikaisemmalla järjestelmällä, on pitkään puhuttu maahantuodun järjestelmän ostosta, jossa HIMARS on on usein mainittu. Mutta Puolustusvoimien ministeri Sebastien Lecornun mukaan, saattaa hyvinkin olla, että Pariisi päättää vihdoin kehittää oman järjestelmänsä.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Ranska | Korkean intensiteetin sodankäynti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit