Australian Strategic Review 2023 määrittelee uudelleen kaikki maan puolustuksen näkökohdat

Yleissääntönä on, että strateginen tarkastelu oli lännessä pakotettu harjoitus, jonka tarkoituksena oli luoda tietyt puitteet poliittisille päätöksille, jotka ohjaavat tulevina vuosina maan hallituksen puolustusponnisteluja.

Tämä pätee erityisesti Ranskassa, jossa vuoden 2013 valkoiselle kirjalle sekä vuosien 2017 ja 2022 strategisille katsauksille oli ominaista voimakas opillinen konservatiivisuus, joka salli vain muutaman kehityksen marginaaleissa, mitä tulee valmiuksiin ja kehitykseen.

Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa uusi Australian Strategy Review 2023 esitteli pääministeri Antony Albanese ja hänen puolustusministeri Richard Marles maanantaina.

Se todellakin määrittelee perusteellisesti uudelleen paitsi muodon, myös opin ja kaikki ohjelmat, mukaan lukien jo käynnissä olevat, Australian armeijat, jotta voidaan vastata viime vuosina havaitun uhan kehitykseen.

Ilmailupäällikkö Marshall Angus Houston, Australian armeijan entinen esikuntapäällikkö, ja Stephen Smith, entinen puolustusministeri vuosina 2010–2013, on kirjoittanut asiakirja, joka alkaa itse asiassa keskeisellä huomiolla.

Hänen mukaansa australialainen oppi, jonka mukaan suuri sota voisi käydä vasta 10 vuoden kuluttua, oli nyt vanhentunut. Siksi on tarpeen tarkistaa kaikki pilarit, jotka tukevat Australian puolustusta, joka perustuu tähän paradigmaan.

Nyt uuden strategisen katsauksen mukaan sotariskit on jaettu kolmeen vaiheeseen, joista yksi alkaa päivästä 3, toinen vuoteen 2025-2026 ja kolmas vuoden 2030 jälkeen.

Australian vuoden 2023 strateginen katsaus nostaa LAND 129 -ohjelman puitteissa tilattujen VCI-laitteiden määrän 400:ään.
Land 400 -ohjelma, jonka tarkoituksena oli saada Australian armeija hankkimaan 450 jalkaväen taisteluajoneuvoa, vähennetään vain 129 yksikköön, jotta puolustusponnistukset voitaisiin suunnata uudelleen niin radikaaliksi kuin se on ennennäkemätöntä Canberrassa.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sotilasliittoumat | Tykistö | Australia

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit