Osoittaako T-7A Redhawk -koulutuslentokoneiden ohjelma digitaalisen suunnittelun rajat?

Kovan kilpailun jälkeen Lockheed-Martinin, Leonardon ja Northrop-Grummanin kanssa amerikkalaisen Boeingin ja ruotsalaisen Saabin muodostama konsortio onnistui vuonna 2018 pakottamaan itsensä korvaamaan kehittyneitä koulutuslentokoneita. Yhdysvaltain ilmavoimien T-38 Talon alle TX-ohjelma. Sekä ohjelman että sen lentokoneen, T-7A Redhawkin, oli tarkoitus edustaa Trumpin hallinnon uuden Yhdysvaltain ilmavoimien hankintapäällikön, tohtori Roperin aktiivisesti kannattaman doktriinin ydintä perustamalla sen suunnittelu vahvasti digitaaliseen kaksoistekniikkaan. Luottamus tähän lähestymistapaan oli niin suuri sekä valmistajien että armeijan näkökulmasta, että Boeing ja Saab sitoutuivat 9,2 miljardin dollarin kiinteään tarjoukseen 351 lentokoneesta ja 46 simulaattorista, jolloin teollinen tuotanto alkaa vuodesta 2023. Valitettavasti. näille kahdelle teollisuusmiehelle on ilmaantunut tiettyjä ongelmia, jotka rikkovat Boeingin kohteena olevan talousmallin.

Niinpä Yhdysvaltain ilmavoimat raportoivat kesäkuun 2022 lehdistötiedotteessaan useista ongelmista, joita kohdattiin erityisesti kahden ensimmäisen prototyypin maatesteissä, mutta myös valmistajan ja sen alihankintaketjun vaikeuksista korjata ne nopeasti. Lisäksi havaittiin kolme aerodynaamista ongelmaa, jotka aiheuttavat epävakautta lennon aikana. Mutta ennen kaikkea pelot miehistön poisto- ja selviytymisjärjestelmän toimivuudesta aiheuttivat suurimmat haasteet Boeingille. Suoritettujen testien ja simulaatioiden mukaan lentäjien fyysinen koskemattomuus kaatotilanteessa ei todellakaan ollut taattu, ja siihen liittyi huomattava aivotärähdyksen riski laskuvarjoa avattaessa, kun taas kypärän visiir ei kestänyt suhteellista tuulta. poisto. Tämän kohdan tärkeimmäksi riskiksi totesi myös Government Accountability Office eli GAO, joka on amerikkalainen vastine tilintarkastustuomioistuimelle, mutta jolla on laajennetut etuoikeudet, vuoden 3 raportissaan.

T 38 Talon USAF puolustusanalyysi | Koulutus- ja hyökkäyslentokoneita | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
T-38 Talon 560. lentokoulutuslentueesta, Randolph AFB. Laite on kohdannut onnettomuuksia uudelleen useiden vuosien ajan, eikä sen vanhentunut muotoilu enää mahdollista tulevien amerikkalaisten hävittäjälentäjien tehokasta kouluttamista.

Nämä ongelmat selvisivät vuoden 2018 alkuperäisestä aikataulusta, joka edellytti laitteen teollisen tuotannon aloittamista vuoden 2023 alussa ja ensimmäiset toimitukset Yhdysvaltain ilmavoimille saman vuoden lopulla. Todellakin sen mukaan T-7A Redhawk -ohjelman odotetaan nyt aloittavan teollisen tuotannon vuonna 2025, saavuttaakseen alkuperäisen toimintakyvyn, mikä mahdollistaa sen käytön lentäjien kouluttamiseen ja T-38-koneiden korvaamiseen vuonna 2027. Muuten, Boeingin oli ilmoitettava, että sen oli otettava haltuunsa kiinteäarvoisen sopimuksen vuoksi vähintään 1,1 dollaria miljardia ylimääräistä maksua, jotka liittyvät havaittuihin ongelmiin ja lykkäyksiin. Ja jos sekä Yhdysvaltain ilmavoimat että lentokonevalmistaja ovat täynnä kiitosta taistelulentokoneiden digitaalisesta suunnittelusta, josta on sittemmin tullut kaikkien siviili- ja sotilasilmailuohjelmien kulmakivi, on selvää, että alkuperäiset tavoitteet kohtasivat tiettyjä realiteetteja. tämän harjoituksen rajoja.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 analysoi puolustusta | Koulutus- ja hyökkäyslentokoneita | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodilla Metanniv24

Tarjous voimassa 10.-20. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit