Yhdysvaltain kongressin oikeisto haluaa suosia Tyynenmeren teatteria Kiinaa vastaan ​​Ukrainan tukena

Suurimmalle osalle eurooppalaisia, mutta myös heidän hallitsijoitaan Yhdysvaltojen ja sen armeijoiden tuki Venäjän uhkaa vastaan ​​on varmaa ja kiistatonta. Suomalaisten ja ruotsalaisten halu liittyä Natoon Venäjän Ukrainan hyökkäyksen jälkeen on tästä täydellinen esimerkki, samoin kuin USA:n aseistuksen menestys Euroopassa, jota suurelta osin oikeuttaa halu lisätä yhteentoimivuutta USA:n armeijoiden kanssa. Ja on sanottava, että Yhdysvaltojen tuki Ukrainalle konfliktin alusta lähtien, olipa kyse sitten ase- tai siviilivarusteista, mutta myös tiedustelupalveluista ja koulutuksesta, on monessa suhteessa esimerkillistä, usein yli avun tason. myöntävät kaikki vanhan mantereen maat. Kaikki Atlantin toisella puolella olevat poliittiset hahmot, mukaan lukien jotkut hyvässä asemassa soikean toimiston takana, näkevät tilanteen täysin eri valossa.

Näin Pentagonin vuoden 2024 budjettia koskevissa kuulemistilaisuuksissa Missourin senaattori Josh Hawley, republikaani ja Donald Trumpin kiihkeä kannattaja, kyseenalaisti tiukasti Pacific Theatrea komentavan amiraali John Aquilinon, tasapainottamalla Yhdysvaltojen Ukrainalle antama tuki, erityisesti ampumatarvikkeiden osalta, ja vaikeudet, joita on kohdattu Kiinan joukkojen nousun hillitsemisessä Tyynellämerellä ja Intian valtamerellä. Muista, että John Aquilino vastusti julkisesti muun muassa Suomen ja Ruotsin liittymistä Natoon. Näitä Hawleyn puolustamia asentoja, jotka tekevät Kiinasta Yhdysvaltojen ainoan strategisen vihollisen, omaksuvat usein muut republikaanipuolueen tenorit, kuten Elbridge "Bridge" Colby, joka osallistuu vahvaan ajatushautomoon Marathon Initiative. Mutta he ovat ennen kaikkea Floridan kuvernöörin, kuplivan Ron deSantisin, puheen ytimessä, ja hänen katsotaan olevan Donald Trumpin päävastustaja tulevissa republikaanien esivaaleissa marraskuun 2024 presidentinvaaleissa.

desantis trump e1682344810748 Sotilasliitot | Puolustusanalyysi | Venäjän ja Ukrainan konflikti
Republikaanien esivaalit 2024 pelataan epäilemättä näiden kahden miehen, entisen presidentin Donald Trumpin ja Floridan kuvernöörin Ron deSantisin kesken.

Itse asiassa Floridan kuvernööri on useaan otteeseen ottanut hyvin kaukana presidentti Bidenin noudattamasta politiikasta Ukrainan tukemisessa, ja hän on omalta osaltaan katsonut, että kyseessä oli yksinkertainen eurooppalainen aluekiista. Jos amerikkalaisen yleisen mielipiteen emotionaalisen reaktion edessä erityisesti sen jälkeen, kun Boutchan siviiliväestöä vastaan ​​oli löydetty venäläisiä pakotteita, Ron deSantis oli jonkin verran lieventänyt huomautuksiaan sään ja sodan tullessa yhä selvemmin kestämään. , tämä kovetti puhettaan muutaman kuukauden jälkeen, siellä edelleen etuoikeutettua Yhdysvaltain armeijalle osoitetut keinot Kiinan uhan hillitsemiseksi, ainoa, joka edustaa hänen mukaansa todellista strategista panosta, siellä tai Venäjällä ja yleisemmin Euroopassa, ei. Tosiasia on, että Atlantin toisella puolella tehtyjen mielipidemittausten mukaan ei ole vain selvää, että republikaanien esivaalit ovat DeSantisin ja Trumpin välillä, jos Trumpin sallitaan asettua ehdolle, mutta kuka tahansa republikaanien ehdokas on, hänellä on vakava mahdollisuus voittaa. voittaa Joe Bidenin tai tarvittaessa Kamala Harrisin, republikaanien ehdokkaat joka tapauksessa voittavat vaalit viimeisin RealPolitikClearin julkaisema kyselykooste 24. helmikuuta ja 3. huhtikuuta välisenä aikana.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sotilasliittoumat | Puolustusanalyysi | Venäjän ja Ukrainan konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit