Puola haluaa saada eurooppalaiset maksamaan poikkeuksellisista puolustusponnisteluistaan...

Puolan viranomaiset ovat useiden vuosien ajan ja vielä enemmän Venäjän hyökkäyksen alkamisesta Ukrainassa moninkertaistaneet armeijoidensa tärkeiden varusteiden hankinnan. Jos 3 brittiläistä Arrowhead-fregattia, niitä on tuhat K2 mustat panssarivaunut Panther eteläkorealaiset, tai jopa amerikkalaiset F-35A:t, Himars and Patriots. Samaan aikaan Varsova ilmoitti aikeestaan laajentaa armeijoidensa muotoa niin, että se saavuttaa 6 operatiivista divisioonaa, mikä on yhdenmukainen tilattujen laitteiden määrien kanssa, mutta myös lisäämään puolustusponnistelujaan Euroopassa vertaansa vailla olevalle tasolle 4 prosentilla bruttokansantuotteestaan. Monille eurooppalaisille Puolan pyrkimys on ihailtavaa ja joskus jopa kadehdittavaaja jopa vaikuttaa sotilaallisen ohjelmoinnin suuntaan Länsi-Euroopassa. Kuitenkin, jos Puola asettaa 1250 panssarivaunua ja yli 1100 modernia liikkuvaa tykistöjärjestelmää, brittien, ranskalaisten tai italialaisten on luultavasti parempi kehittää muita valmiuksia, kuten meri- tai ilmasotaa.

PiS:n, presidentti Andrzej Dudan Laki ja Oikeus -puolueen ja ennen kaikkea sen perustajan, epämääräisen Jarosław Kaczyńskin, ilmoittamat ponnistelut ovat kuitenkin herättäneet lukuisia huolenaiheita ja vastalauseita, erityisesti Puolan oppositiossa, joka on kiistänyt. useiden kuukausien ajan, että tällainen ponnistelu on ristiriidassa maan julkisen talouden kanssa ja että se joko johtaa valtion velan nopeaan kasvuun tai se on kompensoitava merkittävillä veronkorotuksilla. Jokseenkin objektiiviselle tarkkailijalle ei ollut epäilystäkään siitä, että nämä toistuvat ilmoitukset nykyaikaisten sotatarvikkeiden hankinnasta perustuivat yhtä paljon uhkaan, jonka Venäjä taas muodostaa Itä-Euroopalle, kuin puhtaasti vaalilaskelmaan, joka imartelee kansallismielistä näkemystä. suuri määrä puolalaisia ​​äänestäjiä. Mutta näyttää siltä, ​​​​että PiS:n vastustajien huolet osoittautuivat täysin oikeutetuiksi.

K9 Thunder Factory Military Alliances | Puolustusanalyysi | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut

Todellakin artikkeli Financial Timesista Eilen julkaissut ulkoministeri Marcin Prydacz antoi Puolan viranomaisten valitsemat keinot rahoittaa tämä valtava investointi, joka on nykyään yli 50 miljardia euroa. Toisaalta kyse olisi markkinoiden puoleen kääntymisestä eli triviaalimmalla tavalla velkaantumisesta. On totta, että Puolan valtionvelka on tuskin yli 50 prosenttia bruttokansantuotteesta ja jatkuva kasvu, ja sillä on jonkin verran liikkumavaraa tällä alalla, ja luultavasti olisi sopimatonta, että Länsi-Euroopan maat kritisoivat tätä päätöstä, koska ne, joilla on usein velkaa. suurempi kuin oma BKT. Mutta tämä olisi vain osa presidentti Dudan strategiaa. Sen tarkoituksena on todellakin ottaa mukaan eurooppalaiset itse.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Alliances | Puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit